親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 星加坡旅遊日記!

melvinma,

唔該晒!

Summama,

咁樣........我地可以出左閘後.........去counter book定部大車.........然後去食野.........同supermarket買定小食........跟住一齊坐車去Sentosa.

你話咁.........好唔好呀.

男爵府

Summama,

一於咁話啦.........我返埋明天..........就開始放假..........直到4月12日.........共17日..........回家揍仔..........因為工人放假回老家.........而家開始有d興奮.........好期待4月1日的來臨.........see you summama on that

男爵府

Melvinma,

多謝你報料!.........防蚊防晒........一切已準備好晒.......而等只係等........日子到

男爵府

Summama,

Jerry 好掛住 Sum Sum........成日問 Sum Sum呢?.........佢去左邊呀?........Sum Sum住係邊到呀?.........Sum Sum 有無同樣掛住 Jerry哥哥呀?

Melvinma,

多得你提供的詳細資料.........令到今次旅程好順利.........雖然因為仔仔帶病上機.........只去到一半預定之地方.........但老公都大讚我計劃周詳

因為仔仔唔鍾意睇表演........所以我地大部份時間只留在島上觀光.........仔仔鍾意坐車車..........幾乎坐勻島上的交通公具........不過cable car就貴左d.........成$18坐一個站........但仔仔就好興奮...........仲買左隻 cable car keychain添.

正如summama所講..........酒店房間比較舊...........但酒店內的食物就 OK.........亦唔算貴..........總括黎講.........都係一個愉快的假期

男爵府

Summama,

哦.......sum sum都有掛住Jerry呀 好........等我今晚話比Jerry知先.

嘩.........有免費果盤咩 點解我地無既........係咪要問佢地拿先有嫁

我無試過Cliff........因為有日lunch想試........但佢無開........我估佢地只開晚上.

男爵府

bebe_c,

我剛於四頭去過Singapore, 仔仔下個月尾才3歲........我無帶
-水,開奶用
- 洗奶瓶機
- boil水機

因為我住既酒店有電熱水壺.......極速煲水(無需5mins)........只需要帶一個吉樽........用來儲水待凍.......留待下次開奶用.

只需帶1,2個家用奶樽.........每次用完........即沖洗乾淨........咁就唔會滋生細菌........到沖奶時.........用滾水look一次........咁就用得喇.

你可以去到singapore........先買一枝distilled water for the making the first bottle of milk.

食物方面........你可以放心........乾淨過香港百倍........即使係 lau pa sat.......d匙羹同快子........係唔會痴笠笠架.

男爵府

melvinma,

我想問係singapore airport........claim 5% tax 既正確手續係點架.

我以為keep住所有單........就ok.........點知去到airport........個肥婆.......態度好差咁話........要填左張form先得.......咁我話.........麻煩你比張form我填........點知佢話佢都無form........張form應該由我買野既shop.......比我先岩喎

男爵府

melvinma,

原來係咁........我都無物買貴野.........只係d濕碎零聲野黎架者

首頁

尾頁

跳至