影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我看了警界線和選戰,真的拍得很緊湊,尤其警界線,好緊張,演員到位,畫面清晰,拍得好用心。 令我對港劇重燃信心,不用一味名門復仇呀,重口味幾角戀之類。

港產劇,尤其警匪片,一向香港是拍得最好的。得罪講句,不單拋离無記九條街,也比一些韓劇更緊湊。知道好像遲D還有不同品種劇,希望它能保持水準,百花齊放,我會繼續支持,起碼不用下下看字幕先。當然亦不會放棄韓劇,尤其D型男。

我一向喜歡看高質數劇集,起碼現在出了 HKTV 劇,香港不用輸晒比韓,日,台,中劇啦。

子爵府

回覆:有否人回歸看港劇,支持HKTV

其實香港真是有好多好演員認真演戲,值得大家支持。而且今次拍得好有電影感,戲本好亦很重要,希望能保持。

如之後能多培養D俊男,美女,比多D機會年青一輩更佳,不用讓韓男,台男尊美啦!

子爵府

引用:有無人依加睇緊選戰第二集?好勁...咁拍咁

原帖由 magiee 於 14-11-22 發表
有無人依加睇緊選戰第二集?好勁...咁拍咁既内容,好似睇緊竊聽風雲咁緊張!!!

...
唉,miss左潻!明早一定追回

子爵府

警界線-大家又有否估下誰人殺黃sir? 自由那邊有人說是鷹sir老婆,我就想極不明,我還一直以為係飛sir.

子爵府

引用:你睇返第三集頭:有段影到王sir俾其他人杀

原帖由 magiee 於 14-11-22 發表
你睇返第三集頭:有段影到王sir俾其他人杀死既video!1)o個度有把女人聲,似佢老婆2)佢失憶前話佢老婆同王s ...
why唐寧?

子爵府

終於看完選戰第二集,好正!

智叔演技真的沒話說,深沉而老練,老奸巨滑得自然誠肯,超晒班! 你話無記邊有可能會涉獵這種敏感政冶題材,多得王生呢種心口有个勇字的傻人,香港才可回復昔日光彩。會繼續看下去。加油!

子爵府

引用:Quote:原帖由 familyking 於 14-11-23 發表

原帖由 Pr0udfish 於 14-11-23 發表
剛剛睇完“飄”,即使只是精華片段,都令人感受到hktv的誠意。希望快點睇到正式播映。

...
我亦剛看過,都好期待。呢D地方,人物好像較少接觸,可能小D商業價值,所以txb都廢事side gas. 希望王吾好咁快被人玩死,我地觀衆就有福了。
呢排我少看了韓劇,應該是沒mood 追新的,只看了套九家之書(主要倍老公看),亦捧真赫場,雖然中間都幾悶,都頂完。暫時只看了HKTV, 哈。你又在看什么好戲。

子爵府

引用:Quote:原帖由 Pr0udfish 於 14-11-23 發表

原帖由 soscho 於 14-11-23 發表
飘,講咩架?

岩岩連睇兩集警界線,超好睇,冇諗過開始無耐就發現一年前傷到自己的人。
飄好似紀錄片咁,今集只是撮要簡介。之後會播如去緬甸,追訪跟從昂山素姬及其民主路,另有一集去阿富汗追蹤塔利班及訪問當地人民和戰地記者。好似還有北韓等等,幾期待。

关於廣告,暫時好似cut不到,而且另一个問題不能存緩,出街看有D麻煩。雖然很多問題,但現終能在此平台看到,已令我等觀衆熱切盼望,尤其好多都拍在水準之上,其他細節唯有慢慢解決吧!(哈,我好似做了代言人咁!)

子爵府

引用:Quote:原帖由 Pr0udfish 於 14-11-24 發表

原帖由 Pr0udfish 於 14-11-24 發表
係呀,最近分俾韓劇的時間少咗,我禮拜六日追未生,平時咪睇緊一號國道囉,多謝你無介紹錯,好好睇,初時以 ...
哈,終於有多D人喜歡及欣賞。在這戲,尹的表演的確較蘇耀眼,他在此劇好有發揮。我猶記起他尾幾集有一場戲,他與女軍医外出吃飯回軍營,女的戀戀不捨,大家倚窗留戀對望,最後當然咀咀啦,但當時尹攀窗向上望的眼神就KO了我。當年此劇用了很多budget及時間拍攝,而且每個演員都好用心,可惜收視慘敗,呀豬媽們不欣賞,這也可算滄海遺珠了.

JM,高興你的口味與我接近,你推廌的密會還未提起mood看。因每次開新戲要好看當時心情而定看什麼,但已在我list前列中。

自己在港視post越講越遠了,有機會另僻新post再傾吧!

子爵府

引用:Quote:原帖由 Pr0udfish 於 14-11-24 發表

原帖由 soscho 於 14-11-24 發表
我的data都有限,唯有晚上睇港視,番工搭車睇韓劇,警界線每晚都出一集?

...
是,警界線逢一至五會更新一集,19:00, 21:00, 00:00 都會重播同一集。有否看選戰?此劇都好精彩,但一星期得一集,至今只播了2集,亦不容錯過。

子爵府

引用:Quote:原帖由 soscho 於 14-11-24 發表我的

原帖由 Pr0udfish 於 14-11-24 發表
大家個routine差唔多,我早上搭車時通常刨下新聞,中午同放工專心煲劇,新加晚上九點檔追警戒線,星期六日 ...
我都是用盒(不是小米,特意買),好清,無疾,機乎和真正電視差不多。

子爵府

引用:廣告好長我都支持, 香港唔係\"一男子\"玩哂,

原帖由 kcm 於 14-11-24 發表
廣告好長我都支持, 香港唔係"一男子"玩哂, 我等佢開台!
現在能用此方法渠道已謝天謝地了,真正開無視的電視台可能真是難,但...又世事無絕對,以王生呢種打不死性格,逆境求生又未必絕望,現要企穩站腳先,所以廣告我可接受,真心想他做下去。香港人有時真悲哀,只求多一間電視台都咁難!

首頁

尾頁

跳至