跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

主恩15公係咩d機會都冇呢?
甲乙排第一都好細?甘即係点都要扣門?

珍珠宮

回覆 wan_sosin 的帖子

獎項呀? 都有dd 既.....只係驚阿仔interview 時表現唔好lo....
你仔讀得幾好嗎??聽聞今年好谷下, 好多功課做wo......

珍珠宮

wan_sosin 發表於 15-7-3 07:19
你呢個諗法無真正了解清楚,亨澤雖然小班,但開5班,自行收60幾人,甲乙再收60幾,收生唔算少。周就真係比 ...

你仔讀成点丫?開心嗎?
我琴日先聽完主恩小一簡介會,我自己就好鐘意,不過就真係好難入同會讀得辛苦d.....我依家唸可能擇亨澤,因為唸下如果阿仔本身叻,可以考好d 名次,甘佢會好有自信心,相反,主恩個個都好叻,好難考得前既名次

珍珠宮

想問下, 如果我自行擇主恩 (15分), 入唔到後到中央派位時, 擇返亨澤第1 都可以GA?

珍珠宮

conniewktang 發表於 15-7-5 18:31
主恩學生唔係特別叻,家長熱捧就乜人都會選擇這校,亦即乜學生都有。正如其他學校一樣,叩門入的會叻啲,至 ...
今日聽左講座,我估個家長分享應該係你

珍珠宮

想問亨澤課程會吾會好淺?一日有約幾本功課?

珍珠宮

sunny0220 發表於 15-9-14 08:27
大家有冇人有去世德、亨澤開放日?大家覺得點?
世德我去唔到呀, 果日行程太FULL LA....至於亨澤, 我去左聽, 覺得校長既說服力雖然唔係太好, 但感覺佢個人老實,對教育好有熱誠, 同埋上左佢個親子英語,佢D 英文真係

而其他老師都好好WOR, 好有禮貌同笑容, 又耐心答你問題.....

所以,我依家又想擇主恩, 又想擇亨澤.......... 唔知點好

珍珠宮

wan_sosin 發表於 15-9-14 10:31
放唔低主恩,就去揀主恩啦!免得日後心思思,成日諗住自己有無揀錯,呢個諗法隨時入咗小學都會咁諗,主恩就係亨 ...
哈哈~~ 其實2間都我鐘意既, 不過可能一開始就鐘意主恩先,所以就一路都想佢入...... 但依家又覺得亨澤幾好...

所以我要哩個星期仔細唸唸先~

wan_sosin    發表於 15-9-14 11:00

珍珠宮

conniewktang 發表於 15-9-25 07:45
你說亨澤學生在校內頑皮。有沒有看清楚在公眾地方和巴士,世德的學生有多乖。如果世德學生乖過亨澤,我一早 ...
今年收左好多表呀? 咁第一輪15 分真係冇望..........

珍珠宮

wan_sosin 發表於 15-9-25 10:11
加油!15分真的唔易入,但大抽獎中嘅機會仍然高!
咁大抽獎應該ok 既...不過我好想第一round 攪掂就好

珍珠宮

wan_sosin 發表於 15-9-25 11:23
比我都唔想要等到6月,一日未落實,一日都未能真正安心!但個遊戲又要咁玩,煩足大半年!青衣還好,學位足 ...
係呀, 等到6月真係擔心死...... 快D 了結左件事就好~今年我仔學校反而多左人擇周演森, 因為我都覺得唔錯...新校長好進取

珍珠宮

wan_sosin 發表於 15-9-25 12:05
周演森都唔錯!如果學生乖D就較好了,可能佢收好多青衣商會幼稚園的學生,呢間幼稚園學生規矩一般!

...
係呀, 但聽聞今年多田家x 既家長擇哩間呀...... 我校就有幾個lo......

珍珠宮

wan_sosin 發表於 15-9-25 13:01
咁樣講,陳溢就少咗人揀了。
係呀, 我學校一個都冇擇哩間

珍珠宮

DonnaLau 發表於 15-10-9 02:07
我自從7月留言後冇入此post睇,剛爬完文!
我想更正今年卓思學生讀緊周演森小一嘅只有6個,當中有3或4個係 ...
都有咁多卓思學生讀哩間呀??

珍珠宮

DonnaLau 發表於 15-10-9 14:21
得6個仲話多,世德同主恩唔止6個la!
因為我覺得入得卓思既小朋友都幾叻, 好多人in 哩間幼稚園, 叻果d 先會入到.....
而我覺得"周" 唔係好主名既學校, 所以都有d 出奇lo....

珍珠宮

DonnaLau 發表於 15-10-12 17:48
其實我係派得差要乜都叩,今年小一爭得好緊要叩入呢間都可以接受la,卓思校長都推介家長簡呢間,到開學前家 ...
其實我住起果頭附近成8成左右, 哩間學校真係唔多出名, 係好普通.....直到今年暑假尾, 我幫阿仔JOIN左佢地小先鋒計劃, 比就升K3既小朋友學ENG, 我就開始對哩間學校改觀左, 果日聽校長介紹學校, 我覺得個新校長好進取,好有自信, 講既野都好令人順服..... 加上學校D 老師又好好人WO, 睇返阿仔佢地上ENG 堂既表現, 覺得好多個老師ENG 都好有水準!! 所以今年我仔學校都有幾個家長先行擇左哩間 (當然小朋友唔係話好特出果批) .....

假如,我仔自行唔得, 我都會擇哩間做第2...... 雖然課程我覺得淺左D, 但哩個校長都有HEART, 應該遲下可以上到位...

珍珠宮

DonnaLau 發表於 15-10-12 17:55
一定有開放日,你打去問下幾時la!至於好唔好我都唔識答你,但呢間而家應該會開始hit起上黎,因為今年開始 ...
OPEN DAY 起9月頭完左喇....不過都唔錯, 如果唔想小朋友太谷, 哩間幾好呀!!
活動教學多, 好多時都係用I-PAD 上堂WOR..........

珍珠宮

DonnaLau 發表於 15-10-13 09:31
活動教學可以講係英文lor,因為要回家日日聽CD架考你讀音,上堂咁又唔多用i pad喎!

...
係咩...上次open day 參觀, 話每一班都有ipad比學生用, 仲要一人一部..... 我唸唔係堂堂用,間中搵資料用呱...
係呀,佢地要聽eng cd, work 唔work 呀? 上次佢地話d 學校讀音可以學到好準, 話好好....

珍珠宮

ho85 發表於 15-10-14 12:56
請問小先鋒計劃係點參加架?要經幼稚園定自己去報?
我好似7月尾左右時上d 小學既網睇下, 無意睇到有jer.....之後8月頭學校就派單張有得join lo.... 今年第2年呀, 如你想join, 出年7月左右你就上網睇下有冇

珍珠宮

仲有一個月就係自行派位有結果啦.....雖然自行大多數都冇咩機會入到, 但都希望得喇~~

唔知今年亨澤收到幾多份forms 呢....................

首頁

尾頁

跳至