美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

環保接龍勳章

我有試過, 係用加拿大楓樹槳(百X都有賣). 我唔係為減肥, 係因有一年忽然臉上敏感生咗好多暗粒(我平時好少生粒粒), 又紅又痕, 睇西醫要塗類固醇steroid, 唔敢搽. 睇中醫食中藥都唔得. 學人去洗腸排毒, 佢哋教如果洗腸時, 用加拿大楓樹槳+水+檸檬汁, 會有助排毒, 我真係試咗10日唔食野, 只飲楓樹槳+水+檸檬汁, D粒粒好番無再出. 不過當時係夏天, 最初兩日會有頭痛,無力和肚餓, 捱過第三天就開始習慣, 期間要多飲清水.

除了無晒粒粒重瘦咗. 各位想試最好係夏天, 冬天實頂唔往. 重有我無3天瘦8斤咁勁, 我10日只瘦了約8-10磅.

男爵府

環保接龍勳章

原帖由 littlewoman 於 10-2-9 17:15 發表
可唔可以有媽咪逞清個食法,係每餐一杯蜜糖(150-200ml),定全日只是飲一杯呀?

楓樹槳+水+檸檬汁 (亦可加小小chili power), 可以全日任飲, 肚餓/無力就飲, 另外都要飲清水, 幫排毒. 頭兩日係最難頂, 重會有頭痛, 第三日慣咗就開始唔會成日想食野, 最好夏天先試, 天氣熱D, 個身體容易適應. 但現在年紀大咗, 無咁有決心再試.mouth:

我主力係排毒, 因之前學人用食肉減肥法, 每天都吃焗雞脾和其他肉, 維持1個月, 減了幾磅, 但1-2月後就出現臉部敏感, D紅粒又痕又腫, 塊臉好肉酸, 睇中/西醫都唔掂, 為了貪靚, 點辛苦都要頂, 好在真係work, 斷食後開始好番, 到現在都無再發, 所以我以後都唔敢再用食肉減肥法, 大家唔好試, 會有好多毒素.:;pppp:

" 加拿大楓樹槳+水+檸檬汁 " 係咪好好味?
真係幾好味.

男爵府

環保接龍勳章

最好用純正少少的蜜糖, 幫腸胃排毒較好. 我用加拿大的maple syrup.

首頁

尾頁

跳至