懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛在浸會開刀生完,姑娘同醫生都好好,但有個疑問....

入院時姑娘話如果住四日,唔join package平d, 但埋單計埋醫生手術,巡房費都要$43000, 已扣除一萬蚊按金!!!
想問下有冇媽媽最近去浸會開刀生,又join左package?? 想睇下到底係點...... thanks!

大宅

回覆 回覆:Ocean419的帖子

係呀!
醫生連巡房麻醉$27000
兒科巡房$3000

大宅

咁姑娘冇呃我喎... 但我睇住張單, 真係唔識估計join package點計

但姑娘就話, 因為package有d藥可能冇用, 醫生會另開自己的藥, 變想就貴左等等... anyways, 我覺得唔join package都ok, 只係幾張相要自己俾返錢~

大宅

回覆 SaiBSai 的帖子

我住大房~ 去到時香港人房冇晒, 我間房7個人, 6個係內地, 起初好擔心, 但發覺佢地都幾有禮貌, 可能因為去得私家醫院, 應該都唔差??...
有諗過轉3人房, 但樣樣加30%, 連舊棉花都同你照加! 加上3人房, 有2個內地人, 咪一樣....

大宅

回覆 bubupeipei 的帖子

基本上咩都包晒! 我走佬袋只帶左梳洗用品毛巾, hehe!

大宅

回覆 yuenngai2001 的帖子

你有join package嗎?

大宅

回覆 ktlytton 的帖子

咁咪即係join package抵d???
你介唔介意講下你兒科醫生+醫生手術費幾多?
我冇join package住4日都係5萬3, 包括醫生及麻醉師費約$30000

大宅

回覆 yuenngai2001 的帖子

大宅

回覆 ktlytton 的帖子

嘩~~~咁咪即係join package仲抵?!!... 價錢幾乎一樣, 但可以住多日喎................. mouth:

大宅

我問姑娘佢都係俾呢個價錢我~ 不過佢話唔join抵d....

我朋友都會在浸會生, 所以想知邊個抵d, 咁睇黎好似差不多...

首頁

尾頁

跳至