跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

Cute,
可唔可以托你買Microsoft Office 同 Norton Internet Security?

原帖由 cutefok 於 10-9-2 09:58 發表

jkma, 你睇吓有無用, 我得這條link, 如你有需要, 我可去拿啲leaflet 俾你
http://www.hkedoffer.com/hkust2010/

可打電話問, 記住話喺student就得啦

別墅

好媽媽勳章

十卜十卜

原帖由 jkfamily 於 10-9-2 13:57 發表
請問各位有無買《媽媽寶寶》雜誌呢?
有的話,可唔可以幫我一個忙
今期有一個最喜愛封面bb選舉
可以的話請投263期JKB一票

荷花好衰架,一定要o係雜誌剪張form寄去投~~雖然我知JKB應該無乜機會會win,但都唔好得阿媽投佢一票咁 ...

別墅

好媽媽勳章

I just joined their trial class on last Friday at Tin Hau.
The instructors are good, especially Alison (the owner), very nice and explained to us about their rationale, their class activities, rules, etc in very details. My impression is the atmosphere is very causal, a lot of free play time and "social" time for the babies (and the parents/helpers), they have snack time in between as well (like a kindergarten). My son do have a lot fun, but I am really tired (cause it last for around 2 hours, I am exhausted on that day!)
And agreed with Karen, seems hygiene is not as good as other gym / 'commercial' playgroups

原帖由 Babecowmm 於 10-9-2 15:26 發表
i have visited this PG in Tin Hau. first impression is that the place is a bit small & they use carpet which is not too hygene. For small b, they only have class on Fri pm. I think Winny has tried wit ...

別墅

好媽媽勳章

全名係:
1) Microsoft Office 2010 Professional Plus (英文版本) $599
2) Norton Internet Security 2010 (Eng Version) $198

我見到Microsoft Office 好似一個人只可買一套, 如果係, 應該係 Carrie 先.
Anyway, 你買到就幫我買啦. 買唔到都冇所謂. 唔該晒先!

原帖由 cutefok 於 10-9-3 17:31 發表

你要俾名我wo, 我唔識架, 你要清楚呀, 驚買錯呀, 還有好似有quota, 一人只可買一部notebook, 其他就唔清楚, 總知買到幾多就幾多啦, 你地我會跟先後排, 如你要那樣同carol一樣, 就carol 先, 如可再買會到你, 我會叫 ...

別墅

好媽媽勳章

想問有冇bb食緊3餐粥/糊?

正揚呢排又嚟厭奶(奶樽). 見到開奶就逃走. 一放個奶樽入口就拎歪面. 搞一大輪都係飲得 150ml. 但食粥仔, 糊仔, 生果就一D問題都冇. even 用 spoon 餵奶都肯飲, 偏偏俾奶樽佢啜就唔鐘意. 所以諗緊好唔好轉埋3點嗰餐做粥/糊, 點好呢?

別墅

好媽媽勳章

試過倒D奶入杯, 俾佢用飲管飲, 但係佢啜一啖, 知道唔係水係奶, 即刻又扭計唔肯飲!

原帖由 sasaray07 於 10-9-7 10:03 發表
我覺得如果佢唔用樽肯飲奶, 亦都可以試下轉用吸管 or 學習杯, 因為我地d b都差唔多可以開始慢慢介用樽啦。不過唔知正揚佢識用吸管未呢?

別墅

好媽媽勳章

如果三點餐轉麵包, 正揚肯定無問題, 因為佢勁鐘意食立雜嘢. 我哋食親嘢一定撲埋嚟要食埋一份. 試過搶我食緊嘅芒果乾食. 不過我怕食少一餐奶, 唔知夠唔夠營養.

原帖由 Cedric_mama 於 10-9-7 09:53 發表

我覺得如果正揚唔鍾意
三點餐轉固體都無問題
我同你倒轉
我想同易謙轉
星期六嗰日.咁橋我地兩公婆.去街去到返唔切屋企
俾易謙食三點半餐奶
就係街買左個麥包俾佢食
易謙自己一個人仔食一個包+飲水
佢夠晒飽了
但返 ...

別墅

好媽媽勳章

我有嗰朋友個女又係唔食零食, 唔鐘意食甜嘢. 所以星星餅呀, 果汁呀, 甚至係甜嘅生果都唔鐘意.
jkb 會唔會都唔鐘意食甜嘢? 有冇試過d冇咩味嘅bb米餅?

原帖由 jkfamily 於 10-9-7 10:25 發表
有無bb好似jkb咁,唔鍾意食零食,淨係食正餐(粥&奶)架??

我成日諗,無理由小朋友唔鍾意食bb餅飲bb果汁,但我仔真係唔鍾意,bb餅一粒起兩粒止,bb果汁直情唔飲,雜糧只係少少生果~~我自己問自己,係咪d瘦仔唔鍾意食野?? ...

別墅

好媽媽勳章

唔得呀. 所有人餵都一樣!

原帖由 CarrieTo 於 10-9-7 10:48 發表
我個囡有一排都唔肯飲架,但我媽咪同奶奶餵佢又無問題喎!會不會有其他人可以幫手餵?

別墅

好媽媽勳章

呢排嘅情況:

7:30am - 180 ml (之前 210ml ~ 240ml)
11:30am - 2bb碗米糊
1:30pm - 生果1個
3:30pm - 150 ml (之前 180ml ~ 210ml)
6:30pm - 1大人碗粥
9:30pm - 150 ml (之前 210ml ~ 240ml)

如果轉3:30pm嗰餐, 唔知轉米糊/麵包 or 粥好?

原帖由 spiderpig 於 10-9-7 11:09 發表
想問下大家而家BB食幾多餐, 豬豬而家一日五餐

7:30am - 8安奶
11:30am - 一大BB碗粥/米糊
1:30pm - 7安奶
5:30pm - 7安奶
8:30pm/9:00pm - 6-7安奶

佢係咪食得好少呀? 因為我近排發覺佢越嚟越瘦 ...

別墅

好媽媽勳章

咁我想問係唔係早晚就奶, 中間3餐就粥or糊?

原帖由 nana11423 於 10-9-7 11:51 發表
我上個星期返健康院,個姑娘話要開始由3餐奶兩餐粥改為3餐粥兩餐奶la..我羲羲咩都食,奶食8oz,粥就食大人碗一碗,仲要見到大人食野就指住佢都要食,麵包蛋糕同星星餅佢就最鐘意.上星期磅重有9.4kg. ...

別墅

好媽媽勳章

改4餐係2餐奶2餐粥? 咁係咪每餐隔耐D? 而份量就多D?
我驚佢仲食少咗.

原帖由 @陳師奶@ 於 10-9-7 12:44 發表
政御都係食好少

6:00 6oz奶
10:00250ml粥-->6個月到而家都冇加過量 ,但杰D
2:00 6oz奶
3:00 餅,麵包,生果
6:00250ml粥
8:00 7oz奶

你地有冇諗住早餐+d麵包..或者改4餐阿..? ...

別墅

好媽媽勳章

好呀. 唔該哂!
咁麻煩你幫我買一套 Microsoft Office.
cute 就照幫 carrie 買.
Thanks a lot!

原帖由 BBchu2009 於 10-9-8 17:16 發表

如果妳地無quota, 我可以幫妳地買!! 淳Pa

別墅

好媽媽勳章

終於得閒上嚟啦. 正揚無端端發左4日燒. 終於打勝扙, 退左燒! 依家出到成身成面紅疹, 好醜樣. 希望快d退埋啦.

呢幾日可能唔舒服, 成日發脾氣,扭抱 . 又唔識手指指, 淨係識五隻手指一齊指. 叫你去佢想去嘅地方. 真係成個散晒!

首頁

尾頁

跳至