懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

慶祝PART 4開幕~

複式洋房

各位早啊,
我乜都未買, 又無特別去報d咩講座, 我只係諗住去聽瑪嘉烈攪嘅talk就算喇. 我老公仲被動過我, 佢話我去聽咪同我去聽囉...

係喇, 我有樣野想問下各位sis, 我前日其實已經照左結構, 但係我覺得政府度照好似有d"乸西", 但係尋日打去問林x苗醫生果邊話我過左22周無得照喇, 請問仲有無其他地方/方法去再照呢? 我想自己keep住有阿b個record (政府無得俾相我)...

複式洋房

原帖由 lasing11 於 09-6-12 11:09 發表

好多醫生話到22wks就算照到有問題都唔可以做d咩, 所以不如唔好照, 我之前21wks去照都話我遲

babymeow/小科豆/lasing11,
林醫生果邊無講解釋點解唔俾我照, 佢只係話過左22周太遲喇, 無得照喎...

複式洋房

原帖由 黑白豬 於 09-6-12 13:41 發表
haha,我好心急快d見到阿b呀,我阿媽成日話我甘樣諗,阿b真係會好聽我話快d出黎,我會同阿b講,早2個禮拜內好la,因為媽咪想你係天秤座呀(我預產期係18號,21號之前出世都係天秤) ...

係呀, 天秤多靚仔靚女...哈哈 (我好似一個神婆, 我都係睇人地d星座書聽返黎)

複式洋房

原帖由 寶寶龍 於 09-6-12 13:30 發表
嘩, 無上黎一段時間, 你地竟然去到PART 4嗱, 好勁呀!!
JKFAMILY, 麻煩你幫我加返吖, 我果個係女黎架, THANKS!! 你地呢度咁多公子, 我地D女會唔會吃香D呢, HEHEHE!

其實計落, 我足足休息左一個月喇, 早幾個星期先又 ...

我之前都住左2個禮拜醫院觀察又無返工成個月休息, 希望你多d抖下, take care自己同阿b~加油啊

複式洋房

原帖由 @陳師奶@ 於 09-6-12 13:53 發表

我自己同隻貓貓都係天秤阿 你地睇下我隻貓貓幾令

hehe...我老公都係處女座...我明白嘅...
你隻meow meow好令令, 我以前都有養, 係英短

複式洋房

唉呀, 無上黎幾日, D POST去到成30幾版, 睇到眼都擎呀~

我尋日返瑪嘉烈做產檢, 醫生話我個B係大碼B.... 我其實每餐都食好少, 肯定少過我未有BB果陣. D同事都話我無肥過咁滯, 唔明點解我都成72KG!!! 我諗我重過呢度咁多位姊妹, 係咪呀? 我好唔明呀~

醫生叫我唔好食咁多澱粉質同高糖嘅野 (我連飯又食唔晒, 飽而家又唔鐘意食), 免得阿B大得太快, 咁我可以食得D乜呢? 嗚....

複式洋房

原帖由 terence_mandy 於 09-6-16 17:39 發表

你可以是小吃多餐啦,或許是不會重的這麼快,我6個月都重了19lbs啦,但我就吃好多甜的野和麥當勞,所以我都要節制一些啦,不是bb變了巨b

每次睇醫生(係唔同科嘅醫生) 都話我唔似有左5個幾月, 因為見到我個肚大喎. 我本身應該無乜肥過, 亦無水腫, 睇黎阿B食得太多野喇...

複式洋房

你地住緊嘅大廈/屋苑有無人確診H1N1呀? 我個屋苑隔離座尋日啱啱確診左一宗外地傳入個案, 我地去完街之後要勤D洗手喇

複式洋房

原帖由 Winnie_1018 於 09-6-22 19:48 發表
有冇mama 宜家有做孕婦瑜珈架?

我想join孕婦瑜珈班, 但唔知邊到好?

2-3個禮拜前我原本都想去學, 但係諗諗下得番2-3個月左右, 我又要搬屋, 所以放棄LU...

但係如果我要去學嘅話, 我覺得瑜珈會D收費FLEXIBLE D...

複式洋房

原帖由 Winnie_1018 於 09-6-23 11:31 發表

有冇website架?

Pure yoga
http://www.pure-yoga.com/en/hongkong/

$$好似都幾貴, 同埋唔知要唔要先入會 (1年會籍)?

複式洋房

原帖由 lasing11 於 09-6-23 11:55 發表

我都想知地址同埋學費

香港瑜珈舍
http://www.hkyogastudio.org/

地點:  香港九龍長沙灣青山道478號百欣大廈4字樓C室
     (荔枝角地鐵站B1出口或長沙灣地鐵站C2出口)
      (聯邦廣場對面,近青山道與集輝街交界)

HKYS- PY 孕婦瑜伽

星期一 下午 6:45 至 7:45
星期二 晚上 7:00 至 8:00
星期六 中午 12:45 至1:45

學費 : $450 (5堂), $800 ( 10 堂) ,如需試堂,每堂 $100 。

名額 : 10 至 15人

複式洋房

原帖由 @陳師奶@ 於 09-6-23 12:14 發表

我pat pat la 同大脾&內惻 痕到痴左線 我老公今日都請左假 佢想捉我去睇 點知今朝早我起身ngng時 可能用力過頭 而家左邊肚 抽住痛左好耐 ...

我呢排個肚同大脾外側好痕...

複式洋房

原帖由 PangPangChuBB 於 09-6-23 13:52 發表

請問荔枝角邊到呀? 我都住喺荔枝角gar~

我都係住荔枝角架...

呢間野响青山道(麗新商場後面, 過對面青山道嘅萬寧隔離座大廈, 叫百欣大廈)

首頁

尾頁

跳至