跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

我99同你99一樣,搞到我又係情緒勁波動(搞到我喊),你99呢句-好心你,日頭有人湊bb.你就瞓多.嘜都唔好做,我99都成日甘話我,我心諗,你成日上黎搞搞震,唔通我走去訓咩?邊好意思!好彩我老公話返99,話佢成日走上黎,所以我唔好意思去休息!
不過我99真係幾過份,佢竟然打電話俾我媽咪話我無禮貌(話我唔歡迎佢黎喎)、又同我媽咪講話我同老公唔識湊BB,佢要日日黎湊喎!我聽到O晒咀,如果我地唔識湊,甘每日陪月姨姨走左,甘邊個湊先?咪又係我地2公婆!
原帖由 tko123 於 09-10-23 10:47 發表

奶奶d 好心我都令教左好多野
人地生完個情緒巳經夠波動
佢地上嚟.再阿之阿左.就勁失控
有次我真係想鬧鬼我99
有次個親戚見我攰.咪話個樣好攰.
咁我99咪立即出聲話
"好心你,日頭有人湊bb.你就瞓多.嘜都唔好做.叫個 ...

公爵府

好媽媽勳章

記得加埋我啵!

10月10日/黑白豬/girl/Chloe

公爵府

好媽媽勳章

我之前又係俾隻99搞到我心情超差,仲喊埋!你真係要同你老公傾下,我覺得你俾你99影響到情緒都算啦,但老公要體諒自已個老婆架嘛,你試下同佢傾下啦!我老公之前都覺得我係針對佢阿媽,但我有幾次喊晒口甘同老公傾,老公見到我對99真係無乜野,知道係佢阿媽有問題,依家就開始明白我既感受!
原帖由 SweetAA 於 09-10-23 12:46 發表
我出院個日開始D情緒都好差!差不多日日喊!一來休息唔夠、二來奶奶又不斷話呢話路,最慘我係同奶奶一齊住,佢仲要係做陪月架!乜都有佢講冇我講!同老公講佢又唔明,成日覺得我針對佢阿媽!
我D情緒差到一諗起一講起就喊,完全都因我 ...

公爵府

好媽媽勳章

甘似我老公既,佢又係話夾係我同99中間,佢就黎有產後抑鬱喎!!
唉,希望你老公會慢慢明啦,我屋企人&見過我99既都係話我99惡頂,我地真係慘!
原帖由 SweetAA 於 09-10-23 15:54 發表

我都有同老公講呀!但佢始終好多野唔明!同佢講完仲衰,覺得我事事太緊張,所以睇唔順佢阿媽!佢又唔知佢阿媽真係好惡頂,連我d屋企人見過我99,都服左我可以同佢住。
不過老公其實夾住係中間都好慘!佢成日話屋企3個女人(我、阿囡 ...

公爵府

好媽媽勳章

我媽咪知我成日喊,佢就話我遲早會盲喎,我都驚架!但無計啦,成日俾99激
原帖由 @陳師奶@ 於 09-10-23 15:43 發表

我喊左n咁多次喇 對眼而家唔喊 會好乾同埋有d痛

公爵府

好媽媽勳章

你62變態架??俾我實鬧爆佢,簡直係為老不專!我99係度(62無黎),我泵奶,我都返入房+ lock門泵!
原帖由 waowaowao 於 09-10-23 15:25 發表

我99 咩都唔理!!但62 咩都要理 !!我都比62 搞到我情緒勁波動, 喊左幾次啦!! 我 餵緊人奶,62 走入我房唔 "烤" 門,見我餵緊人奶,仲望住問我 : "夠唔夠奶?!" 變態架!! C6 D 親戚仲 ...

公爵府

好媽媽勳章

所以我係屋企,我一定會lock門(即係反鎖),因為我6299都係有我屋企鎖匙,佢地試過幾次用鎖匙開門,但唔成功,之後每次上黎都按門鐘!
原帖由 waowaowao 於 09-10-23 16:32 發表

唉!! 我 62 有我屋企所匙,佢自出自入架!! 果次我唔知佢上左黎呀!!

公爵府

好媽媽勳章

我每次同媽咪講電話,講到99既野,都忍唔住喊,我媽咪就叫我好喊,但真係好難忍丫!
原帖由 waowaowao 於 09-10-23 22:15 發表

我媽咪都係叫我坐月唔好喊呀 !! 但我已喊左無數次!!:;pppp:

公爵府

好媽媽勳章

又有用個BB同豆b同1日出世啦!Abbie個囡囡同埋imyim你個仔仔
原帖由 imyim 於 09-10-23 18:51 發表
終於都有時間上黎啦…..
各位好嗎?
我係10月9日入院, 第二日就生左阿仔啦, 6磅10安士
同黑白豬個女同一日呀!
tho123, 請你加埋我去個報喜list度呀, thanks! ...

公爵府

好媽媽勳章

所以我都喊過好多次lu,我諗下個禮拜,我老公返上大陸做野,得返我一個,我諗我會日日喊囉!
原帖由 @陳師奶@ 於 09-10-24 11:55 發表

我覺得忍住仲辛苦 唔喊唔c服

公爵府

好媽媽勳章

me 2啦,我其實自從結左婚之後,有時諗起隻99就忍唔住喊,後尾我直頭搬返去娘家住(我99唔係同我住,而老公係大陸做野),d情緒先ok返咋!我成日覺得我遲早會俾隻99搞到我有情緒病
原帖由 SweetAA 於 09-10-24 13:02 發表

我頭兩個星期仲誇張,自己諗起99d野,d眼淚都好似決堤咁呀!可想而知d99係幾恐怖!

公爵府

好媽媽勳章

好丫!我又講下!

我有左之後重左20磅,依家生左15日,無左13磅,仲有7磅未回落!

原帖由 @陳師奶@ 於 09-10-24 11:54 發表
哈 不如講下大家生完 而家幾多磅丫

我生果時138 而家120 你地落左幾多磅

公爵府

好媽媽勳章

我都希望自已可以輕鬆d呀!我老公成日話我依家有阿b陪,都仲甘唔開心,我咪話,如果阿b識講野既話,我咪ok囉,阿b依家唔識講野,成個公仔甘,一日24小時得我一個&個公仔,真係幾慘!
原帖由 kelly~kelly 於 09-10-24 13:30 發表
唔好咁諗啦..我情況同你都似,老公常常不在身邊,唔好情緒底落,學下我丫 ,我都幾攪笑嫁,一抱住阿 B我就唱歌 ,我隻衰豬似個老豆呀,食親奶都食剩d..我就對住阿 B鬧 ,(好學唔學,學你老豆乜都食剩d ,第二時你老公唔比飽飯 ...

公爵府

好媽媽勳章

我其實都plan緊農曆新年後會同豆b搬返去娘家住架,始終得我一個,真係唔多掂,落街買野都要湊埋佢!
哈哈,到時如果我搬返娘家住,你帶Cedric同我豆b玩丫!
原帖由 tko123 於 09-10-24 13:42 發表

你快d叫你老公搬入嚟將軍澳啦
到時最多我多d帶Cedric同你個女玩
哈哈

公爵府

好媽媽勳章

甘勁?

我生果陣150lb,生完之後140lb,過左2日就137lb,到依家都係甘,無輕過!我懷疑係因為我依家有個陪月姨姨照顧,我又停左無餵人奶,一日三餐超豐富,又有湯水、又有燉品,想瘦都幾難!
原帖由 tko123 於 09-10-24 13:45 發表

我生時15x
一開完刀就變左130(我都覺好神奇)
不過最神奇係都成差唔多兩個月仲係130
再係咁就無衫返工了

公爵府

好媽媽勳章

前幾日我62又係無啦啦帶左個人上黎,又係唔通知我地架!唉...佢地真係好唔尊重我地囉!
你62都唔算唔衛生啦,我果隻99,嘩,污糟到死,甘我本身有d潔僻既,但我都唔會要求人地黎我屋企要洗手先摸BB(我覺得唔太好意思叫人地洗手),甘我99佢好鍾意卒腳趾既(以前試過佢拉住同我講野,佢都可以一路卒住同我講既,仲要我聞到佢對腳有異味),俾我發現佢係我屋企卒腳趾之後摸我豆b,嘩,救命丫,又唔可以話佢喎,之前我同老公講,老公有次又睇到99係度卒腳趾(我99日日都走上黎),之後即刻話佢,佢之後就停左無卒,但隔左一日,又99卒返囉,救命丫,豆b真係慘!
原帖由 cinderella_mama 於 09-10-24 14:48 發表
頭先呀!!! 老爺同 2個親戚上左來
又唔事先講明幾點喎, 子陽食緊奶

我知他唔 like 嫁... 做咩人地上來先來餵奶
但大佬呀 阿仔要食野嫁!!!

之後好啦, 食飽出來
但其實子陽訓左的, 好 "林" o個隻

個煩人老爺係咁整他 ...

公爵府

好媽媽勳章

我都覺得我遲d會有精神緊張!!
甘今日陪月姨姨無黎(我淨係請1至5),甘岩老公俾公司call左返去開會(佢禮拜二先正式返工既),得返我一個人,我不停甘換片、餵奶、換片、餵奶,豆b又唔肯訓又不停喊,我想休息下都唔得,最慘係老公一早返公司開會,話2點返,會買lunch俾我食,點知佢開完會又俾老闆拉住食lunch (因為老公係大陸返工既,老闆就係香港既,所以想聯誼下),依家4點啦,我仲未食lunch呀,好慘丫,我就餓死啦!
原帖由 cutefok 於 09-10-24 15:27 發表

我都喺覺得自己姑令令好慘咁, 又未有得去健康院, 又擔心bb有事,所以前兩日好唔開心, 喊咗出來, 我有一日瞓午睡時一札醒, 去望bb, 我叫佢, 佢無反應, 我跟住摸佢隻手, 凍的同好軟, 我立刻大喊, 我以為佢咩咗, 跟住 ...

公爵府

好媽媽勳章

好丫,實預埋你同JKB既,haha!
原帖由 jkfamily 於 09-10-24 15:03 發表

可以預埋我JKB呀!!
將軍澳之友可以多o的聯誼聯誼!

公爵府

好媽媽勳章

哈哈,你都好丫,甘快落左甘多磅!我依家無餵人奶啦,因為突然無奶,唔餵人奶更加難瘦身啦!我諗我坐完月應該會瘦得快d既!因為無左陪月姨姨既餸la、湯la、燉品la,我又唔多識煮野食既,實好易瘦到啦!
原帖由 Ringco 於 09-10-24 16:16 發表

我未有阿B時112lb,臨生前一日152lb,而家123lb囉,我又係日日食陪月姨姨啲好餸好湯代茶甜品,我諗都幾難返去家鄉囉...

公爵府

好媽媽勳章

你真係要休息多d呀,你既情緒起伏得甘勁,唉...不過我都要!我有陣時訓覺果陣,會諗起自已一個人湊住阿b,阿b又曳又不停喊,我即刻忍唔住喊左出黎!(P.S.我依家都想喊)尤其我又無老公幫手(佢想我同阿b搬上大陸住,但我唔想),媽咪想幫我手,但又住得遠,唉....
原帖由 cutefok 於 09-10-24 16:20 發表

唔知點解,見到你這個POST, 啲眼淚立刻想留出來.

首頁

尾頁

跳至