自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

irheiln123 發表於 21-7-16 08:01
產後復工第四天被炒,一個月通知,原因中年度評估不過,工作欠佳,但中年度評估在懷孕期和產假時,甘僱主是 ...

你係咪想講年中評估?
即係份評估喺你放假嘅時候做咗?

你寫野一舊舊咁,可唔可以清晰啲?

琥珀宮

Sebastian@ 發表於 21-7-16 09:27
公司個大肚婆未大肚前已巴巴閉閉,大肚後變本加厲,又話疫情要work from home幾個月,公司都答應咗,其實 ...

我以前產檢,特登揀星期六,因為唔想啲同事辛苦頂我嘅工作,唔明啲人點解咁賤,產檢一陣都可以厚面皮拎全日假

琥珀宮

大笨鐘 發表於 21-7-16 11:42
有 d 同事仲睇多過一個醫生,產檢次數更多,次次又放足一日假

咁我揾夠十個醫生睇咪可以日日放假?

琥珀宮

toffeechoco 發表於 21-7-16 12:51
我私家產檢都係約星期六, 老公又可一齊

我都係咁諗,老公可以陪

琥珀宮

anna59 發表於 21-7-16 14:06
我唸你老公同埋D同事已經忍左佢好耐, 捱埋個產假就炒佢, 所以, 好多大肚婆影衰晒D女人.
病假系可以攞, 但唔 ...

咁又唔算好多嘅,起碼我公司大肚婆都叫正常,反而我老公公司就試過有麵包超人媽形容嗰啲大肚婆令人十分困擾架

琥珀宮

whyyou 發表於 21-7-16 15:05
仲有"求"同"救"都係撈到亂晒,唔知佢平時做嘢係咪都得過且過

所以我第一個留言已經話佢講到一舊舊

琥珀宮

littlefunpig 發表於 21-7-22 13:46
當你大學畢業入職, 第1份工做夠3年轉第二份工再做3年
都係26歲, 當你第3份工做多4年, 都係30歲,
有無咁快 ...

我都識人26歲話自己高齡,佢係港女一名(利申,唔係話緊樓主)

首頁

尾頁

跳至