自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

上個月去吉吉島遇到串收銀
今日o係sogX又遇到個冇禮貌o既sales 阿姐

去街市賣菜d阿姐d態度仲好過佢地
咩世界呀

複式洋房

原帖由 21g 於 09-11-11 01:37 發表
有冇串番佢

冇 講多都哂氣
佢梗係覺得自己冇問題先會咁樣講野

複式洋房

原帖由 constance0801 於 09-11-11 01:43 發表
應該係佢地平日受受埋埋既氣, 就發泄左在你身上.

可能我買果樣野唔夠貴..
因為我見果個sales同一位內地太太sell左一set 280 o既套裝 佢對果位太太d態度都唔係好似對我咁樣

複式洋房

原帖由 twu_hk 於 09-11-11 09:13 發表
我公司都請左好多粗聲氣的新移民sales, 但其實係大家文化不同, 佢地講野會粗左少少, 我地都解釋過禮貌重要, 但佢地唔覺有問題, 都幾難教. 即正如幾年前我去韓國d人講野感覺都好係又粗魯又大聲一樣.

而香港人又難請, ...

新移民冇禮貌就真係睇人 我以前公司都有同事係新移民
反而我覺得佢勤力d 唔會偷懶
而家人仔貴過港紙 去大公司買野 佢地就好似打左9折咁 梗係勁掃啦 同埋話哂香港買野唔會好似大陸買野咁咁冇保障
去得鋪頭買野就係買產品之餘又買埋services 最差就係o係呢一兩年我見好多sales連基本禮貌都冇 完全勁hea
唔怪得而家網上購物愈黎愈興 我覺得唔多唔少都有d關係

複式洋房

原帖由 maymak09 於 09-11-11 12:03 發表
我都覺得d sales態度差,前一排我去連鎖店yishxxx,試牛仔褲,我睇中一條話試,但個sales不停迫我試其他,我話唔試,只試一條,試完唔,我比番佢轉頭就走,點知我聽到佢好細聲話我八婆,我趕時間走,弟2日我打電話去佢地總 ...

果條友仔都幾大膽..
我都係..次次一有咩d百貨公司有咩fuction搞 梗會令我買野買到紋
一bb展,感謝日 唔知點解d人d態度都會差d
我真係好奇怪 sales有佣分 多人買野唔係應該開心咩?份糧大份d,反而向d客發脾氣

首頁

尾頁

跳至