跳至

首頁

尾頁

大宅

你好呀, 我囝囝係27/11~
可以add我facebook =)
[email protected]

大宅

大家好~!!!

我覺得我個仔好少笑呀... >.<
不過條頸同腳就勁有力囉~
佢全人奶, 而家一餐都有8oz~ 不過係中細b, 而家12磅~

我仔仔個blog~ 大家交流下丫~
http://kaden-z.blogspot.com

或者facebook add我丫~ [email protected]

大宅

thanks~ :D

原帖由 macvn123 於 10-2-7 16:08 發表

我add左你喇

大宅

好叻呀~!!! 我係feed on demand... 但係佢日日demand都唔同, 夜晚有時一訓就7個鐘, 有時都係3個鐘 +_+

原帖由 jjcaptain 於 10-2-7 10:18 發表
你地好!

我個仔都係11月27日架....都幾食得6oz-6.5oz奶, 不過又唔係好大隻喎, 我想同佢轉奶粉.

好感恩, 佢個幾月時已戒夜奶.

大宅

你地有冇訓練bb自己訓?
我個仔除非食到好飽好飽, 如果唔係都要抱一輪要訓... 好辛苦呀~

近兩日仲好扭計... 日抖訓得好少......

大宅

原帖由 Popo^^ 於 10-2-9 18:29 發表

基本上我地係實行佢一喊幾聲就抱, 雖然好多人話咁會寵壞而且會湊得好辛苦, 但一來我忍唔住佢喊到上氣唔接下氣, 二來我睇書話bb係好缺乏安全感,如果成日喊都冇人理, 佢會覺得呢個世界佢無助, 大個會唔信任人, 三來 ...

我都係... 因為都聽過"缺乏安全感"呢個講法, 不過有時真係好辛苦...

7個鐘... 得幾晚係咁 >< 呢幾日又變返3個鐘... 唉...不過算啦, 唔算太辛苦...

大宅

你BB好叻呀~~! 羨慕!

原帖由 jjcaptain 於 10-2-9 21:42 發表
有呀! 一開始就要佢自己瞓, 頭幾次要辛苦d, 因為要忍心一點, 喊幾次就ok. 傱小培養會比較易, 大個d先訓練會喊好耐好扭計.

大宅

我BB 10次有9次囉...

原帖由 Popo^^ 於 10-2-9 18:31 發表

一時時啦, 10次有7次都係訓醒就喊, 我諗bb遲d大個d會好d卦?

大宅

有呀... 直情好似瀑布咁...
我估佢係有肚風, 所以我今日俾左去肚風水佢飲~

原帖由 markluk 於 10-2-10 14:54 發表
大家好, 我家二少都係1127bb丫...
飲奶粉..不過佢每日飲5-6餐...但總有2-3餐會吐奶..有時仲吐得好勁添..唔知你地個bb有無咁既情況呢??

大宅

點解你地個個都咁好... 5-6餐? 我而家仲係8-9餐... 都冇乜自己時間

原帖由 macvn123 於 10-2-10 17:00 發表

我bb一日6餐(仲未戒到夜奶,每晚定時定候叫醒我),成日都會回奶,有時一少啖,有時一大啖. 我已經起食奶前先同佢換片,但都控制唔到佢回奶既情況,搞到成日要換衫,好煩呢. ...

大宅

同大家分享下我個仔嘔奶既樣

呢個係小嘔, 大嘔太狼狽, 影唔到!

大宅

都唔係成日架, 哈哈... 佢之前唔係皺晒眉, 就係訓鬼左, 都懷疑過點解佢好似好唔滿意咁... 係近排先會偶然"dap dap"下好似好回味咁

原帖由 Popo^^ 於 10-2-11 03:04 發表

哈哈, kaden仔 so cute !
真係好羨慕你餵人奶餵得咁成功呀! 我個仔食人奶係唔會有個咁滿足既樣架!

大宅

你地有冇俾d可以踢既玩具俾bb玩?
我尋日發現佢地都識識地囉喎... 仲玩得好開心~

大宅

係呀, 我都估唔到佢咁鐘意玩, 而家日日一玩就好開心咁!
我呢個係朋友送的, chicco架~ 我都有個fisher price, 但難踢好多... 我諗住等佢大少少再俾佢玩!

原帖由 Popo^^ 於 10-2-18 21:26 發表

我之前都有諗過買fisher price o個個踢踢琴俾佢, 但又怕佢唔玩, 不過睇到kaden玩得咁開心, 都諗住買個. 不過fisher price o個隻係硬既, 我鐘意你呢隻係布, 請問係邊度買架? ... [/quote]

大宅

買左呀~~~ 不過佢唔識玩... 連拎都未拎到 =.=
不過相信過多個月應該會鐘意呱...
其實我買完覺得唔係太抵!!!

原帖由 Popo^^ 於 10-3-2 01:42 發表

thank you for yr info.
不過前排咁啱經過toyrus, 所以買咗fisher price啦, 係呀, 佢都玩得好開心. 日日都腳young young!
係喎, 我見你話買 sophie the giraffe, 買咗未呀? 你bb識咬未呀? 我bb唔識玩住, 我諗過 ...

大宅

Thanks~ :)
do you hv facebook? you can add me if u like!
[email protected]

原帖由 C_D_E 於 10-3-2 11:41 發表
Hi, I just find this thread and my BB is also a 27/11 boy! Yoio, your posts and blog are great. I'll check out the Chicco piano then. My boy can sleep through the nite now and loves to suck his finger ...

大宅

但係我發覺佢太鐘意玩... 日日踢, 都仲未肯用手去拎野呀... 俾佢就會拎住, 但唔會主動去catch!

原帖由 baby-tung 於 10-3-3 16:25 發表
hihi...我個仔都係11月27日出世,發覺呢日真係好多男 bb哦

yoio 你講果個踢踢琴真係好得哦,睇完你仔仔的短片,我都好想即刻買個俾我個仔玩....哈哈!!! ...

大宅

我仔仔都係早左兩星期~!!

原帖由 Popo^^ 於 10-3-4 18:53 發表

其實我本來都係12月預產期的, 所以我都係有時睇下呢度有時睇下o個邊! 好呀, 你得閒入黎傾下呀! 我而家諗緊不如攪個1127 bb 小茶敊law.
我add咗你啦! : > ...

大宅

我個仔俾佢就會拎住放入口, 但都唔會主動去拎/摸野...
唯有諗, 個個bb都有快有慢, 唔好太緊張啦.....

原帖由 Popo^^ 於 10-3-3 23:14 發表

我個仔都未識拎野, 俾條紗巾仔佢, 佢都未識渣住. 不過我諗唔使train既, 慢慢大大下就識啦!

大宅

原帖由 markluk 於 10-3-9 11:33 發表
因為阿仔係我肚裡面太口渴飲左好多胎水, 搞到我要催生
可唔可以add埋我呀 [email protected]

add左啦~我叫sara~

首頁

尾頁

跳至