美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我不嬲都系在醫生診所買開skincare, 因為有醫生保證, 效果好d, 而且價錢同出面個d美容產品差吾多.

複式洋房

我skinceuticals, bicelle, isclinical的b5都用過, 我覺得吾系好大分別, 所以邊隻平就用邊隻.

複式洋房

請問你地jabushe eye creme系邊間診所買, 因為我問過d價錢都好似幾浮動. 同埋skinc出面d水貨店安全嗎?

複式洋房

邊度水貨店最平 ?

複式洋房

即系水貨店都安全啦....??? 但bicelle吾系話系香港牌子 ? 點解都有水貨店賣gei???

原帖由 amy1111 於 09-3-16 22:52 發表
我在旺角雅蘭個醫生買jabushe eye creme, 都系 $450, 不過我試過問過中環一d醫生就貴d啦....
skinc系有好多水貨, 不過水貨好多牌子都有啦, 即系在外國直接入口, 無經代理商, 所以價錢咪可以平一半lor....
...

複式洋房

好多人都讚jabushe eye creme, 系咪真系咁好 ? 我應該用eye creme定eye serum好 ? 我見醫生都有隻skinmedica,你地有無用過,好吾好?

複式洋房

吾系咁恐怖呀....b5入面發哂霉,黑蚊蚊!!! 你朋友自己有無用 ??? 咁佢地仲賣??? 不過點解佢個盒會寫住made in USA? 咁系咪呃人 ???

原帖由 paddyho 於 09-3-27 00:01 發表

100000000000000000% Agree!
我朋友喺嗰間公司(NeoDerm)做,即dermes laser 脫毛嗰間母公司 !!! Bicelle 係佢個老板自己揾医生做,品質無保證,d 產品 (好似B5 gel) 未開過,入面發哂霉,黑蚊蚊咁
仲唔只1次!!! ...

複式洋房

咁bicelle即系made in hk? or made in usa?....

jabushe anti-wrinkle 有效嗎 ? 我都有額頭紋. 越來越嚴重...

複式洋房

我知skinc水貨同行貨的分別系行貨會多左雷射貼紙. 但內裹的成份全一樣, 系完全無分別, 咁我無理由只因為個貼紙而買貴咁多.....

原帖由 Na 於 09-4-16 12:07 發表
給大家分享, 我收到sc的新產品介紹單張。

水貨雖然價錢很吸引, 但品質的確與正貨有點不同, 正貨盒上係有鐳射標貼的, 我已把文件scan下來, 怎樣post出來給大家參考, 請指教。 ...

複式洋房

其實jabushe soft creme同orignal creme有什麼分別??? 請問你地用個支anti-wrinkle用成點...??? 我仲諗緊買吾買

複式洋房

我現在都無搽b5, 因為買過一支搽都吾見有改善, 皮膚都系猛住猛住.

複式洋房

我之前用skinc b5後用再用 emollience. 但都系猛住, 可能我都吾系後生, 不過我好多friend都系咁講 (因為我地個個都3十幾), skinc後生女會合適d (除左維他命ce同phyto) ,

原帖由 glpy 於 09-4-27 13:52 發表
Did u apply moisturizer after B5? if not, your skin will dehydrate!!

複式洋房

醫生同我講都系e個次序,只不過我無再用佢的b5同emollience啦

原帖由 glpy 於 09-4-27 14:34 發表
Actually should apply CE first, then phyto + , then b5.....at last, moisturizer wor...

one more thing, keep ur face moist when you apply b5, then it will maximize the effect

複式洋房

我見有好多水貨店都有skinmedica e個牌子, 我有用過sample, 但搽左好似無搽咁...吾適合我

原帖由 joesiu 於 09-4-29 00:43 發表
我都用過skinmedica的tns eye creme, 但用完吾知點解好乾.

複式洋房

我用SKINMEDICA真系攪到塊面好乾, 多左D乾紋........

原帖由 glpy 於 09-5-6 22:11 發表
TNS complex is good wor...it works well on me

複式洋房

我未試過e個"千x草",但我試過幫bk d seller買,真系吾得,我買過支jabushe eye creme, 系硬硬地,好似乾左咁, 個seller話系咁wor, 後來我去醫生度問..話支野可能變左!!!
我e家系吾會網上買產品, 都靠吾住,寧願去水貨店!

原帖由 LuLuCheung 於 09-5-18 19:56 發表
Thank you! amy1111!

咁請問邊處買Jabushe & Skin C 的products 最平同穩陣? "千X草" 靠得住嗎? Many thanks!!

複式洋房

請問有無人用過neostrata gel plus? ok嗎 ?

複式洋房

羊胎精華? 什麼牌子? 得吾得架 ?

原帖由 ming2 於 09-5-26 23:07 發表

我都有用B5,不過我就冇用過exvuiance vespera喎...

我宜家擦完recovery complex之後就擦B5,跟住再加另一個牌子0既羊胎精華...我覺得都ok喎...

複式洋房

我真系未聽過e個牌子, 邊度架...

原帖由 ming2 於 09-5-30 09:57 發表

我係Asana買架...都幾得架...個日唔小心打爛左一支(3ml一支,一盒有七支),即刻將爛樽入面個d擦晒上塊面同條頸度..第二朝起身,見到d皮膚不知幾嫩呀...不過都唔平架.. ...

複式洋房

我都買左一支spf50用,在銅鑼灣一間center買架,質地好薄身! 有少少色, 遮瑕效果就不大,不過膚色會均勻d, 再搽少少cheek color都ok wor!

原帖由 amy1111 於 09-6-9 00:48 發表
你地有無人用過一隻叫floxia 的防晒,診所個姑娘比左支sample我試, 肉色架, 好似都幾爽.

首頁

尾頁

跳至