跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 buzzyear 於 10-2-2 09:44 發表
in the past 1 month, my baby only sleep 5 - 7 hrs in 1 whole day (CRAZY CRAZY) Yesterday is one lucky day, she slept 10 hrs.

Have consulted doctor, he said some babies sleep more, some very little .. ...

我阿b頭一個月都好似你阿b咁,日頭唔瞓,夜又唔瞓,係飲奶飲得攰果陣先識瞓一陣,我諗果時佢一日瞓得6個鐘,仲少過一個大人,我果時坐緊月,超攰,佢唔瞓我又冇得瞓,真係cher到變人乾咁濟.

滿月後佢就瞓多左,但我諗一日加埋都係得10-12個鐘到,我見佢已經有眼袋!!

男爵府

原帖由 tangb 於 10-2-4 13:14 發表
buzzyear, macvn123, 希望我地的bb會大d就瞓返多d...佢地唔瞓,我又擔心, 跟住我地又無得瞓, 真係人都癲...

近來, 我地試熄燈比佢瞓, bb好似瞓得林d同長d時間, 不過我估個個bb會唔同, 你地都可以試下... ...

係呀,我頭一個月唔習慣真係個人都short short地,宜家好少少,bb可以夜晚瞓到4-5個鐘,我覺得已經好過陪佢一齊通頂.

我bb頭一個月冇乜瞓,飲奶又少,結果唔係好生肉,重左好少.第2個月瞓多左少少就重多左,但同同期既bb比較仲差一大截,瞓到真係好重要.

首頁

尾頁

跳至