懷孕前後

跳至

首頁
12345...25

尾頁

大宅

原帖由 monmuifamily 於 09-4-15 15:36 發表

你都可以介到啦...不過算啦...哈哈..可能bb出咗世後佢會介呢....就算佢介唔到...都唔好係bb面前食呀....

可以我老公系渣車既~
無可能介得到~
佢知我有左之後無系我面前食
不過我講明架
bb出世之後~你吾可以系屋企食
加上要洗好手~乾淨無味先可以同bb玩!!
哈哈~系吾系好衰丫
小嵐*要健康快樂咁長大呀!!!

大宅

原帖由 monmuifamily 於 09-4-15 15:40 發表

有d人話嘔represent bb healthy.. 但我唔知呀...反而我覺得如果成日嘔...會比唔到d 營養bb...所以我都好擔心...因為我食完lunch 同dinner都會嘔.....=(

試下飲青檸水呀
我琴晚飲完成日無嘔呀~

大宅

原帖由 monmuifamily 於 09-4-15 15:45 發表

青檸 = 青色的lemon????
點整呀....

系呀~
青檸系泰國d雜貨鋪買~
我自己只系dok下d青檸加水lor~
不過我吾系加凍水lor~

大宅

原帖由 penmama 於 09-4-15 15:56 發表

我老公都算同你老公同行呀
佢都戒到呀,你都鼓勵佢戒啦
之前我成日俾說話佢聽,食煙老左抖唔到氣架,你食時我又要食二手煙,如果我有cancer你無cancer你點同我阿媽交代,你第時有咩病痛我唔會照顧你架,你自己死埋一邊呀 ...

算啦~
我老公吾系我同bb面前食已經好好架啦
我吾敢得1想2架啦~

大宅

想問下大家d皮膚有無變差呀?
我d皮膚衰到無朋友呀~!

大宅

原帖由 ...KAKA... 於 09-4-15 17:13 發表
我勁爆瘡呀,好樣衰,唔知係咪我無咩胃口食野,成日食香口野........爆到老公叫我瘡野,好賤呀..心情已經唔好...再加上一見到自己塊5咁....好悲哀...又唔亂茶得野..... ...

同我1樣呀~
我樣衰到吾想出去

大宅

原帖由 lai_tat 於 09-4-15 17:14 發表
我啲皮膚又無乜嘢喎...

你就好啦~

大宅

原帖由 Tigertoffee 於 09-4-15 17:26 發表

我額頭就勁爆瘡, 而家每晚搽緊Aesop嘅暗瘡mud, 因為係全天然嘅, 所以應該ok嘅.

對脚就成日無情情痕, 一"ngau"就起到一卜卜....

我系成面都勁爆瘡呀~!

大宅

原帖由 smileychow 於 09-4-15 17:34 發表
Thank you for your support.

i will do the oscar test on May 3, very nervious ah...., cus i am 37, quite high risk

我又系book5月頭呀~
你做要多小$$呀~
我book個間隔1200~

大宅

原帖由 smileychow 於 09-4-15 17:40 發表
you know what, i visit one of the fortune teller over 10 years ago, he told me i won't have a baby in my life, but i have one chance when i am 37 years old.

also there is another fortune teller(i saw ...

放心啦~!!
bb會健康咁出世架~

大宅

原帖由 ...KAKA... 於 09-4-15 23:29 發表
大家既c6係咪都中意仔...我老公又係恨仔恨到發哂溫.佢話女係蝕本貨= =都傻傻地,但係都中意喎,我自己就中意女女多d///不過仔都好..實開心死個c6

我老公又系恨仔恨到發哂燒啦~
又話怕個女似我咁鐘意扮靚就死得人多tim呀!

大宅

原帖由 小金旦 於 09-4-16 08:42 發表
我都係呀, 十晚有七晚都dreaming,
不過就咩夢都有, bb夢都有, 其他無里頭既夢都有 . . .

我之前就成日發夢~
不過而家又開始小返d
可能成晚起身去toilet
無時間發1a~

大宅

原帖由 小金旦 於 09-4-16 09:13 發表
係啦, 我都有尿頻呀, 一晚去4-5次尿尿.....

我1晚3次度啦~

大宅

原帖由 小冬姑 於 09-4-16 14:05 發表
我尋日去檢查, 剛剛12 weeks E生已經可以幫我估BB个性別啦!! 佢話都係估估吓, 因為BB太細了!! 但佢指比我睇BB双腳中間有點嘢咯!!!

我想快d知呀~

大宅

我返來啦~
今日又去完健康院睇report
原來系念珠菌咋~
比佢嚇死~

大宅

原帖由 Rachel208 於 09-4-16 16:43 發表

哈哈哈thanks 呀~~ bb 都係似我好d..話哂我都駝10個月生佢出嚟~~似daddy等陣一齊蝦我就慘啦~>.

我都怕bb會同daddy1齊蝦我呀~

大宅

原帖由 vvvir 於 09-4-16 19:55 發表

食多d yogurt就無事啦

不過都比佢嚇餐死:;pppp:

大宅

原帖由 giantkid 於 09-4-16 20:24 發表

你好我好多啦,至少政府已經refer 左你去第二科,有個日期睇下。我三月尾入左瑪麗,因為有左再加d 血有事,出院時佢話下次產檢會同我講去邊間血科門診覆診。結果4月初再產檢,已經無左聲氣,個醫生都問血科有無俾電話你,我話無, ...

我又系係瑪麗生呀~!

大宅

原帖由 kamily 於 09-4-16 20:31 發表

好彩冇事... :)

我都系咁講~

大宅

原帖由 koey5 於 09-4-17 20:56 發表
病左2日..今日終於好番好多....可以上下網喇...

今日去左產檢...BB 突然大左1個星期...依家我又變番10月媽媽..預產期係10月24啊..haha

仲有今日見到bb隻手仔...同我地揮手咁..好得意啊...醫生好好啊..幫bb度埋頸皮 ...

你吾洗book oscar醫生都幫bb度埋頸皮咁好呀~
你去邊個醫生睇呀
因為我都book吾到oscar呀~

首頁
12345...25

尾頁

跳至