婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

你老公而家咁唔爹唔吊,佢系等你認低威,自己死死地氣番黎.系我就大番佢,直情打電話問佢系未唔要老婆,仔女嘞,如果系的話,唔想一齊,就去簽紙還他自由咁講.如果你老公有D良知,實話唔系,驚你未嬲完......etc.你就慢慢好聲好氣同佢傾番成件事系点,為左以後唔會有同樣嘅問題發生,應該要点做,搬出黎吖還是点吖?!如果唔啱聽,唔好鬧我.

伯爵府

我都同意其他mami咁講,你老公有要仔唔要媽的冀圖,因学佢打比你第一句得埋離就話『我要湊返個仔』,而唔系問你幾時返or舍得返未咁,可能佢在屋企已經比亞媽洗咗腦,話你点揍仔唔得.同其做mami一樣,我驚如果你比BB返去見99,佢會keep住BB唔比返你.所以你帶BB去見99時最好就系公眾塲所,自己抱緊BB唔好比佢抱添!反而我覺得你大伯有D人性,佢都幾番打電話比你想你两公婆好番,雖然佢話唔去理了也同99講清楚唔好理咁好多事,但都難保你大伯唔在塲時你99向你老公落藥!如果想修補這段婚姻,唯一個方法都系搬出黎住,唔系叫你老公唔理奶奶,而系你地一家人点樣冇雙方家人影響下生活同相處.或著同你大伯傾下,睇佢可唔可以幫下口叫你老公搬出黎!

伯爵府

原文章由 joyfong 於 08-7-4 16:46 發表
我都想快d 拆點佢, 但c6 企我很硬! 講明話唔搬 ! 我為有繼續同他冷戰 。剛剛我大伯才打來, 問我點, 我話你地想見阿b 我約你同你阿媽出來飲茶! 他問我唔係放阿b 係度 , 我話唔啦 我唔得閒, 出來飲茶吧 ! 他叫我打電話 ...

我都同意你大伯都已被洗腦,因為佢有D轉軚,而家佢想置身道外.當佢話唔係放阿b係度咩?我覺得佢有D想"tum"你比番BB佢地.你話唔得閒佢就叫你自己打電話比佢亞媽,佢都傻嘅,如果同佢亞媽系有計傾就唔駛走出黎啦?! 如果你約佢地出黎我諗你除咗同亞妹一齊去之外,最好揾多個男人(爸爸,細佬,舅父,亞叔咁)陪你,如果你C6同大伯來夾梗搶亞B的話,你同你亞妹都未必夠佢地搶.

伯爵府

系呀,恭喜你,聽到呢個消息好開心,希望你一家三口以後都咁開開心心!

首頁

尾頁

跳至