跳至

首頁

尾頁

別墅

報到, 不過好眼瞓, 要sleep lu~~~

別墅

##0906 氛氛Fun 生日派對 - 重要訊息 (更改場地)##

各位參加左 "0906 氛氛Fun 生日派對" 既媽媽請注意, 經過實地觀察, 因YMCA 會所場地面積所限, 我們決定更改 party 場地, 新地點為:尖東富豪酒店,
而有關報名費將維持不變, 名額更會增加至最多100個家庭, 請各位媽媽留意....

如在二月廿七日或之前已付款既媽媽, 就今次場地變動而要求退出, 我們會安排退款; 而二月廿八日或之後付款而要求退款, 將不會受理, 請見諒....

而最後收款日期將由原來的3月4日延長至3月11日, 敬請留意!!!

別墅

rundown 應該大致上無乜變動.... 不過地方大左, 有足夠地方比bb玩, 地點仲方便左, 比較就腳, 食物方面都會好左, 所以我地先考慮轉場....

原帖由 py84ko 於 10-2-27 18:42 發表
咁個 run down 有冇改變呀?

別墅

Thanks pookybear!!!

原帖由 pookybear 於 10-3-2 12:50 發表
你去哩度: http://forum.baby-kingdom.com/thread-2933604-7-1.html

別墅

唔洗train架, 我有一次自己用飲管飲緊野, 無聊比佢啜下, 點知佢啜到, 仲鬼咁開心, 我咪將支飲管放入奶樽比水佢飲, 佢又好鍾意, 我先拿拿聲去買學習杯咋...
一開始佢係一路飲一路漏, 慢慢就唔會, 佢以前唔鍾意飲水架, 自從用咗學習杯就飲好多水!!!
原帖由 py84ko 於 10-3-6 18:23 發表
識得用學習杯嘅bb 嘅媽咪, 請問你係點樣訓練bb用飲管啜架?

今日去一田買咗隻 Combi Mug (Step 3) 有飲管嗰隻訓練杯俾見浩學吓飲水, 點知佢唔識啜, 剩係識 'bu' 'bu'哂啲囗水出嚟!

希望有媽咪指點一吓! Million Th ...

別墅

oh, 我淨係用cc樂咋, 無晒駱駝架, 不過有時佢11點嗰餐食食吓瞓咗我就由得佢, 諗諗下都係瞓咗照抹好d...
原帖由 py84ko 於 10-3-8 17:35 發表
我聽過牙科 e 生講, 千其唔好俾 BB 含住奶瞓覺, 因為會蛀牙的.

我會叫工人姐姐最後一餐飲奶之後, 用專係幫 BB 清潔牙齒嘅棉 (含有 哂駱駝成份) 幫 BB 清潔牙齒及口腔. 幾好架! 一塊可收剪開 3 份用.

...

別墅

我只係用洗奶樽液+細刷刷佢, 再用滾水淥淥佢, 我諗住用得舊舊地就換, 橫掂有得齋買飲管~~~
原帖由 小龍女BB 於 10-3-8 10:21 發表

請問支飲管點樣清洗呀!? 係咪有專洗飲管的專用刷架!?

別墅

Friendly reminder:
報咗名參加"0906氛氛fun生日派對"既朋友請留意, 距離最後繳款日期仲有3日, 未交錢而又想去既記得11 Mar 2010 11:30pm 之前交錢喇!!!
唔交當你自動棄權架!! Thanks~~~

別墅

好搞笑, 你呢條橋都幾好喎, 我bb又係超鍾意行去廁所同廚房, 唔知係咪越唔比佢入佢越想入呢?
等我都搵返隻樣衰公仔先...
原帖由 zoe1118 於 10-4-1 12:07 發表
baba都買咗一隻好樣衰嘅A貨Mac Mug公仔, 識出聲同行, bb好驚個隻嘢, 我地原本擺埋一邊唔俾bb玩.

話說bb周屋爬, 由是喜歡爬去廁所, 當然唔俾佢去及經常close the toilet door. 但有時都睇唔得咁多, 呢幾日個保母用 ...

首頁

尾頁

跳至