跳至

首頁
45678...22

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我自己用電腦整ga
原帖由 dumbo0620 於 10-4-2 10:17 發表
你個仔做咗封面?why

大宅

好媽媽勳章

尋日掛住講babytimes d 相, 唔記得講吓佢地嘅環境添. 呢間係我去過咁多間studio裡面暇光猛的一間, 可能佢地有大玻璃窗, 有d自然光, 所以佢地唔洗用好大坐嘅studio flash, 佢地只用bounce flash, 仲要掛喺天花度, 唔洗怕bb隻眼唔舒服.

另外, 佢地亦係我去過咁多間入面最有系統, 雖然連攝影師先得2個人, 但運作得好smooth, bb換衫嘅時候, 攝影師已經執緊相了, 所以一影完換埋衫就可以睇囉.

而佢嘅唔好處就係style唔夠多, 同埋冇出面果d影得咁多相囉...不過睇你要咩啦, 我覺得以quality黎講, 佢好好, 起碼我bb影左90張, 全部唔同表情.同埋, 佢時間約得好鬆ga, 我連埋攞cd兩個半鐘至走

大宅

好媽媽勳章

我add左你喇, 我埋單$620 ^.^
原帖由 wawa0906 於 10-4-3 10:39 發表
見你咁講,我都想帶囝囝去babytimes影,請間你埋單幾多錢?可唔可以睇吓你BB啲相呢?
my fb: [email protected]

大宅

好媽媽勳章

原帖由 wawa0906 於 10-4-3 22:46 發表
Nice photos -- BB有很多面部表情.

多謝呀,你都同bb去影啦,佢地優惠做埋呢個月啊…

大宅

好媽媽勳章

又會咁嘅?!?!好彩我囝陣唔係咁, 因為我喺港島區過去ga, 如果唔係佢打黎果陴我一定出左門口...

我都估佢係有太多order, 因為其實果間公司有做埋電影製作ga, 個攝影師就係做電影攝影果個袁x華, 我凡2次都係佢同我影的, 所以都有傾吓計~不過果度仲有佢個女助手幫手影ga, 所以就算其中一個病左都冇所謂囉...
原帖由 CCWai 於 10-4-4 13:36 發表
我本來今日3:00pm會帶亞囡去take 1 studio影相,但係啱啱我地想出門口去,佢地先打黎話要cancel,佢話攝影師病左喎...我覺得佢地係今日太多order影唔到先cancel我地...如果攝影師真係病點解唔早d通知呢....我唔會改期去 ...

大宅

好媽媽勳章

你囝囝平時好怕生保?
原帖由 wawa0906 於 10-4-4 13:42 發表
係啊, 我準備4月中去. 但又擔心囝囝怕“生保”到時影不到.... 唉,都係唔理咁多, 去到先算. Thanks.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 wawa0906 於 10-4-5 12:08 發表
係啊! 佢如果見到陌生人或去到陌生環境,就會扭計,要我抱. 我已經盡量帶佢出多D街了,但好似沒有太大改善, 都唔知佢係唔係天生“害羞仔”.....佢剛9個月時带佢去上pg試堂, 點知去到見到個導師勁喊,令我不知所措,好多ga ...

咁佢都好大機會扭計啊…唔緊要啦,到時扭計影合照囉。

大宅

好媽媽勳章

哎呀...我最怕呢d口水佬>.<
咁你覺得佢地影成點呀?有冇要晒所有相?

我都覺, 貴嘅studio唔一定好, 平嘅studio唔一定唔好, 因為貴嘅studio可能派一d junior嘅同你影, 未必好;而細嘅studio伯可能會係一個有經驗, 但啱啱自己出黎開公司嘅老闆同你影, 可能仲好!

同埋, 我覺得個原理好似投資咁, 假設每人都set左一筆$同bb影, 無理由將所有$放喺同一個籃啩...所以我中意試吓唔同的~
原帖由 momo627 於 10-4-6 04:59 發表
today....I go to Stxx.

When I go there, I tell the photographer (abbv. hereafter "man") and the lady immediately my baby won't smile easily. Surprisingly, when he has the 1st style, he smiles a lot, ...

大宅

好媽媽勳章

係呀, book左一陣11:00, 好期待添^^不過bb有d鼻水, 希望冇影響啦~
原帖由 momo627 於 10-4-6 05:14 發表
hey, remember to share with me your Baby King tomorrow, I would base on yours to decide whether I should go to Take 1 or Baby King first.

大宅

好媽媽勳章

剛去了baby king,我整體評語係一般,但一試無防囉。

優點:
-造型好多,特別係禮服、製服造型,很多選擇
- 有很多大件的道具放在身邊給拍攝,好靚

缺點:
- 引bb嘅姐姐技巧一般,只識叫bb望鏡頭,沒有發聲的玩具引他,所以好多時只係bb自己玩,相對爭d囉
-背景唔係布畫,相對冇咁立體
- 比心較慢, 我4個造型連燒碟要2.5 hr

本來我想join$888果個plan的,但見佢地唔太識引bb笑,而bb今日又有鼻水,佢又唔可以留番另外兩個造型下次影,咁我只好要$588果個plan.同埋我冇加$300要晒所有,因為百幾張裡面我bb笑的只有三分一,其他果d冇乜表情,所以不要了。

不過佢地有d野我幾欣賞的,就係俾bb影嘅範圍都好大,可以放好多唔同道具,影出來冇咁單調,同埋佢地隻cd好靚ga,有埋bb個樣的^^

(p.s. 原來抱住bb等相揀相真係有d難度,因為佢會扭計)

大宅

好媽媽勳章

已經POST左D相上FB了, 大夾家有興趣就去睇啦~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Ekko 於 10-4-7 00:58 發表
睇左啦~ 你揀出黎呢d都幾好丫~
我好鐘意佢隻大bear bear~ hehehe
不過搞成2.5hr,等相又無無聊聊冇咩野做,仲要呀b係到扭計,都真係幾痛苦...
所以...我好擔心...我以後都係寧願要晒>.<

大宅

好媽媽勳章

報錯料添,之前真係見人地話幾好…唔通係做可
馬?

如果你唔介意,都show少少俾我地「見識」吓啦…

好慘,vp價錢,質素仲差過take one
原帖由 momo627 於 10-4-7 05:05 發表

I speak a lot too la.
I get the web album, just have a glace and no interest to study, I found out the clothes and tools are not the same as the website, and no hat for bee and clothes are "yellow". ...

大宅

好媽媽勳章

因為我10:45上到去,走得都1:15了,兩個半鐘,bb又夠鐘食粥仔,咪唔影囉,加上bb唔係最佳狀態嘛(雖然大家都俾面話好…)。

我諗唔關bb傷風事,因為唔嚴重,可能佢係覺得悶同肚餓。

Baby king冇得補影同分兩次影ga,所以最好影住4個先,ok先影六個。
原帖由 momo627 於 10-4-7 05:10 發表

oh, sounds good wor. So there are more styles than they show in website? Their background is attractive, better than mybabyface tim ah, and no girls in Mybabyface ga. Then I will book it on 20/4 sin ...

大宅

好媽媽勳章

估唔到…c6話d相幾好=.=
問點解唔要晒wor@@
結果,俾多$300,要埋冇揀果79張(total 119張),聽日去攞…依家全部齊晒喇!
其實,本身119張裡面,我都揀到70張的,只係覺得如果俾$888/4個造型,好似唔抵咁(本身諗住$1188有晒所有相+大相+相簿+6個造型,可惜影得耐我bb等唔到),依家算啦…括出去>.<

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Ekko 於 10-4-7 14:21 發表
你事後話要番晒d相佢都肯比番你呀?? 咁都幾好丫~

咁佢地都幾nice嘅~

大宅

好媽媽勳章

個攝影師同我講,佢一兩年後會北上搞番電影,之後間studio會由個女仔負責,佢跟左個攝影師八年
原帖由 Ekko 於 10-4-7 14:29 發表
我諗最好你去之前自己打去confirm喇
我上次改時間之前,電話入面個女人話攝影師走左,問我介唔介意佢影。我心諗真係介意到極!

大宅

好媽媽勳章

佢話每個appointment預個半鐘wor
原帖由 Ekko 於 10-4-7 14:32 發表
candice上次去1個鐘都影到6個造型,我諗佢都真係唔會太多時間比你warm up喎
不過我諗你book左之後佢都會預一個鐘比你,咁一去到就warm up半個鐘先,三十分鐘後先影....kekekeke 我諗佢都夠時間影到3個造型~

...

大宅

好媽媽勳章

係都唔出奇啊, 31/3 last day~
原帖由 Ekko 於 10-4-7 17:45 發表
咁佢又冇同我講個半鐘喎
因為我上到去問佢影完細佬想影埋哥哥,咁佢就話本身預我一個人影,所以要睇下有冇時間先
不過可能果日係3月果d coupon既最後一日,所以特別多人

...

大宅

好媽媽勳章

咁我算好好彩囉,果d麻麻地嘅studio,好似step one同baby q,我都係影到一半冇影到,仲要未俾錢,慳番唔少…
原帖由 momo627 於 10-4-8 03:43 發表

haha, you see my comments la, I think they are those old-style studios lor.

Haha, the photos in their web albums they sent me (for selection of photos) are so small, I can't see my facial expressio ...

首頁
45678...22

尾頁

跳至