懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 racrac 於 08-9-26 09:58 發表
rubydon,

牙仔無問題喎! 幾整齊呀! 講真我個仔唔多扭計. 唔係都唔生第2個啦!

racrac, rubydon,

我大女d 牙仔無問題喎! 幾整齊呀! 好大隻..
仲緊要唔好比太多甜野佢地食.. 就已經好好..

kylam100

大宅

原文章由 臻臻媽媽 於 08-9-29 09:14 發表
如果頂得住就唔好食止痛藥了, 當年我開刀生完呀仔第1日就用塞, 第2日開始我1粒止痛都無食過, 我聽d 姑娘講藥力過左仲痛, 反而慢慢適應痛,會來得更好, 你都試下啦.
你餵到人奶嗎?
依2日早上天氣明顯涼了,大家要小心 ...

天氣明顯涼了,大家要小心~~出入帶多件衫..

LOVEBB88 得閒 upload bb 相睇下... 小心身體

臻臻媽媽 我預產 26/10 同你差唔多.. 我地第2胎早產會都大..不過我係順產.. 都無食過止痛藥

大宅

原文章由 lamsl 於 08-9-30 12:08 發表
accpeanuts,
有我跟你尾呀,唔駛緊張,諗諗仲有咩想做未做,唔係bb一出黎就好多野做唔到.

恭喜你,ootolai / accpeanuts
你地好好休息多d....

大宅

原文章由 Rain~* 於 08-10-2 10:25 發表
我買定左和光堂細仔..
諗住密密餵左人奶先...
真係好唔夠食先補奶粉ja...

RAIN
同你一樣買定和光堂細仔不過我就8箱, 成屋都好以倉庫又尿片又奶粉... 唔洗頭個3個月去街買, 可以留在家中休息...
真係到左10月心情都有D興奮.... 大家都就快生得. 有D都已經生左..真係開心.

大宅

原文章由 FiMa 於 08-10-3 11:49 發表
睇咗喇, 好感動呀, 我希望都好似你咁順利就好喇!!

我都睇左.. 真係好以攪肚痛.. ~ 休息多d..

大宅

原文章由 happymanman 於 08-10-4 10:57 發表

我個肚係平時篤落去都係好似 碌柚甘, 係唔係應該再實d呢.. 係唔係有陣痛就去醫院呢..定要見紅/穿水先..
真係要問下醫生/姑娘什麼叫宮縮先..

見紅/穿水醫院一定收仲係生得.
陣痛個個人感覺不一, 我都有假陣痛因為時間一直無變痛楚無變(果次不停15min 一次 由晚上 1:xx 至清晨 4-5點都無變過. 之后停左宮縮) , 真陣痛時間一定係定時時由長至短係有得計..

大宅

原文章由 minnanotaboyee 於 08-10-8 00:19 發表
我有發夢穿水........兩次tim.......真實係咩都冇....

我個fd 講生之前一定發夢見到bb出左世.? 我生第一個時唔係好記得. 番埋今個星期5開始產假, 好開心..!
咩涼野都食緊, 不過呀b 真係郁到我好痛.. 人地講第2胎會好早同怏, 有無mami 真係又早又快? 仲有星期一產檢我同e生講有假陣痛佢話我點解唔入院. haha.. 我講佢知因為宮縮時間無變咪無去e院low.. 佢講點都入去check check 好d.

大宅

原文章由 臻臻媽媽 於 08-10-10 09:55 發表
你預產期幾時呀 ?

睇見你地真係好開心... 我返埋今日就放產假, 呢幾日個肚好硬,行都有辛苦.. 希望bb早d出黎等我唔好咁悶.. 我預產期26/10, 但我同事預產期23/10 係6/10bb已經出左世.. haha.. 我都好希望一放假bb就出世唔好浪費10星期..

大宅

HI, 各位..
而家在家等生的日子好悶呀, 我日日行多D + 做運動等佢快DD出黎,KEKE.. 個肚成日都好實, 已經無位比佢郁, 所以佢一郁我都有痛同流尿/想穿水感覺.. 有D不安.! 連街都唔咁去太遠.

首頁

尾頁

跳至