影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

子爵府

現在連大陸的節目都好好睇,製作認真拍攝又有水準。香港的節目真的比下去。

雖然很多爸爸也不認識,(可能國內很紅)但看見小朋友天真活潑都無国界的。今輯所有小朋友都好可愛,尤其多多大幾年,好懂照顧其他小朋友。幾个小男孩暫比較自我,看看之後如何。

Sam哥第一集不太投入,與其他爸爸零交流,有點扮野。第二集開始好點。黃磊父女最窩心,曹格一个看兩個也算好勁...

雖然覺得有第一輯比較,暫覺得較有特色,而第一輯各小孩性格迴異,較有看頭。而這一輯的小孩較乖巧,沒那麽突出,但我亦會追看下去。或之後精彩。

子爵府

引用:千尋有啦, 我又唔覺得吳鎮宇扮野喎, 但FEYN

原帖由 方二筒 於 14-06-30 發表
千尋有啦, 我又唔覺得吳鎮宇扮野喎, 但FEYNMAN好少講野, 唔知係未唔明普通話或唔太流利呢? 可能用廣東話好d ...
Sam哥少D笑容,可能累到爆。尤其第一集由山頭行到山腳,又要拿著4隻喼(有點自己攞黎)人人都放低晒,只拿1-2袋,佢堅持拿晒。山路又崎嶇...根本無法照顧小朋友,佢有時對個仔幾惡下。

子爵府

回覆:爸爸去哪兒第二輯

最搞笑佢地踢完泥地足球回家洗澡,吾明吳鎮宇吾同个仔洗頭,一舊舊泥還在頭頂

子爵府

大陸D人真得意,可以改名改到三个羊音都得-\'楊陽洋\',香港人肯定吾會咁。

mokchingyin0910  Cindy 叫雨橙都好特別   發表於 14-7-30 07:17
wanlowanlo  小名来架咋,好似多多咁,佢個名都唔係叫多多,正如我地香港人個個都有個英文名咁樣,大陸人都鐘意幫自己仔女起個得意嘅小名。  發表於 14-7-7 14:52

子爵府

引用:他真名不是,真名是楊文昌

原帖由 Eva1611 於 14-07-01 發表
他真名不是,真名是楊文昌
really?噢原來是乳名。我喜歡Feynman同曹格个仔,百厭活潑D。另多多善解人意,多愁善感亦可愛。

子爵府

第三集Sam哥好似warm up左,同其他爸爸有D互動,無咁自我,尤其見到姚明如小fans,又影相又簽名。

子爵府

Sam哥個仔吾係好識表達自己。反而陽洋越來越叻,識主動出擊找partner,還安慰Fenyman多出一个小朋友讓給他,叫他不用担心,好醒好為人切想。行catwalk又好cute,越來越喜欢他。另外Joe都好有時裝sense,幫小朋友配搭得好型仔。Grace都好可愛。

子爵府

引用:Quote:史奴比 發表於 14-6-30 18:12 FLYMAN

原帖由 lopoto 於 14-07-13 發表
睇完今集,知道FEYMAN係讀CCKG,梗係講英文多過普通話
請問cckg即什麼學校,怒我老土,離開幼稚園太久。

子爵府

引用:有時聽到廣東話好有親切感.以前聽過sam哥脾

原帖由 janliz 於 14-07-15 發表
有時聽到廣東話好有親切感.

以前聽過sam哥脾氣唔好, 好燥, 佢而家變好咗, 冥想打坐真係有幫助 ...
人大了又有個仔,迫住自己有慢慢有耐性啦。曹格都是,之前常醉酒鬧事打架,形象插水。這節目看到他有耐性廠人愛心一面,挽回他形象好多啦。

子爵府

哈,7/25的一集,除了扭見爸爸外,Grace好乖. 不單肯捨棄不買自己喜歡的鞋而用錢買禮物給婆婆,又細心幫曹格爸爸洗腳,好窩心。今集貝兒忘了任務,只顧買自己的公主鞋,好彩回家後給老爸教訓一頓,畢竟只是5歲小朋友,陸毅都要反醒過量的寵愛會害了小孩。亦正反映大陸一孩政策的壞處,好多人過份溺愛,造成要風得風,不懂分享等。這節目可令大人小孩也邊玩邊學,很好看。

姬絲丁Ding  其實我覺得主要係姐姐   發表於 14-8-6 14:48

子爵府

引用:Quote:原帖由 ensureyip 於 14-07-27 發表

原帖由 ensureyip 於 14-07-27 發表
傳汽水筒嘟咀呢下真超搞笑!

子爵府

8月1日的一集很感動 ,尤其上樹屋前要互選一个爸爸付責看管小孩,但又不能選自己的爸。Grace 和Joe哭得利害,曹格想陪他們又不能自薦,暗暗下淚,Feynman,多多都自動投票曹格,而黃磊亦暗自扮輸讓曹格。

小朋友們在樹屋,雖不捨父親,但在曹格引導下慢慢忘卻不捨,玩枕頭戰開開心心。最佩服他教小朋友勇敢面對飛蛾的教育,Joe怕得大哭,但他要求各人申出手疊在一起,將害怕趕走,教法令人拍掌。曹格根本是樹屋的最佳人選,他以前的負面形象經此節目一掃而空,今次真選對了工作,不得不讚!

tchu  Totally agree!  發表於 14-8-7 12:47
情若真  我都覺得教得好多好   發表於 14-8-5 00:56

子爵府

有否發覺具兒狂眨眼,怕她習慣成自然,以後改不成呢!

其實全部都只是小朋友,有時大人亦不能過份苛刻彈他們。做錯難免,只要知道錯誤,從中學習便可。

子爵府

星期五的一集,大家很團結,一知道晚間有下暴雨,大伙馬上下山,有些工作人員也幫手照顧呀Joe,尤其曹格顧住抱姐姐,有時難免忽略Joe,他很欠安全感,但又很乖。各人開始建立了默契,之後有些做飯,燒柴,照顧孩子,分工合作,像大家庭一樣。言之節目無論對大人,小孩也是很好的訓練,能多些與人相處及分享,尤其在現今一孩獨大的世代裏。

媽媽今集驚喜出現也很溫馨,曹格直頭爆喊,可能連日辛苦,多個人分享,分擔,一下子感觸起來。

雖然知道始終是節目,但見到各孩子不同的反應,各人不同的性格,也很好看,不禁每集追看。

子爵府

今集的蒙古大草原好靚,小朋友自由自在在草地上奔跑很開心,有機會都好想去。

驚見石頭和天天長大了很多,像個大哥哥一樣。但始終他們不是一起經歴今次旅程,和其他小朋友有點格格不入感,下集多些遊戲,希望可溶入吧!

子爵府

8/22的一集仍在草原,小朋友抓羊我覺好勇敢,我自己都未必可以做到。加上有石頭和天天做了帶頭作用,其他小朋友便有樣學樣。
到現時為止,我覺得第一季的小朋友好看點,因各有性格,最喜歡天天及張亮的一對,天天進步很多。尤其今集見到他跟父親很開心,見老爸摔跤輸了給對方,竟放聲大哭,很是可愛。今季就喜歡曹格一家。

子爵府

引用:睇左最新一集...羊羊羊成日都輸唔起, 成日

原帖由 T.C.MAMA 於 14-08-25 發表
睇左最新一集...羊羊羊成日都輸唔起, 成日都話我唔同你玩啦, 我唔中意你..
佢咁樣既性格要改一改... ...
我都覺,羊x3本來幾可愛,有禮又識表達,但唯一是怕輸,吾衰得呢種心態真要襯佢細教好,否則大了怕真的輸吾起!

子爵府

引用:我都覺羊羊羊輸唔起,但係第十一集到,見到

原帖由 tchu 於 14-09-01 發表
我都覺羊羊羊輸唔起,但係第十一集到,見到佢獨力睇B,又冇怪Grace冇幫手。覺得佢成長咗! ...
其實羊羊性格隨了有點好勝,都幾得人鐘意。
今集曹格教導Grace怎樣面對自己的任務失敗,逐家道歉後,再由多多爸黃磊帶領下從回照顧BB,真的很欣賞他教小孩的那份心,真的令我對他刮目相看!

子爵府

昨晚後段終放見到久違了的Kimi 及林志穎,驚覺小孩長得快,志穎爸爸吃了防腐劑的白嫩帥氣,小Kimi長高了及沒以前那么害羞。下星期應更多他們的現身,很期待呢!

子爵府

見到Kimi仔及小志爸很高興。Kimi仔大個,更可愛活潑了。來到他台灣地頭,人氣更盛,人見人愛。花蓮的市民很熱情,小志賣菠蘿時,呀嬸要她叫妹妹才肯買,好搞笑。那裹的大嬸熱情好客,燒烤會時爭著與爸爸們對唱歌,歌聲還不俗呢!Kimi走時哭著走很可憐。

下次新西蘭之旅已是最後一站了,已開始有點捨不得要完結。

首頁

尾頁

跳至