興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

我流著淚記下這些綠盡於此:雖然事情發生了5曰,我的心情依然未能平復,想起牠可愛的樣子,總不禁淚流滿面...........事情發生23晚,我個仔同波波妹玩:[迷你約瑟絲毛二歲女]亞仔同[波波妹]玩乒乓球,在聽玩到房,突然意外事情就發生,仔仔滑腳壓死牠[波波妹]!!!!!!!!!仔仔哭著即刻抱起牠去聽裡找我,叫我救救牠!牠的雙眼張開!只見牠一動不動了。我不禁淚流滿面,我說牠已死了,仔仔抱頭大哭,係我滑腳壓死牠[意外],亞仔要生要死!!!!!!!!不停叫我救牠!!!!!我抱在懷裡!牠的雙眼張開!真不敢相信!!!!!!!!!!我好心痛!心痛!心痛!唔捨得!!!!!!!!!牠就這樣離開我們!!!!!!我只能緊緊抱住亞仔,不知怎樣安慰!亞仔哭成淚人自責是他不好害死牠!亞仔當晚哭到今曰都不吃不渴不說話自責!!!!祗有抱起牠的玩具.相片哭!!!!!!!! [波 波 妹] ; 波波不要氣哥哥原諒!哥哥!!!!!! 妳媽媽[二姐姐]在澳洲返唔到送妳最後一程!妳要安息!一路好走! 我同大姐姐28號會好好送妳最後一程,妳要安息!安息!安息!一路好走!一路好走!一路安好走! 波波妹妳去到彩虹橋會有好多新狗朋友玩! 在天國自由奔跑!生活快樂 我們一家好感謝妳;妳帶給我們二年的溫馨的記憶!無限懷念與妳共渡快樂每一刻!感恩!!!!!!!!!!!!!!!!

大宅

回覆 Charlotte_mom 的帖子

我唔知去邊到找社工!thx......

大宅

好多謝大家關心!!!!!!!!!!

大宅

好多謝!亞仔好了一些,但每日靜靜坐不說話,亞仔請假無返學送牠最後一程!
亞仔當日強忍眼淚!心裹有很多說話講不出聲!摸了牠幾下 !!!!就哭起來!!!!

大宅

好多謝!仔仔心情好左好多!不過橫有自責!仔仔今個月要孝試[中六]我好擔心???
我住籃田,仔仔一早返屯門返學?我擔心他無心機溫書?希望時間沖淡?

大宅

回覆 shutupmate415 的帖子

仔仔話以後唔會再養小動物!

大宅

好多謝大家關心仔仔心情好左好多!開始溫書考試[中六]
我好希望仔仔想通,不要再自責!!!!!
好真心多謝大家

大宅

今曰係[波波妹]死了1個月。
我每天想起牠都

大宅

波波妹:死了3個月我依然好傷心妳在彩虹橋過得開心嗎?
我很想念妳[波波妹]

大宅

回覆 happyfamily2012 的帖子

我仔仔17歲5呎7高136磅重?????

大宅

回覆 Man_95 的帖子

你都要小心留意小狗!牠喜歡跟人行或坐在梳化的時候你要小心牠?

大宅

我依然每天都想起牠
[波波妹]己死了5個月
[波波妹]在彩虹橋過得怎樣呀!
我很想念你呀!

大宅

波波妹明天是妳離開我們一年,我們每天都很想念妳,現在妳在彩虹橋活得開心嗎?我很掛念妳波波妹

大宅

回覆 sfll 的帖子

我們明天去最乂有您拜波波妹,仔仔當年都無心機考試,所以入唔到大學?停學一年?我們唔敢再提起,

首頁

尾頁

跳至