跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原帖由 小孫女 於 09-5-23 18:17 發表
小孫女...瑪嘉烈BB女...22/11/08...青衣
anaBB...10月尾
MAMAJOJO...1/11/08...青衣
KITTY...06/11/08...青衣
myfirstbaby ..BB仔...22/11/08...荔景
vic5608 ...BB仔...20/10/08...青衣

我個仔早左2個月出世,14/9/08,係東涌。

複式洋房

你地咁快就報名,我只係同個仔緊playgroup,我諗住佢返下playgroup就唔返N1.

複式洋房

原帖由 MamaJoJo 於 09-5-26 11:50 發表
I heard from my friend that a Playgroup from Tsuen Wan "Yu King Sun Shing" is good.
i will apply that one. it is english playgroup, and the teachers are native english.

我唔係咁想咁早就返英文playgroup哦,我排左東涌的協康會,朋友上過都話幾好。

複式洋房

原帖由 小孫女 於 09-5-26 23:29 發表
係喎...咁多BB仔既,HAHA^^
你冇打錯你地呀??
小孫女...瑪嘉烈BB女...22/11/08...青衣
anaBB...BB仔...10月尾
MAMAJOJO....BB仔...1/11/08...青衣
KITTY...BB仔...06/11/08...青衣
myfirstbaby ..BB仔...22/11/08... ...

仲要個個都大過小孫女。

複式洋房

原帖由 小孫女 於 09-6-2 13:38 發表
各位媽媽,我地青衣bb會都有十位bb啦,不如搵日出黎攪個小小gathering呀,你地咩時侯方便d呢?地點又好唔好就係青衣城呢??各位比d意見啦...

去青衣城就無乜問題,最怕人多找不到位,去邊間會易d有位呢?或都去屋苑會所又好唔好呢?

有d媽媽要返工,如果要gathering就weekend 啦。

複式洋房

原帖由 MamaJoJo 於 09-6-9 22:25 發表
I live in 盈翠, i can book.
藍澄灣 is also ok, very close to me.
I don't mind to go to Bellagio too.

三個地方都ok,星期六或日都無問題。

複式洋房

原帖由 laicat 於 09-6-9 15:54 發表
Yes hold our gathering in club house is better. If you guys don't mind, I can book my club house as well - Bellagio@Sham Tseng. Both Sat & Sun are fine with me, but I might bring my B to Bangkok duri ...

帶呀b去Bangkok,勁呀~~~ 我都未同呀b申請特區戶照。上次都未有機會同你詳談,去Bellagio都好呀,其實這三個club hse都未去過。

複式洋房

原帖由 laicat 於 09-6-10 10:17 發表
Yes Bellagio is 碧提 ar, actually I'm fine with all locations. Even Tung Chung is fine with me ga :) Our Children playroom is quite big ga. But I understand that Sham Tseng is not convenient for t ...

來東涌當然無問題啦,不過又好似幾遠咁,又有好多媽咪都係青衣,所以我都唔提東涌。

如果想游水,入來東涌都幾好架,泳池都ok架。

我那邊的playroom唔大,都係比d小童玩的,bb去就無咁好囉,都幾多細路跑來跑去咁架。

複式洋房

1)盈翠
2)藍澄灣
3)碧提
4)灝景灣 ***
5)曉峰園

我去邊都無乜所謂。

首頁

尾頁

跳至