自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

啱啱成功轉咗
首先下載個大陸中國聯通apps登入返帳戶
再睇以下圖片跟住做就得
圈住嘅地方照打啲字上去
首先係圖3 打8元流量王套餐再打人工客服
圖4會問你係唔係要找客服,㩒是的就會排隊等,等到你嘅時候就打圖6-7圈住嗰啲字就可以喇

attach1_sign/tmp/phpE5Md9E
attach2_sign/tmp/php4elnc4
attach3_sign/tmp/php8yIHft
attach4_sign/tmp/phpyfS6iS
attach5_sign/tmp/phpsp3Dmh
attach6_sign/tmp/phps7mgqG
attach7_sign/tmp/phpQeoYt5
attach8_sign/tmp/php47KOxu
attach9_sign/tmp/phpEgjLBT

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

如果可以就轉返張大陸電話卡,佢會即刻有訊息通知(留意係香港只要冇開通數據漫遊係唔會收費,唔接電話同只收短訊係唔收費嘅)
不過係個apps都會即時睇倒
attach1/tmp/phpRMR1o2
attach2/tmp/php1iNkVf

珍珠宮

delll 發表於 23-2-15 16:54
我記得你係昨日先申請,今日就可以轉plan?

我都係上網睇,見到有人話可以,我就試下啦,點知真係轉倒

珍珠宮

dotwoo 發表於 23-2-15 17:55
我朋友早幾日響門市(非口岸營業廳)直接開到8元plan, 職員本身話冇呢個plan 要自己轉 , 朋友話去工信部投 ...

正常係有嘅,但門市職員要業績可能覺得冇肉食,所以咪話冇囉

珍珠宮

JoannaD 發表於 23-2-15 18:33
請問收內地短訊要開漫遊嗎?
定係同我地平時在香港一樣?

通話漫遊就可以
尋日個職員應該幫我開咗,所以我今日係收倒大陸嘅訊息

珍珠宮

hihisasa 發表於 23-2-15 18:53
咁想請問若果轉咗8元Plan,有時上去玩有無1日數據可以逐日比錢㗎?我只用數據微訊比錢食嘢!
...

可以買流量包
每日計算
attach1/tmp/phpK9dMB7

珍珠宮

hihisasa 發表於 23-2-15 18:50
JM您真係好勁

我都係上網睇架咋

珍珠宮

cheongt001 發表於 23-2-15 20:39
我都改咗8蚊,一開始就打人工客服,即刻有人接,話改就改聯通服務真係幾好

珍珠宮

AprLam_FB 發表於 23-2-15 21:57
請問係咪首先上大陸聯通join 33蚊6個月plan(之後8蚊) ,同時預比300蚊人仔,跟住番到香港就去微信聯通即改 ...

完全正確

珍珠宮

adatom 發表於 23-2-15 22:15
回覆 pinkcat922 的帖子

請問點先可以dl 中國聯通app? Play Store只能dl 聯通香港

打中國聯通

珍珠宮

Bbpig2014 發表於 23-2-15 21:13
好叻
資料好祥細, 原來客服係網上打字就溝通到, 不用再怕吾識用普通話溝通, 正
...

其實我試嘅期間都撞過板架,第一次我係係微信問佢,點知佢無啦啦打俾我,不過我知大陸打過嚟我接只係0.96一分鐘咁我就接啦,但我唔係幾聽得明佢講嘢,只識聽小小,之後佢就話有人會再聯絡我,跟住我再係apps搵人工客服,仲寫到明唔方便聽電話,最後成功咗

Bbpig2014    發表於 23-2-16 07:47

珍珠宮

wcandtt 發表於 23-2-15 21:22
樓主,多謝你,我改到$8蚊雞餐了多謝你

珍珠宮

Become 發表於 23-2-15 22:22
養電話卡嚟計8蚊抵轉,不過200MB 其後10蚊 1 GB反而無33蚊100GB抵
單純返大陸睇地圖夠用,去旅行反而唔抵
要 ...

我到時上去就唔會用聯通,會用香港數據卡,因為我要用whatapps ig fb嗰啲,所以8蚊個plan對我嚟講已經夠

珍珠宮

kwhkwh 發表於 23-2-15 23:49
JM 想請教下, 我是香港開的一卡兩號,如果流量包買左後,不用開roaming 即可在國內用到嗎?
...

我唔清楚香港一卡兩號有冇得買數據喎,不過如果你要係外地用數據,係要開數據漫遊架,除非係用當地嘅電話卡

珍珠宮

silly.cat 發表於 23-2-16 07:52
咁你地係咪要用2部電話? wechat 就放在內地電話咭嗰到?

我用ip 12pro可以雙卡

珍珠宮

wcandtt 發表於 23-2-16 07:56
我想請問香港數據卡,價錢大概幾多,同埋喺邊度買?

自由鳥
15一日
頭一次登記買4日,佢會寄張咭俾你,要激活再DL個apps
用完可以係apps直接再買

珍珠宮

麻油麵 發表於 23-2-16 11:55
我都覺得係

其實佢哋電訊局有監管,唔可以唔俾用戶轉plan

我啲普通話麻麻地,所以開嗰陣問完佢幾時可以轉8蚊,佢話6個月後可以就算喇!唔想再問佢

珍珠宮

Ryan1711 發表於 23-2-16 22:05
謝謝你的分享,已成功下個月轉返¥8plan

珍珠宮

hihisasa 發表於 23-2-20 16:48
多謝您嘅分享,昨天已開plan,但今日在港打人工客服,佢話我今個月直至到昨日用左0.03GB,咁我咪係直到下 ...

唔洗下個月先轉,你同佢講下個月轉就可以架
如果你3月先叫佢轉,佢3月都係收你33蚊

珍珠宮

Vengerov 發表於 23-2-20 17:10
轉台可以嗎

大陸好似冇得拎號碼轉台,你要轉要重新開過個電話號碼

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊