烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

越南的 17 (華X 及 惠X超市),
馬拉的 CAPPACINO (佳X 定 華X超市), 真係可以打到起泡.
糧油鋪的星+波水貨雀仔齋啡, 玻璃樽裝. 唔好買一般超市東莞貨, 淡 MAC MAC.

以上, 真心推薦, 正!

大宅

糧油鋪的星+波水貨雀仔齋啡, 玻璃樽裝. 唔好買一般超市東莞貨, 淡 MAC MAC.

如圖, 一般的士多或糧油鋪會入, 由$30~32不等.
最近發現袋裝, 德國包裝的即沖齋啡, 都唔錯, $50/ 500g

downer 發表於 11-7-2 20:28
Side1side,

你介紹星加坡個果咖啡是否普遍的雜貨舖有售?同埋有無啡個名呀? ...

大宅

雀仔 = 某牌子 (雀x)
從樽上印刷文字可見.
如是基因改造的, 雀仔必須在印刷中列明成份, 否則有違消費法, 特別是歐盟地區.
待你的查證, 轉知台灣或歐盟以消保去 SUE 佢地.

downer 發表於 11-7-3 10:12
請問你寫雀仔齋啡, 之雀仔是甚麼意思?
齋啡是我兩夫婦想要, 但最怕是某牌子 (雀x), 因它大部份或全部, 都是基因再造產品, 所以我多數不會購買.

大宅

downer 發表於 11-7-4 06:53
side1side,

謝謝你的誠意推介, 得知雀仔 = 某牌子 (雀x)便可, 因你post出來時, 在樽上印刷文字上我看不見 ...

我諗你誤會了,只是話通知消機會, 由佢地去 SUE 佢, 唔你 U & ME!

再介紹多只馬拉加杯情濃, 真係可以打起泡.
零售的未必係呢個包網及品牌.

大宅

圖中的是試辦裝.
曾在裕補定華瞤見過類似的 "加杯情濃" 三合一,
唔清楚係咪相同.

呢只, 甜度剛好, 不會甜到漏.

沖半杯, 打起泡後, 再加熱水, 再打泡便可.

首頁

尾頁

跳至