跳至

首頁

尾頁

別墅

真係冇諗到咁長遠,而家諗幼兒院都未有頭緒。等到佢地結婚,我地都七老八十.......而家有個女先知媽咪佢地既辛苦,真係要錫佢地多D

原帖由 Cedric_mama 於 10-7-19 10:18 發表

我恨嫁
我仲恨湊孫添.現在易謙我唔可以做全職媽媽照顧佢
唯有寄望到時湊孫補數

別墅

集體婚禮 要佢地一齊結婚先得WOR.....

唔該CAROL,
10月26日/hchuang/girl/卓霖/霖霖

別墅

hey ......我終放搞掂我c6 同bb 去影啦,諗住join mybabyface(因為平),我見你地個唔洗800 ,咁係join which package?
同埋之前咪話可以填介紹人啦,唔記得左到邊個呀,我搵唔到個post 啦。

別墅

MyBabyFace 推薦計劃:
(1)
推薦人:jkfamily (Janet):
被推薦者:athena,jessica,carissa,翡冷翠(19/7影左), sesamekitty, Ada Ho
(2)
推薦人:翡冷翠(Florence):
被推薦者: LittlePanda101(23/7), Heidys(23/7), cutefok(22/7), spiderpig, hchuang(13/8)
(3)
推薦人:pogo ( Vinita)
(4)
推薦人: LittlePanda101 (Jenny)
(5)
推薦人: cutefok
(6)
推薦人: spiderpig

別墅

我今日去左書展啦,爭D 落搭買套2萬 幾既教材(MI kids club)。
而家就買左套PHONICS KIDS 1+2 + 佢支筆,唔知有冇用,哈哈,有冇人有用開?

別墅

1400, 都係叫小天使啦,東西個COUNTER 冇咁平。

原帖由 jk0925 於 10-7-22 10:44 發表
係書展賣呢set幾錢??
上星期tko東港城都有個小型書展,有間小天使互動天地都有呢套賣,開頭我都有興趣,鍾意支ipen,但後來都冇買到。

別墅

防撞條, 我都有興趣, 預埋我吖...

1)Cedri_mama
2)JKFAMILY
3)oksweetie
4)Fullstop
5)sesamekitty
6)sasa1003
7)HO2410
8)jk0925
9)Ivywsf
10)Jenny
11)spiderpig
12)mh1001b
13) [email=fg@BB]fg@BB[/email]
14) hchuang

別墅

一日冇睇你地已經去左好多PAGE,你地就好,可以返工上網。

我都想JOIN 你地D GATHERING,我唔介意去邊GAR,可唔可以預埋我。

別墅

呢到有d 媽媽都係唔係好識taobao 運作,係新地more 個web 其實都有introduce taobao,我都係個到學返來,如果冇時間問carol 都可以睇下,不過佢係教人用淘點充值,佢個blog 有推介d seller,不過當然係賣女人野。

http://vipblog.orientalsunday.hk/michellelau/?p=488

別墅

我買左FISHER PRICE 個款,原本想買仿厠所個款,點知買左可以做腳踏個款。我媽咪直頭拎扳我細妹20年前用過o個個比我個女,放係佢屋企。真係家傳之寶,哈哈!
原帖由 agnesyp 於 10-7-26 13:38 發表
我買過combi要騎住(有個扶手係前面), 大仔死都唔肯坐, 結果有陰影, 要用痰罐,同埋用咗個幾月先唔哭鬧.
所以如果未買, 就唔好啦, 又貴.

別墅

其實我覺得50 歲的工人太過大年紀,容易有病痛,高血壓又容易多其他野。
佢有心欺騙你啦,第一日就話比你聽等你唔敢抄佢。點解之前可以唔話比你聽,有冇話個AGENT 呀? 請佢返來仲要提佢食藥,好似湊多件咁。

別墅

霖霖都係咁,有次見到有條線頭就係咁搞係咁搞,拎左DV 出黎諗住影佢又停WOR。
最好笑係我個女見到我老公唔著衫就要玩佢個點,爭D 用埋口。
原帖由 Cedric_mama 於 10-7-27 14:28 發表
仲有, 佢好鍾意用手指篤d嘢, 例如我件衫係波點, 佢就係咁篤d點點... 最搞笑係有時佢博命爬去一個地方, 見佢停左向到篤篤篤...原來可能係有一點細到我地都睇唔到咁滯既毛毛or紙碎...(好彩佢只有興趣篤, 唔會食)

...

別墅

終於有時間睇返d post. 我個日得呀,可以加埋霖霖嘛? 希望佢唔會再喊咁失禮。
lincoln 同政御眼細得黎都好得意,男仔眼細都可以係靚仔。我霖霖隻眼都細,但係我諗唔到眼細既靚女lor ....

Shek O beach gathering
===============
15Aug (Sun) @ 4:30pm (to avoid the hottest period of the day)

*Pls filll up your name if interested. Just a casual bb beach day*
- Babecowmm/ FB name - Karen/ Lincoln/ 2a1b
- sasaray07/
- sesamekitty/
- @陳師奶@/ Cherry/ Ching Ue
- hchuang/曉真/霖霖

別墅

我諗通常38度就叫做燒,不過肛探會比口探多0.5度。肛探準係因為冇野可以影響到個temp,耳探如果隻耳冇耳屎而又方法正確都係好準gar.

如果我個女fever 我諗我都會比佢食多幾次先,等佢冇咁辛苦ma。

別墅

想問下你地呀:你地BB 腳止公D 指甲點GAR? 由五個月到開始霖霖D 腳止公甲就成日斷,因為佢開始肚貼地爬到而家都會搞到成日斷,佢而家腳止公甲已經得番好少,一岩一忽,好驚會嵌甲,比佢著襪又易SIN.

別墅

我都係工人姐姐一間房,用張SOFA 床(又係裝修個時買黎諗住會有人黎過夜但係冇用過), 我地三個就一張床(感覺上我地好似瞓板間房)。其實有張BB 床係我間房比個女瞓,但係我好鐘意同佢瞓,所以成日一齊瞓。
我細妹同我媽咪瞓到10歲,而家佢都唔痴身吖。我諗住霖霖大D 再睇下點。

別墅

我前日第一次見霖霖自己唔洗扶野由坐變企,好開心。不過我個女其實有好多野未識: 唔係好認自己個名,唔係好彩人,我行我素,學唔識指令。唔知有冇d pg train 呢d 野?

別墅

係咁就好喇! 我成日諗野都好NEGATIVE,搞到乜都一煩餐。
原帖由 Cedric_mama 於 10-8-5 23:23 發表

易謙未來舅母話(佢係準幼師)
BB係自我的.越細的BB越自我
佢話小朋友好多時D野學識左
唔表現姐.唔好咁緊張喎
我現在巳俾未來舅母train好好.
哈哈

別墅

而家D 菌真係好毒,但係我地要做野,都要焗住報。
我之前幫霖霖報N 時仲諗返全日會唔會太辛苦,報左半日TIM,如果佢玩得開 心,咁就全日喇。

原帖由 awesomeada 於 10-8-10 14:12 發表

其實讀N1 係好處多過壞處.
好處 :
可學習群體生活 / 自理能夠 / 減少比工人太照顧
不過真係要找近屋企

壞處 :
因小朋友太細,真的好容易病....一定要有心理準備
無學卷..

我大囝去年讀 n1 ( 怕姐姐照顧不到兩 ...

別墅

Both JKB & Caden are cute.

首頁

尾頁

跳至