跳至

首頁

尾頁

大宅

我預產期係22號...今日37週啦! 愈來愈緊張.....真係超驚痛!!!

大宅

原帖由 siuting111 於 10-12-2 11:01 發表

痛~~我都係超驚痛...
不過,有時正面想下囉...每個女人都可以咁生...
我地應該得既...同埋痛係10幾個仲以上...痛好快就會過去...之後見到BB後,又另外一種心情~
一齊加油啦~ ...

我都係咁諗...有D朋友比我怕痛好多都生到! 自己都應該得既! 唯有望就望自己唔駛痛咁耐啦>"<
好想快快趣趣生左佢!! 唔駛驚咁耐丫!!

大宅

原帖由 siuting111 於 10-12-2 11:12 發表

我都係咁想...希望自己可以捱到囉...
每個人忍受痛既情況真係唔同...不過到時每個人應該發左顛架啦...唔好亂叫..浪費D力囉...留力係最後必BB出黎...

而家有時俾阿B踢到好似好急尿咁...阿B都同我地做緊REHARSAL啦! 已經感受到果種急既感覺....都有少少難忍! 到時就肯定更加啦.........!! 你預產期係??

大宅

原帖由 siuting111 於 10-12-2 11:23 發表

依家既感覺算係小兒科囉...到時...真係痛到....叫又唔係...坐又唔係..行又唔係....咩都唔係...HAHA....
我估到時我只係不斷求主....唔係叫阿媽了...因為阿媽幫我唔到了...只有主幫到我呀...haha...
成日同bb講,唔 ...

我諗我到時都會死忍唔嗌架啦......應該得既因為自己平時整親都唔會嗌出聲, 嗌左出黎又唔係會唔痛!!
我之前成日叫BB快D出世, 但一定俾人鬧...而家終於可以"明正言順"咁叫佢快D出世啦! 我預產期係22號呀(政府), 私家就係27號, 不過聽聞政府個日期係準D, 所以我都係計22號。

大宅

原帖由 siuting111 於 10-12-2 14:17 發表

係呀,我都聽過,聞完想嘔又暈...已經痛到c...又想嘔真係好辛苦...
不過,我朋友講,話差不多知道痛時,就要吸定...會好d...
我反而驚太大力吸...真係會嘔同埋wing哂...haha
唔知用咩力水去吸了.... ...
.

乜會想嘔架.....WING我就唔驚呀, 但係想嘔會好辛苦呀....咁就驚啦!!!

大宅

原帖由 siuting111 於 10-12-2 15:23 發表
係呀..到時真係死忍...留返D力去必BB出黎...
如果真係痛...叫一陣囉..唔好大叫囉....

都相差幾日喎,不過睇左政府個日子先~
你依家有無去醫院檢查,或者有無去C+產檢呀?? ...

頭先岩岩去完醫院產檢呀! 照政府個預產期我係37週嘛, 但我下次覆診竟然係39週, 唔係到臨尾就一星期一次架咩...有D奇怪...到時可能未檢查已經生左啦!!! (希望LA!!!)
你呢? 最近有冇照下BB幾重幾大呀?

大宅

原帖由 HipHipHooray 於 10-12-2 18:05 發表
Today BB is already 39w2d lah but still no sign of coming yet~ can't wait! I hope it'd be soon coz she is already 7lbs1oz last Saturday when we went for check up... besides, I am not tall and it wou ...

聽聞估計既磅數同實際既磅數好似多數重左架! 可能你BB會準時預產期出世呢?!! 唔駛太擔心丫!!

大宅

原帖由 gbmama 於 10-12-4 11:13 發表
見11月媽媽好多都要催生呀.........

d人又話第一胎會遲d, 一d人又話早d....
希望唔使催生喇, 因為通常都要痛足10個鐘, 又唔一定順產到

我都唔想遲呀! 催生要痛足十個鐘? 仲唔一定可以順產架??? WHY??

大宅

原帖由 ching_800322 於 10-12-6 09:24 發表

催生其實係落藥等子宮頸開, 有時落一次藥唔夠, 要再加藥, 所以通常會耐小小
係呀, 唔一定可以順產, 因為自然開都唔一定可以順產啦, 要睇下到時BB的位置, 媽咪夠唔夠力, 同咪盆骨夠唔夠大咁.... ...

我產檢一直以來都冇人話我知我盆骨夠唔夠大, 係咪要到生果陣先知架? 我有D擔心呢....非常之唔想開刀呀!!

大宅

原帖由 siuting111 於 10-12-6 09:42 發表
係啦.最好見紅,穿水,自己入院...催生真係辛苦...
祝各位mama順順利利...bb乖乖快d爬出黎啦~~haha

如果有得揀, 我想係陣痛>穿水, THEN生得!! (因我媽咪都係咁) 因為陣痛既話你仲可以選擇唔入院住, 密D先入都得....
同埋好想BB下星期出世呀! 因為天氣又暖返D! 同埋都夠38週了!! 終於等到呢日!

大宅

原帖由 siuting111 於 10-12-6 12:02 發表

我又係呀~~~無人講過我知...大唔大...
不過,我有個朋友,佢盆骨都幾大架..最後生唔到..都要開刀,真係估唔到....

會唔會係佢個B大隻呀?
千其唔好要開刀呀....我完全冇呢個準備@@

大宅

原帖由 candice001 於 10-12-6 13:03 發表
如果個B 旭得比之前少左O的同細力左, 即係差不多時間生LA!

咁有排啦...佢仲係郁得好鬼勁同好大力....成日踢我條到肋骨"卡"一聲, 好似阻住佢咁!!
唔通真係40W先生得.....

大宅

原帖由 siuting111 於 10-12-6 12:19 發表

其實最後真係估唔到架...真係生唔到...會開刀架~
始終BB係入面咁耐唔係太好.....

係啦~ 39W出黎最好!:loveliness:

大宅

回覆 82# siuting111 的文章

又未至於有聲既...係感覺到"卡"左一下佢都係要踢過去咁囉~ 成日都係咁架佢!! 夾硬黎既...哈哈!
好好享受埋呢兩三個星期.......

首頁

尾頁

跳至