親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我24/12-30/12東京
西北$4500 + tax
星期五是無飯主婦日

伯爵府

原文章由 蘇樂B 於 08-10-5 18:20 發表

你個price算ok啦...唔錯呀~酒店book o左未呀?

我地一家4 口, book左 民宿河本屋, 係大久保站, 即新宿隔離 yen10,500 一晚

我agent 話遲d再睇下夾唔夾到團票, 係下仲可唔可平d
星期五是無飯主婦日

伯爵府

係家煩緊一晚富士山河口湖溫泉旅館, 想房有露天風呂+富士山景, ,依家book左一間 , 一晚太約YEN70,000 ,成5000元一晚, 本來貴都唔係問題,因富士山真係好靚, 但係jalan 睇過其他日本人住後評語...有complant...咁又好似唔值hkd5,000一晚. 大家有無邊間好提議呀?

我book左相中第一間房呀.
http://www.mfi.or.jp/konansou/room.htm
星期五是無飯主婦日

伯爵府

原文章由 蘇樂B 於 08-10-6 14:14 發表

如果小朋友訓o左覺, immigration d人會唔會叫我整醒小朋友睇佢passport o架?

要比個樣海關睇, 通常不用叫醒

[ 本文章最後由 adacheung1972 於 08-10-6 16:23 編輯 ]

星期五是無飯主婦日

伯爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-10-5 23:06 發表
好似幾靚...
不如你係 bk 問下因為我之前見過有媽咪既 blog 有去富士山架!!
你問下有冇介紹比你

或者你 click 入去睇下, lee 個網大石兄可以幫人 book 日本酒店價錢唔係貴架!!
http://www.jpstay.com/phpBB2/index. ...

其實book房好易家咋, 我都係係酒店web site book就ok. 唔知是個客打錯定咩,做一個booking 要 hkd468??

http://www.jpstay.com/phpBB2/viewtopic.php?t=5996
星期五是無飯主婦日

伯爵府

原文章由 queen180307 於 08-10-6 17:18 發表
adacheung1972,
純粹路過唔抵得口, 你住過河本屋未, 我住過, 本人覺得麻麻地.
上次最後2日都無住, 搬去酒店住, 情願蝕少少.
從此對民宿有d驚.

我十年前同十二年前住過, 有咩問題呀? 講來聽下丫. 不過我睇相, 佢好似裝修過, 細左好多.

上次住super hotel, 早餐真係very good

[ 本文章最後由 adacheung1972 於 08-10-6 21:23 編輯 ]
星期五是無飯主婦日

伯爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-10-6 17:26 發表
book 房係易咋!! 7 月頭去都係自己上網 book
但大石兄係東橫會員佢可以早半年就可以 book 到房同佢好熟嗰邊 d 酒店..
所以我新年去北海道搵佢幫我 book 東橫...

...

早半年就差好遠了
星期五是無飯主婦日

伯爵府

我本來想轉去韓國啦, won依家對0.55, 我上年去時, 成0.8定0.9....所以我覺得依家去韓國好抵, 但老公同個女都話想去日本, 咁就唔轉啦, 希望日元唔好升得咁勁啦

原文章由 蘇樂B 於 08-10-9 22:24 發表
呢排d yen升得好勁呀,最高仲高過1蚊美金....希望美金強返d啦, o岩o岩睇係10000 yen=HK$767.2已經低返少少喇....加油~

如果一月可以落返7蚊就好喇....HAHAHAHA~→發o下夢先 ...
星期五是無飯主婦日

伯爵府

可能好多人唔去旅行了, 因agent 打比我,cx有位, 幫我轉cx
星期五是無飯主婦日

伯爵府

我囝一歲2個月開始搭飛機去旅行, 不過個次是去 bangok, 之後去過韓國, 英國, bangkok, 依家12月去日本.

我想要帶夠冷帽/頸巾/樽領衫.....同埋襪套, 唔好凍到小腿.同埋帶備平安藥啦.

原文章由 teresatze 於 08-10-9 17:27 發表
嘩..原來如果諗住出年2月去japan要開始book定
死啦, 我仲諗住遲d先
我都諗住出年2,3月帶個仔(到時4歲)同個女(到時1歲)去東京, 但又怕天氣涷個女唔ok, 而家仲諗緊帶唔帶個女去...
請問咁多位mama有冇野要特別留意?? ...
星期五是無飯主婦日

伯爵府

咁我好彩小小啦, 我agnet 幫我由由北轉左坐cx,上星期4定5咋. $4500 + tax

原文章由 mmmmm 於 08-10-13 10:01 發表

Oscar ma,
早晨呀!! Are u plan to go to Tokyo again this Xmas?

wouldbe,
thanks for your information. I plan to go to Tokyo this Christmas, but the airticket is still not a/v . The CX is only ...
星期五是無飯主婦日

伯爵府

only air-ticket, cx 出左 x'mas package啦..好貴, 好貴
永安都出左ana 3日2夜package, 點計都係齋買機票抵.

原文章由 mmmmm 於 08-10-13 14:33 發表

wouldbe, adacheung1972,
Thanks for ur information.
Is 4500 include hotel stay? or just air-ticket?

Oscar ma,
Hokkaido, it's good. I've been there in winter few years ago, mainly east part and the i ...
星期五是無飯主婦日

伯爵府

你就好啦, 我經濟野都要$4500呀

原文章由 jencheng 於 08-10-21 14:04 發表
哈哈,呀仔第一次出門豪些,坐business, 但都唔貴4700+tax左右, 是6月西北做 promotion 時訂的
星期五是無飯主婦日

伯爵府

原文章由 jencheng 於 08-10-23 12:08 發表
adacheung1972,

hi, 你是0602媽咪, 我記得了, 之前0602訂魚油我地聯絡過的呢!

yes, hello...
星期五是無飯主婦日

伯爵府

原帖由 蘇樂B 於 09-1-4 19:16 發表
話咁快就1月喇....距離出發日子越o黎越近~但我呢排好lazy, 連睇旅遊書都冇乜心機, 可能個rate太高影響心情啦~

我想請問有冇人知, 如果咁o岩去旅行果個week m come, 有咩方法可以令"佢"遲dd or 早dd到呢? thx ...

想遲d m come食避孕丸, 問下醫生啦
星期五是無飯主婦日

伯爵府

原帖由 0120 於 08-12-30 09:59 發表
你地g ng g 係bin度買disneyland門票平d呢, 係mic大黑屋??
買左票去到如果多人係ng係都會ng比入場架??
重有; 你地認為sea 好玩定機動果bin好玩呢??

我25/12入左disneysea, disneyland 我以前去過2次, 所以今次入sea, 如果有小朋友, 我覺得入返disneyland開心好多.
星期五是無飯主婦日

首頁

尾頁

跳至