跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

我個仔到依家都未講嘢,只係好少時間ee哦哦...
你哋d仔/女係咪講好多嘢la~

子爵府

好媽媽勳章

你個bb都好叻...識講咁多嘢,我引極我個仔都唔講嘢...究竟依家14個月,唔識講嘢係咪要睇下醫生呢
我個仔行路都好似飲醉酒咁架,轉彎仲慢動作tim...好攪笑

子爵府

好媽媽勳章

你哋d BB都識講嘢la~有冇bb好似我個仔咁未識講嘢?
究竟點先可以令bb開始講或者講多d嘢呢?外星話都好呀~

子爵府

好媽媽勳章

其實bb自小我就做咩都有同bb講,去街,返屋企,著鞋,著衫,食飯,玩,洗白白仲唱歌,4-5個月都會發下"mu","ma"音,但係依家咩都唔講 究竟我做漏d咩呢?定係有d門路?
bb近來開始成日伸俐,bu口水,係咪開始練習緊講嘢先兆呢?你哋d bb係咪都係咁架?

子爵府

好媽媽勳章

都唔係嘅...我個fd個女11個月識行囉...我覺得身形輕盈d會快d識行

子爵府

好媽媽勳章

好多bb都識講好多嘢喎...
今日落街有個ee同我講,叫我多d同bb玩,玩得越高興就會越快講嘢,唔知真定假呢?

子爵府

好媽媽勳章

JJRAN
你個仔要討論埋一份...haha
我個仔就算係朱古力,檸檬茶,雪糕...都咪咀,最多"唔唔唔"...

子爵府

好媽媽勳章

phoebeyibbshop,你個bb都叻個我個仔,依家先講多咗d bb話,同埋大叫...

子爵府

好媽媽勳章

phoebeyibbshop,明日就15個月大囉 ,我仔仔是中間15號出世,但相差太遠啦~
現在發mama mumu音,不過應該冇意思,今日晏咗比下午茶,發晒脾4,mama mumu到我暈mouth:

子爵府

好媽媽勳章

pyjess,你仔仔都好,我個仔有嘢食都引唔到佢,淨係行埋嚟ma大個...
d 請請,byebye,hello,five,拍手,依家重撈亂晒,我比佢激c...

子爵府

好媽媽勳章

我個仔終於發聲la~ma mu 街 pa 大叫 ...不過係冇意思架~同埋多咗d外星話...但係我已經好開心啦,hehe...今日亞b仲扭去街,問佢點著對鞋,佢識提起隻腳仔...開心到我呢~~:lol

子爵府

好媽媽勳章

HI ,sera~你bb都好叻叻,起碼明白用行動表示...
hi,C200~我仔仔都唔好得好多,大家一齊努力...我諗住報下d playgroup,唔知有冇幫助呢?

子爵府

好媽媽勳章

聽你話,慳番d...
你會同佢玩d咩架...
日日都係得我同bb,有時bb都唔理我,自己玩.好冇"引"

子爵府

好媽媽勳章

仲未肯開口...點先會開金口架
已經用食物攻勢...都唔得

子爵府

好媽媽勳章

終於叫mama& mumu了,不過papa都係叫mama

子爵府

好媽媽勳章

經幾日食物引導,依家咩都叫mama mumu papa baba

子爵府

好媽媽勳章

子爵府

好媽媽勳章

如果bb唔肯望住我個咀呢?我教緊時,係用食物引佢望住我個咀,bb死都唔望,有時仲擰晒頭,再而發脾四...其實佢唔望我個咀,係唔係就學唔到架la~

子爵府

好媽媽勳章

我上咗健康院D講座,個姑娘都話冇得逼,只能夠做番d基本嘢.
所以我都係咁諗,逼唔嚟...我已經做晒我可以做嘅嘢.不過6299唔係咁諗,係咁話我唔教個仔講嘢~~

子爵府

好媽媽勳章

我個仔返咗2個月playgroup la~都係咁上下,成日扭計周圍走...依家唔會叫papa,但自言自語時,會講ba,e,a,f,m,h,不過係冇意思嘅...認到5同8字,因為屋企搭升降機係g-5-8,我每天都跟他說5樓之後就到8樓返屋企,他有時見到會講5&8,依家佢見到個月曆都講"8"
今日仔仔病咗...但係竟然識指眼睛及咀咀在哪,我教了整整三個月,他只識鼻&耳.雖然仲未識講,但係我都開心咗成日.
大家不要灰心,加油...

首頁

尾頁

跳至