美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

我幫襯開係counter既facial course都完哂同埋個品牌代理唔續約想做都無得做,我都諗住買家用機係屋企自己做算,已經有導出導入按摩收緊既機,訂左三百幾蚊既家用aqua peel機,又買左部百幾蚊藍光機,把心一橫屋企自己搞。

伯爵府

cbeyond 發表於 19-8-30 14:24
除非好實好深的黑頭啫, 否則自己清都好容易。
searchn吓油洗面法, 以油溶油, 塊面洗得好乾淨
...

Thanks, 我係幫阿仔清

伯爵府

bigskylittle 發表於 19-9-8 12:09
請問你買邊隻aqua peel 和藍光機?

Aqua peel 機仲未收貨,藍光機係諗住用黎清完黑頭照下,查實可有可無。下面張相就係我現有既美容儀:hitachi導出導入機(當年買$800)for 清潔及爽膚水導入,nuface mini(兩個月前買$12XX 係for 收緊既,佢專用gel保濕都唔錯,24k黃金棒(依家好似$500)係按摩但我鍾意敷完paper mask唔洗面就咁碌好吸收,另一部係剷皮機($200)當peeling用係T字位又幾乾淨。幫我做開facial姐姐都教我家用機和護膚品勤力d係屋企做都keep得到,佢話留錢做醫美打斑仲實際 ,因為佢自己都係咁

伯爵府

bigskylittle 發表於 19-9-8 18:17
日本aqua peel 美容機能去粉刺嗎?洗唔洗用專用爽膚水?

我訂左aqua peel機仲未收貨唔知去粉刺得唔得,我見呢部機可以用其他牌子aqua peel水都得好似幾好,蒸餾水都可以架,價錢咁吸引咪訂左部囉,美容院做一次aqua peel facial都要四至五百蚊,自己買機做真係好抵,想效果好咪買枝專用水

伯爵府

anna.cc 發表於 19-9-8 20:18
我都諗緊買呢部,細細部無線幾好咁,但吸力唔知夠唔夠...

我見過有youtuber試用另一隻牌子,一樣係咁細部既aqua peel機,價錢貴一半有多,吸都塊臉有少少紅,係睇到水變灰灰地有酒米係到。我估細部吸力無大部咁強但唔會差太遠,我覺得無大部機拉扯皮膚咁勁,我諗住到時收到貨開來用時,較細吸力同埋換細頭吸,開埋枝aqua peel水用(蒸溜水仲平),無咁傷皮膚都可以達到清潔效果,效果有美容院aqua peel facial 既一半效果我都已經好滿意,價錢咁吸引好難唔落手訂
facebook 都有幾個seller賣呢部機,我幫襯左泡菜媽,訂開又唔想轉其他

伯爵府

anna.cc 發表於 19-9-8 23:37
係,我都見好多seller賣呢部,價錢都係差唔多。你幾時訂架?係咪都要10月尾先有貨?
...

兩個星期前訂,唔知幾時收貨 我幫襯泡菜媽從來都唔會知幾時有貨收,次次都係收到順豐msg就去拎貨

伯爵府

fashubb 發表於 19-9-9 08:27
請問你 nuface mini 在那裏買?

lookfantastic, 有discount code先買,間唔中lookfantastic有discount code去到七折或75折,果時入係最抵。好多外國網站都有得賣,夾左價先好買,分分鐘差價百幾蚊以上架

伯爵府

fashubb 發表於 19-9-9 08:37
Thanks. 不過收貨約多久? Lookfantastic 網上有好多劣評!

果次係星期內,買滿好似七百蚊係tracked delivery,不過我無上網check,收貨係速遞公司送上門架。以前我都訂過幾次訂幾百蚊,係等得耐d, 好似唔止兩星萌,急住用真係唔好幫襯佢,一係夠七百蚊會好d, 速遞公司送過來

伯爵府

bigskylittle 發表於 19-10-14 21:38
請問你用左部Aqua peel 機了嗎? 好用嗎?

我仲等緊收貨,未到貨

伯爵府

bigskylittle 發表於 19-10-14 21:38
請問你用左部Aqua peel 機了嗎? 好用嗎?

我終於試左部三舊水既aqua peel機,每次想用時就無電,搞到遲遲都用唔到。依家用時提早chg 電半個鐘已經chg 夠。
講返部機,吸力唔弱,好幾次吸到拉起臉皮 所以要按實皮膚一下一下吸,用細頭都夠。清水無野睇,用返aqua peel專用水就見到變左色,用韓國abeluna水每次倒好少有排用。呢個天氣用我有少少拿可能皮膚乾,用完敷返mask. 做完查實唔知有咩分別,我未係出面做過aqua peel facial 唔知有咩分別。我諗呢部機唔會做得密,吸力都唔弱易拉扯皮膚,我會兩至三星期先用一次,好彩部機平,唔係密密用都唔覺得浪費

伯爵府

bigskylittle 發表於 19-11-30 11:10
你部剷皮機咩牌子?

labelle sonic peel

首頁

尾頁

跳至