懷孕前後

跳至

首頁
45678...14

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

我諗住係醫院買,聽聞醫院果隻ok…但未知買唔買,其實有咩用?係咪類似for修身架?
原帖由 tko123 於 09-7-22 21:58 發表
你地睇左產後束腹帶未呀

公爵府

好媽媽勳章

唔怕一萬,至怕萬一,我C6甘鬼失魂,我諗我下個月開始執定d野,去公立醫院生都唔係好多野要帶之嘛…放心啦,起碼你C6可以幫到你!
原帖由 tko123 於 09-7-23 09:29 發表

其實你係法國生好多野都唔洗帶
返而係個人護野(如lotion等)
你可以準備足d
其他野c+醫院會俾你.尤其是阿b的東西
你一樣唔洗帶
我現在仲擔心緊係公立我會無覺好瞓
真係好想去c+生 ...

公爵府

好媽媽勳章

有d人真係好勁,好訓得,幾嘈都可以照訓,我就唔得喇…唉…希望我今次好彩d啦!
原帖由 bobo_cat 於 09-7-23 10:21 發表

其實係c+都唔一定有覺好瞓, 我上一胎係法國生, 住3人房, 中間床果個超大鼻”寒”聲, 攪到我成晚醒, 所以呢d都係睇彩數.

公爵府

好媽媽勳章

好想去書展買書丫…不過C6唔俾 我諗住臨生之前半個月買定幾本書入醫院睇…我驚悶死…
原帖由 chucon 於 09-7-23 11:56 發表
ahha. 唔洗搵啦, 而家用智能身分證, 登記時唔會叫你出示舊證, 因為佢地電腦會check 到..又可以網上續借, 好方便..

公爵府

好媽媽勳章

我好想去丫…我想買幾本自已既心頭好+買d故事書,因為屋企附近d書局唔夠大間丫…等我問下有無fd day off可以陪我去先
原帖由 mylovelyBB 於 09-7-23 12:22 發表

哈~書展我尋日朝早去左喇!不過only買左d兒童書俾大仔。

公爵府

好媽媽勳章

你就好啦,我d皮膚差左好多丫,搞到d人以為我陀仔…我依家日日敷水份mask先keep得返d皮膚咋,但之前d暗瘡印仲未退晒,又唔做得美白野去印喎!
原帖由 tangerine 於 09-7-23 12:32 發表
我都係生女呀, 我只係個肚生左好多細毛之外, 身體其他毛都生少/慢o左好多, 皮膚都滑o左好多

公爵府

好媽媽勳章

如果我去既,我會揀平日既2點度去,同埋會避開d o靚模 我都知,我媽咪、老公都唔俾我去!
原帖由 tko123 於 09-7-23 12:41 發表

書展太多啦
你都唔想俾人迫親.整到bb嫁
你乖啦
我本來都好想去bb 展
阿媽都想去.點知屋企D男人唔俾(我老公.老豆同細佬)

公爵府

好媽媽勳章

唔制丫…我有左塊面圓左丫…其實唔係肥左,係水腫…
原帖由 tangerine 於 09-7-23 13:25 發表
hehehe ... 重要有左後塊面瘦過以前 ...

公爵府

好媽媽勳章

咪有成9磅? 我C6想我生個8磅既b呀,你個fd本身勁食野定係肥b唔肥媽丫?
原帖由 翡冷翠 於 09-7-23 13:39 發表
我朋友琴晚生左...bb有4kg...好勁呀~
塊面好圓,成個ball咁架...哈哈~

公爵府

好媽媽勳章

我都係想買d故事書俾阿b睇/講俾阿b聽…不過C6唔肯陪我…我頭先出左去銀行、買野、仲去左書局買左幾本書tim
原帖由 jkfamily 於 09-7-23 14:14 發表

我都想去書展,不過要睇老公肯唔肯星期六陪我去~~
其實我淨係想去兒童天地睇故事書

公爵府

好媽媽勳章

如果俾我C6知,佢實話我啦,佢不知幾想我生到個8磅以上既b…不過實無可能,哈哈…你個fd真係好勁,可以肥b唔肥媽,重左30幾磅都okay呀,唔算重好多!
原帖由 翡冷翠 於 09-7-23 14:25 發表

佢冇勁食...不過,佢本身都肥的...
佢話佢都係重左30幾磅~

公爵府

好媽媽勳章

所以我放棄左lu,頭先去左書局買左d書,不過未買齊自已心水,會叫fd幫我係書展買… 書展有8折架!
原帖由 tko123 於 09-7-23 15:23 發表

你唔好睇少書展
平日都好多人嫁

公爵府

好媽媽勳章

haha...又真係應該會遺傳左…不過你開刀既都ok呀,如果自已生就辛苦囉!我有個fd出世果陣都好輕磅,但依家2X歲,有200磅(男仔黎),哈哈…所以出世果陣巨d都唔驚
原帖由 chucon 於 09-7-23 16:33 發表
勁!!! 我阿哥出世10磅, 我出世9磅10安 (不過我地長大都唔肥), 我阿媽生我地都係順產... 而我阿b7個月照時都左過3磅(一般2磅幾), 我諗我阿b遺傳係巨嬰, 不過我就開刀, 無阿媽咁辛苦, 真係佩服佢。

...

公爵府

好媽媽勳章

我都想知丫…都唔知有d咩故事書,所以先想去書展睇咋…我想買果d岩BB睇既書
原帖由 jkfamily 於 09-7-23 17:19 發表

有乜心水故事書推介?
我最近買左一套四本關於animals的小board books
分別講pet animals, wild animals, baby animals同埋farm animals

公爵府

好媽媽勳章

我個豆b好耐之前已經搞到我個肚日日地震架喇…有時仲會玩波浪tim…我阿媽話郁得多唔驚,唔郁先驚!
原帖由 katieyam 於 09-7-23 19:08 發表
今日我d bb郁得好鬼勁, 成日攪到我個肚皮好似地震咁, 郁得咁勁怕唔怕架?
(真係煩啦, 唔郁又怕郁得多又怕...)

公爵府

好媽媽勳章

我醫生反而無問我豆b郁幾多次喎…只係問有無郁、同埋郁得多唔多…我反而好驚我豆b呀,點解呢,因為我豆b佢好鍾意玩臍帶架…上次照u/s果陣,我豆b覺覺緊,但都要捉住臍帶覺覺…
原帖由 jkfamily 於 09-7-24 15:42 發表

我都知自己杞人憂天,都已經叫自己放鬆些少
希望下次照超聲波時,條臍帶已經唔再o係條頸附近,咁我就放心喇!

公爵府

好媽媽勳章

我上次都唔記得問醫生呀…我都驚我豆b甘鍾意玩臍帶,會出事
原帖由 jkfamily 於 09-7-24 16:17 發表

原來我同妳有同樣的擔憂~~

公爵府

好媽媽勳章

我先奇怪,我未有豆b之前,習慣向左訓,但依家反而好鍾意向右/平訓…
原帖由 cinderella_mama 於 09-7-24 17:20 發表
好多人都話要向左訓, 睇書都話向左訓對媽媽 & bb
的心臟都好d...

但我 =0= 就向左向右都唔係最舒服
反而平訓呢 ^^ 就最最舒服

公爵府

好媽媽勳章

即係阿b郁就唔驚??我豆b佢玩臍帶玩到條臍帶係塊面度,搞到睇唔清佢個樣…
原帖由 jkfamily 於 09-7-24 17:50 發表

係醫生主動同我講話阿b的頸同臍帶在同一水平,不過無纏住~~佢有叫我唔使擔心,話好多bb都會咁,即使touchwood纏住都可以順產喎~~

我咁留意阿b郁得多唔多,主要原因都係條臍帶作怪~~總之阿b郁,我就放心 ...

公爵府

好媽媽勳章

禮拜六終於去左書展la 買左好多書!買左d書俾阿豆b睇(好簡單睇圖教數字果d),d書好平好平...之後先睇自已既書,足足行左2個幾鐘,好勁,無休息過架(我諗係用左托腹帶先得),原本想行耐d,但係行到8點幾突然勁多人喎,搞到會展好焗,結果走人(C6都覺得好累la)!

首頁
45678...14

尾頁

跳至