婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原帖由 hinhofion 於 09-4-22 15:26 發表

佢仲可以有乜反應?
我又有抑鬱LA,佢老母賜比我架!
我e世都係會咁憎佢呀媽,我仲肯比2個仔女佢呀媽見,已經係好大量

唔知乜原因令你咁興,如果日後你做左99, 你媳婦咁對你,你會點呢。其實,你C6就最慘,夾係中間,同你講又唔係,因你一定會發火,同佢呀媽講又唔係,因為佢係呀媽。男人亦唔會同男人講呢D咁既事。只會將唔開心放係心入面。長久落去,佢可能會唔想返屋企(包括邊)。在外面識到其他女人。後果真係無人可以想象。如果你真的不顧後果,請繼續。你C6始終係你99個仔,呢個係無可改變的事實。咁你想佢點呀,斷六親,如果你C6向你講番你所講的說話,你有乜感覺呀。你可能話,最多咪離婚,咁足你好運喇

複式洋房

原帖由 A.C.C. 於 09-4-24 13:07 發表

這位仁兄/仁姐, 係唔知道詳情之前, 閣下似乎武斷咗喎~

所以我咪話唔知乜原因囉。唔知呢位人兄又有無睇見如果兩個字呢。跟住都係常理。唔知呢位人兄是男還是女,如你是女性的話,當然有你道理。我只係講出男性心態。比樓主試下從佢先生角度去睇。

複式洋房

A.C.C. 你呢類人,驚死人好番咁,火上加油。火上加油既說話就人人都識講。比意見,從唔同角度去睇一件事,並唔係等如咒人呀,係希望樓主可以從唔同角度去睇一件事,多一個參考。唔係好似你咁,只係一面倒咁話人地老公,呢樣唔好,個樣唔好咁去encourage樓主去諗佢老公的不是。你呢類人只會好心做懷事。

原帖由 A.C.C. 於 09-4-25 12:02 發表

原來又係位"好明白事理"嘅男士, 咁就無得講啦

仲有, 如果你想叫人"試下從佢先生角度去睇", 就無必要借住用"如果"兩個字之後, 咒人地兩夫婦"唔想返屋企""在外面識到其他女人""離婚"..... ...

複式洋房

呢位A.C.C. ,我相信你火上加油就叻,火上加油既說話就好多人都識,呢到都唔小。叫人去用唔同角度去睇一件事,只係比一D意見佢,同埋分析有可能出現的情況。呢D並唔係去咒人,只係跟據常理去推段有可能發生既事。好心你A.C.C. 打開你雙眼,睇清楚內容。比意見唔等如咒。識你既人就慘,提供意見同幫你去分析事件,你就當作其他人咒你,睇你都係無乜朋友。

原帖由 A.C.C. 於 09-4-25 12:02 發表

原來又係位"好明白事理"嘅男士, 咁就無得講啦

仲有, 如果你想叫人"試下從佢先生角度去睇", 就無必要借住用"如果"兩個字之後, 咒人地兩夫婦"唔想返屋企""在外面識到其他女人""離婚"..... ...

首頁

尾頁

跳至