想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 wm720915 於 08-4-23 10:31 發表
想有bb就要介凍飲啦!
要開始食葉酸囉!
我開始咗2個月,仲未bingo,
下個月開始量體溫,
希望生到牛bb啦

葉酸係度有嫁??因為我都無咩特別注意呢d既.....
但係我都好想快d生個牛女呀!! 我都好鐘意飲凍野嫁

大宅

原文章由 steplovebb 於 08-4-23 12:00 發表
carly.c, Anglea
葉酸在藥房有, 或屈臣 x or 萬x 都有, 可以買孕婦維他命
cold food/drink 一定要介. 最好飲下中藥調理下

THX呀!!!

大宅

原文章由 kanas526 於 08-4-23 14:16 發表
有冇人知道牛牛同邊D生肖夾呀???

我都想知呀!!!不過生得係自己!!夾唔夾自己都要啦~

大宅

原文章由 櫻の花 於 08-5-11 03:32 發表
因為上年鼠年我唔想生鼠足足避咗一年, 如果想下年生牛B女, 咁應應該幾多月開工穩陣啲呢.

牛bb應該6月開始就生到牛b嫁啦~唔知計得岩唔岩呢??

大宅

原文章由 Wing05 於 08-5-13 15:58 發表
各位好

我和老公都剛決定生多一個, 我個仔已經3歲多, 係時侯生多個。我和老公都希望生多個女, 請問有無生女秒方? 因現在食緊避孕藥, 完了這期, 停1個月就開功。

祝大家順行。 ...

我同你一樣呀~依家有個3歲仔仔~我都係同老公一樣想生多個女呀!!! 我都岩岩停左藥一個月~但係人地話至少停半年既mouth: 咁快可以有bb嫁咩??

大宅

原文章由 Wing05 於 08-5-16 13:17 發表
我上次有咗都係停了1個月之後就有, 其實我自己都想停3個月, 但用套套出了意外, 好快就有了bb, 當初我都問個醫生話吳會吳有影響, 他會有1個月ok, 不用擔心, 現在的避孕藥好好多。現在亞仔都無後遺症, 都應該無問題。 ...

哦~我都係想7-9月開工,依家都係避緊~我仔仔係1月出世嫁mouth: 所以第二胎我都係5-6月出世~哈哈

大宅

原文章由 carly.c 於 08-5-20 14:22 發表
呢兩日唔知做乜野, 成鬼日唸生bb既事,
我越叫自己唔好唸, 但個腦就越同你作對..
唔知點解, 擔心起來..
唔知自己會唔會易有..會唔會要試好長日子..
總之個腦就成日係度唸呢d野~ ...

哈~你同我差唔多~我同老公決定要生多個時~我真係好開心呀,
開心到晚晚失眠~就算訓到覺都發D有關BB既夢mouth: mouth: 無奈~成個月之後先正常返~可以訓好D........
呢D係咪日有所思,夜有所夢呢??
依家放鬆好多啦~個人!!

大宅

原文章由 carly.c 於 08-6-22 20:17 發表
係啦~ 大家有b後, 會選擇開刀or自然生呀?

梗係自然啦!!我第一個都係自然嫁!!!

大宅

我今個月開始啦~唔知幾時先中獎呢~
好心急呀

大宅

原文章由 carly.c 於 08-7-4 09:40 發表
我睇個e生, 話食多d菠菜, 都可以吸收到葉酸
但我就自己係屈臣買左d食.. 屈臣個藥劑師話葉酸通常係孕前3個月同孕後3個月食的..要食成半年...
唔知係唔係隻隻牌子都係一樣size呢...因為我買果隻就好鬼大粒: ...

我果次去萬0問果d售貨員d葉酸幾時食~佢居然叫我問下醫生 佢話佢唔係咁清楚係孕前定孕後~仲話萬0有兩個牌子~一隻係維他命類~一隻我唔記得左啦~你地買果隻係咪黑色樽嫁mouth:

大宅

原文章由 MARTINA217 於 08-7-4 10:12 發表
飲多0的 桑寄生 茶, 我 個 仔 出來0的 皮膚幾 好 !

睇見你個b皮膚又白又滑~真係好想啜啖佢呀~哈哈

大宅

原文章由 mincola 於 08-7-4 23:56 發表

AnGeLa,

我食d葉酸, 係去醫生度買...

唔該曬!!

首頁

尾頁

跳至