單親天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:july2011+發表於+13-8-2+16:16+好少

原帖由 ikle 於 13-08-02 發表
未見過
我身邊有位男性朋友等緊呀!

今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

侯爵府

引用:+本帖最後由+jelly-pig+於+13-8-2+15:38+編

原帖由 jelly-pig 於 13-08-02 發表
我會選擇暫時分開;雙方重新認識、重新相處!

小朋友見證父母日日吵鬧,但家庭溫暖欠缺同破碎家庭有咩分別嗎?

你可以趁分開冷靜呢段日子中,讓自己習慣一個人生活或者一個人面對整頭家既開支、單獨面對家庭所有大少事務、一個人決定小朋友事情;你應付到既就無問題啦!

與其要人改變倒不如自己改變更實際。

今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

侯爵府

ikle 發表於 13-8-7 12:10
我又覺得忍到既唔係男人

當然我都覺得女人忍到係犯賤

唔係O卦... 我覺得要睇番段關係值唔值得重新開始..

不論男定女都好, 重新行埋落去既一定要有好多野考慮... 而家係男女平等.. 男人一樣可以好大方~

侯爵府

WanesLai 發表於 13-10-7 02:31
回覆 july2011 的帖子

Hello大家好,我叫wanes係一個70後嘅單親媽媽,我個女今年18歲亦係今年8份就結束了1 ...

hihi... 你既意思係你剛剛結婚了??

wow... 亞女大了.. 你同佢出街似倆姊妹啦...

侯爵府

july2011 發表於 13-11-7 10:13
有點可惜啊。真的沒得救嗎?單親路漫長,三思而後行呀

早晨.... 有位單親爸開左個 70 後既帖.. 佢話要 WHATSAPP 傾呀.. 哈哈哈

首頁

尾頁

跳至