夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

kkkk9527 發表於 15-8-20 11:57
但又好難一單還一單...因為都唔知係咪想對少陣先叫豬豬唔好去。

之前佢老公叫佢唔好出席果晚,向99屋企食 ...
問題就係咁, 好喇, 聽佢點, 唔出席唔出席, 再出席見番 99 到時咪更監介. 佢老公又講一句唔講一句, 佢老媽問得多, 佢又會叫佢唔好問, 99 又會唔會覺得係豬豬唔想出席變左要佢老公做丑人解釋呢, 豬豬就變左死多幾錢重.

一個家未散, 仍係一個單住, 最好一齊出席任何活動. 除非攪緊離婚姐.

所以, 唉, 唔知豬豬老公點諗.

瑪瑙宮

kkkk9527 發表於 15-8-20 12:17
豬公工作厭力咁大,其實應該都唔係好想諗D咩,家不和,更加心煩,仲要舟車勞頓,未必會諗影唔影響婆媳,反 ...

是, 佢只會諗唔使見您兩個一齊出現佢就唔使煩.

瑪瑙宮

豬兜有情人 發表於 15-8-20 12:08
唔上
佢唔响度你就唔上, 又會咁的?

平時食完飯, 您有無洗碗的? 如果只係食, 食完走, 咁 99 似您地工人.

我以前同 99 住左四年, 一齊食, 我一定洗碗的, 星期日一早我會仆去茶樓搵位同佢飲茶, 一年幫佢大洗廚房一次, 入屋一定搵佢叫左佢先, 食飯就叫 99 食飯. 呢 d 我都唔係被迫去做, 同 99 住, 我係會咁做. 所以, 我 99 好 like 我架, 星期六我放假响度, 佢會買完餸買埋腸粉燒賣同我 share 的. 果次我發現 ex 有紅顏知己爆喊左兩日番唔到工, 我 99 見到, 佢同個囝講, 您唔好整到佢咁喇. 我 ex 就死狗咁.

瑪瑙宮

豬兜有情人 發表於 15-8-20 13:46
妳真係一個好新抱, 不過我覺得呢d都係緣份來.

我唔係好新抱, 係我 99 好命, 6 個新抱有 5 個都對佢好好, 而我 ex 係潮汕人, 有4個呀哥, 男人响屋企地位好重, 鎮得住 d 女人. 咁當中最細新抱就同 99 關係唔好, 99 就同其他人投訴, 其他人護住 99 都唔妥個叔仔老婆, 最後咪反埋面囉, 永世唔見.

我都同意係人夾人緣, 先入為主或第一印象都好重要.

同人唔同命, 我 99 錫我又點鴉, 响度曾有 post jm 話老公多謝佢同自己呀媽相處得好好. 我 ex 只覺得理所當然.

瑪瑙宮

豬兜有情人 發表於 15-8-20 14:08
妳奶奶真係好好命
無錯

瑪瑙宮

豬兜有情人 發表於 15-8-20 13:46
平時食完飯, 您有無洗碗的? 如果只係食, 食完走, 咁 99 似您地工人.
食完我地坐一陣就走架啦, 唔走就好夜, 洗碗我無洗, 姑奶都會返來食, 姑仔同奶奶一齊住, 佢地一樣都唔會幫手洗碗.
豬豬, 呢個位您係有少少計較/硬頸. 果時 4 年同 99 住, 重有 1 個叔仔, 3 個姑仔, 1 個呀伯的. 佢地都唔會做家務, 但我會如常洗埋佢地 d 碗. 有時, 主動 d 唔計較, 係無蝕的. 99 逢初一晨早拍門叫我去街市攞只雞, 咪去囉, 果 d 姑仔就大教索緊. 如果同食咁多餐, 您都無一餐主動洗碗, 咁我係 99 , 都會唔開心.

瑪瑙宮

豬兜有情人 發表於 15-8-20 16:24
拍拖時我反而間唔中都有洗吓, 佢地成班就係到睇電視, 係! 我會認想係佢媽及仔心目中加分, 所以我會去做, 但 ...

我都唔知當中重有咩問題响您同 99 之間. 或者都係獨子情意結. 我 99 咁多個囝, 佢唔會再有比人搶囝的感覺.

不過, 99 都係得一個, 如果豬公同您媽關係唔好, 您夾响當中, 您都唔想喇.

慢慢喇, 好似 jm 都勇敢行左第一步, 成功左, 您都得的.

瑪瑙宮

豬兜有情人 發表於 15-8-20 16:37
我只感覺女婿鍚佢個女就應該, 佢仔鍚個老婆就好似呷醋咁.
梗係唔多唔少喇. 我個囝拍拖我都酸酸地 .

瑪瑙宮

Lam-美咲 發表於 15-8-20 16:55
係呀!
我都唔知點解我可以忍到,又可以當冇事發生甘
其實我已經真係唔記得件事,唔係你講開,我真係唔記得 ...
呢關咁難都過到, 真係難以置信!

瑪瑙宮

Lam-美咲 發表於 15-8-20 23:54
同埋依家又唔係有第三者出現,
...
呢個我就有保留了, 表面係唔似. 一個男人一生受過幾多次誘惑, 在乎多與少.

瑪瑙宮

Lam-美咲 發表於 15-8-21 11:17
出面真係好多誘惑
學我C6講,只要你有雀仔,係男人都會有誘惑

幾時都要有危機感.

住得一個溫柔鄉耐左, 就會對其他溫柔鄉有好奇. 男人, 送到埋口邊都唔食, 甚少.

唔諗得咁多, 做好自己先.

瑪瑙宮

kkkk9527 發表於 15-8-24 17:37
其餘就是尊重別人的選擇和人生
沒有人天生就要為了你而活
讓別人走他們自己選擇的路

是, 盡左力就對得住自己.

首頁

尾頁

跳至