夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我上星期買左盒[高達MIA-QUBELEY卡碧尼]既模型,今日終於整好左.......

呢個星期老公返早,佢今日大約9點返到黎....
me:我買左樣野俾你...
c6:唔.....你唔係買左減肥丸呀,你就要食,我唔食架....
me:切左你個肚腩咪唔駛食囉....
c6:咁係咩呀?

跟住我就係房拎盒野出黎...
c6:呀.........傻婆仲乜"晒"錢買呀,買左我又會唔捨得整....

之後我打開個盒,拎架整好左既[
卡碧尼]出黎.....
c6:你整埋喇....
me:我叻唔叻呀?
c6:人地要上油架!
me:有貼紙架....
c6:唔係呀,係未整果時上晒油先整架!
me:咁你要唔要呀...:;pppp:

c6:要......咁放係邊呀?
me:我冇諗過呀,收起佢先囉....
姑9:咁係整黎做乜呀..

之後[
卡碧尼]都係要放係要收埋,因為怕我個女會整爛......

大宅

原本我想買一盒大既[卡碧尼],不過要$3xx.....
我覺得貴左少少,之後買左盒中size既[卡碧尼].....

可能老公生日會收到個上埋油既大[卡碧尼]~~

大宅

miffymiffy,
你同99打聽下,睇下你老公細個果時鍾意d咩~~

我都係聽99講,老公細個好鍾意高達同聖鬥士星x & 布甸狗......

大宅

原文章由 joyjoymm 於 08-3-5 21:03 發表

你唔再嬲佢就好了,還送嘢比佢,咁sweet tim

我嬲人唔會嬲好耐,一日半日就會冇事.....
同埋上次"起身事件"佢都知衰,有錫返我~~

我唔係太相信結婚係一生一世,但係係我地既感情仲係好好果時,應該更加愛對方,因為佢係我最愛既老公~~

大宅

原文章由 KiLaMiu 於 08-3-5 17:21 發表
Jackievv,

你好叻呀! 我老公都係一個模型發燒友, 每次我同佢一齊買高達都係得佢自己先識睇識揀, 你去買不特止, 仲要幫佢砌埋, 所以覺得你好勁, 我就唔識砌喇! 不過冇錯呀, 人地要上完油先砌, 所以我老公絕對 ...

我打算老公生日真係送個大卡碧尼俾佢,如果我到時想知多d上油既野,你可唔可以幫我問你老公呀???

大宅

呢張相既卡碧尼唔係我整架,我只係copy人地幅圖,等你地知道係邊一隻高達.......

我遲d影我親手整果隻俾你地睇~~~

大宅

原文章由 KiLaMiu 於 08-3-6 13:44 發表

你老公上油係唔係都係咁架??

我未見過老公整模型架,我只係知佢鍾意,以前我話買盒俾佢整,但係佢話買左又唔會捨得拆出黎整.....

所以我呢次整埋先送俾佢~~

大宅

原文章由 MLdiyPlaza 於 08-3-7 10:17 發表
我老公沒有甚麼興趣,所以氹他多數送d實際的野。最suprise就是有次送上一盒禮物,他估不到又大盒又輕的時甚麼。打開盒後, 是套很性感的bra bra,仲是他喜歡的color...開心死佢,因為他大有眼福mar.... 變相 ...

哦.......
你曳曳呀.....

首頁

尾頁

跳至