單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:有幾多單親媽咪會拍拖或再婚?

原帖由 ellacheung123 於 14-08-12 發表
有幾多單親媽咪會拍拖或再婚?
我搞緊離婚,呢啲野好難講,有亦都唔敢講有機會再婚,試下囉

大宅

引用:我覺得即使有新戀情,唔擔保會分手SO,未到

原帖由 Queeniebaby 於 14-11-22 發表
我覺得即使有新戀情,唔擔保會分手
SO,未到真係結婚,都唔好俾小朋友見
咁點知你個小朋友同你男人夾得埋呢?再者你都唔希望你男人只愛你一個?

大宅

引用:回覆 babytszkin 的帖子佢同我差不多,但冇

原帖由 sihuizhuzhu 於 15-01-27 發表
回覆 babytszkin 的帖子

佢同我差不多,但冇試過結婚小朋友好多感受無法體會。
其實又唔駛話放棄既,順其自然囉,唔啱咪分開,自己知自己事,我就係咁諗。

大宅

引用:回覆 BB女樂樂 的帖子d男人都係信唔過

原帖由 sihuizhuzhu 於 15-01-28 發表
回覆 BB女樂樂 的帖子

d男人都係信唔過
所以有伴既都唔好旨意晒佢幫你咩,靠自己

大宅

引用:Quote:alfreday 發表於 15-1-9 23:35 通常

原帖由 Macusmama 於 15-01-29 發表
你又講得對,如遇到一起走的路除了顧小朋友行先,仲要識得分配時間去給對方,多與少斬無所謂...再結唔結婚無咩 ...
如果佢愛你就會遷就你。其實離離合合好正常,唔啱都冇辦法,再者自己咩都試過,只係對方未經歷過。

大宅

引用:Quote:BB女樂樂 發表於 15-1-29 10:06 如果

其實二個人一起,唔應該只係一方遷就你...太遷就不是一件好事,適可而止...對方唔明,溝通多啲...或者係討論先 ...
你講得啱,咁我都會遷就佢。我自己都有男友,可能佢第一次拍拖同單純啦。其實佢做左好多野,對我個女又唔錯,而我可以做到既,只有常煮飯比佢食,同偷多點時間同佢二人時間。暫時來講相處都係開心

大宅

引用:咁離過婚但無小朋友呢?你們覺得找不找到?

原帖由 BBEK 於 15-01-29 發表
咁離過婚但無小朋友呢?你們覺得找不找到?俾ex浪費了我7年,怕不青春了難再找

...
慢慢黎,呢啲野急都急唔黎

大宅

引用:Quote:BB女樂樂 發表於 15-1-29 13:55 你講

我咪同你一樣,互相遷就但又不可以過份...我想再好些,可以TRY同居的...
同居都可以,如果你男友唔介意咪試下囉。有時我反而覺得住埋都可以了解對方既習慣,不過有小朋友係度就要小心啲,唔好比佢地睇到你地過份既親熱行為。

大宅

引用:Quote:BB女樂樂 發表於 15-1-29 18:16 同居

原帖由 Macusmama 於 15-01-30 發表
我亞女就叫我男友做uncle,因為將來我真係再婚,起碼亞女冇咁尷尬,不過將來既野遲下再算。

大宅

引用:大家好:我係單親爸,一拖二,一個大囡6歲,

原帖由 浪漫神風 於 15-04-29 發表
大家好:
我係單親爸,一拖二,一個大囡6歲,細囝差不多4歲,你們想找對象都話難,男想唔好話在婚,想找另一 ...
我唔認同,男係會易過女搵。

大宅

引用:靚媽你可解唔應同呢,我都賞試過用唔同方識

原帖由 浪漫神風 於 15-04-29 發表
靚媽
你可解唔應同呢,我都賞試過用唔同方識去識女性朋友,但不成功,個個聽到我講有少朋友就走,好似我有 ...
如果咁應該搵返同路人,大家叫同聲同氣嘛。不過都係好難講,你揀人,人揀你,都係講緣份

大宅

引用:我是單爸, 如我再拍拖, 覺得單媽較適合, 大

原帖由 Peter2012 於 15-10-14 發表
我是單爸, 如我再拍拖, 覺得單媽較適合, 大家處境差不多, 亦明白大家箇中難處....

但首先要改善自已性格, ...
認同,同時要照顧好小朋友為首要

大宅

引用:我有再婚佢亦非常錫我女

原帖由 小靜~ 於 15-10-14 發表
我有再婚
佢亦非常錫我女
希望你繼續幸福落去

首頁

尾頁

跳至