自由講場

跳至

首頁
12345...33

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

第三.....

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 catnapper 於 08-12-17 03:31 PM 發表
我來也

你今日好得閒咁喎....

珍珠宮

原文章由 月希 於 08-12-17 03:34 PM 發表
咁快開新topic?

我地都回左三千幾次......

珍珠宮

原文章由 wing_so 於 08-12-17 04:08 PM 發表
肉鬆包
http://f20.yahoofs.com/hkblog/XFa_w_2FGRk9a7_T7xVq_6/blog/ap_20081217040346996.jpg.jpg?ib_____D.73fR8m3
腸仔包

http://f20.yahoofs.com/hkblog/XFa_w_2FGRk9a7_T7xVq_6/blog/ap_20081217040239981.jp ...

我都要一個肉鬆包....

珍珠宮

原文章由 Panda-Z 於 08-12-17 04:41 PM 發表

你買左啦 ???
我係係鋅盆洗架, 不過e家多數都會鋪張錫係底, 易洗好多

火石應該係會買所以四維問......

珍珠宮

原文章由 火石 於 08-12-17 05:07 PM 發表
我唔知12 / 7 公升比較好,

我家的湯煲都是 8公升咋
12公升玻璃盆實在太重, 機頭又重

7公升, 又怕 熱風對流, 有冇影響

你怕細會有影響?

珍珠宮

原文章由 火石 於 08-12-17 05:19 PM 發表

我意思, 7 公升, 熱風對流時, 因為空間細, 會否整出來冇12 公升咁好呢?

我唸都要睇番你會放幾多食物落去.....

珍珠宮

原文章由 catnapper 於 08-12-17 05:27 PM 發表
喉嚨好痕, 忍都忍唔到要咳, 一咳就連續咳, 有時咳到有d氣喘, 我以前都試過, 咳真係好難攪.

希望你快d好返啦

其實咁情況可唔可食喉糖頂住先, 如果我個排係咁咳我袋定係袋到, 到左想咳個時就會食一糖, 都頂到吓唔使比人眼望望...

珍珠宮

原文章由 火石 於 08-12-17 06:16 PM 發表

大細 差唔多啦, 都見到機頂有風線,
我個邊有 4 部呀

珍珠宮

原文章由 kitty0502 於 08-12-17 06:56 PM 發表
我個個都係,有個網隔住,
你有無加高架?

你同 tamtamtam 講多 d 作比較呀?? 點抹呀? 咁你個部的清洗功能係咪真係可以清洗乾淨??

珍珠宮

原文章由 tamtamtam 於 08-12-17 07:34 PM 發表

算啦...唔是個個人好似我咁長氣.....問一個問題會答3幾個....又細仔又詳盡 ~~

呀.... 咁你有無試過放 d 熱水落去煲滾佢先至抹咁做會唔會乾淨 d 呀?

珍珠宮

原文章由 kitty0502 於 08-12-17 08:14 PM 發表
我都真係幾懶打字

你呢幾日點呀??

珍珠宮

原文章由 tamtamtam 於 08-12-17 09:54 PM 發表
光波crabs

2隻 共一斤重 7L光波 220-230度 15分鐘
http://farm4.static.flickr.com/3178/3115963754_f1b9876b7f.jpg?v=0

比較白...不太美 ~
http://farm4.static.flickr.com/3289/3115963764_1e52953e15.jpg?v=0

...

咁整出黎香 d 又唔差好多, 咁就梗係香 d 好味 d 啦....

珍珠宮

原文章由 tamtamtam 於 08-12-17 10:34 PM 發表

都蠢咗......可能好似蒸大閘蟹咁反轉會好點.....保留肉汁....

不過...好煩架....有隻貓 (大頭相嗰隻) 好鐘意 seafood...光波到中段佢就在廚房不停哀叫 ~~ 鬧極都唔收聲...好煩 ~ 好似欠咗佢... ...

唔好話貓, 我隻肥仔都係架, 如果以前比過佢食的嘢, 佢一索到陣味你唔比佢都一樣係要係度喊添.....

珍珠宮

原文章由 tamtamtam 於 08-12-17 11:33 PM 發表

嗰段delete咗啦.....其實妳因咩事考慮咁多....不如妳講出來....咁多位姊妹幫妳想啦....

我驚妳一個人想不開.....做咗傻事....

見佢問咁耐都係個個問題我唸係"自動清洗裝置"因為佢怕上面會污積係度, 而且成千銀對幾百..... 好難揀.

珍珠宮

原文章由 火石 於 08-12-18 08:34 AM 發表

人生交叉點

你的疑問係咩呢? 清洗問題? 價錢?? 你不如講黎聽下先.... 如果唔係唔知點幫你喎....

珍珠宮

原文章由 火石 於 08-12-18 08:51 AM 發表

我唔知買 7 / 12 ?
想買12 , 但個玻璃碗又太重, 太巨形, 好重手, 好難洗,
而 7 呢, 又怕豬排都唔知可以整到幾多塊?
其實....對我來說, 最理想是 10 公升....唔知有冇呢呵 ...

咁你有無攞個個 7 / 12 公升入邊個架上手睇過, 咁你大約睇吓同你平時用開的碟相差幾多, 咁再唸下如果自己平時用開的碟能夠放幾多件唔叠埋一齊的豬扒, 我唸咁你應該會想到買邊部. 其實你的答案都話左你自己知, 10 公升, 咁即係 7 係唔夠用, 咁就買 12公升啦.... 你買德國寶呀?

珍珠宮

原文章由 dincat 於 08-12-18 09:14 AM 發表

你有無拎起一個 12L 光波爐的玻璃盆試下, 會重過一隻大FISSLER嗎
太重就唔好啦, 洗得多會有肩周炎

唔係馬.....咁上得網打打得多會唔會呀?

珍珠宮

原文章由 fannylin 於 08-12-18 09:29 AM 發表
Hi, 早晨各位,我想買豆漿機,兼有榨汁、攪肉及粉碎功能的,請問買邊只牌子的機好呢?之前睇大家介紹的九陽豆漿機有無此功能呢?最好豆漿機可從原料自動做成豆漿即飲的那種。唔該曬。 ...

榨汁還榨汁.... 攪肉的都係人手啄最好食, 攪的會鞋唔好食..... 粉碎功能就唔知得唔得. 如果你有齊晒咁多功能我唸暫時無....

[ 本文章最後由 catjeffcat 於 08-12-18 09:45 編輯 ]

珍珠宮

原文章由 臻媽 於 08-12-18 09:48 AM 發表
我都正考慮買此, 其他只見過肥媽用嚟焗食物(好似焗爐咁), 除此之外仲有乜用途? 可介紹一下嗎...thx!!!

佢係好似焗爐咁, 不過好似話係可以鎖住 D 水份咁.... 可以做外脆內軟.... 焗蛋糕之類....

首頁
12345...33

尾頁

跳至