烹飪搵食

跳至

首頁
23456...23

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

kayingivy 發表於 11-4-27 21:03
大D,讚嘅說話,我講之不盡,但係呢幾日見佢,個心好痛,我見到佢好生性,佢知我唔想佢扭,唔想佢喊,佢 ...

或者佢擔心細佬都未定.....有無同阿哥講細佬點??

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

kayingivy 發表於 11-4-27 21:36
有呀,仲影咗弟弟相放上FB俾佢睇,佢就話好掛住弟弟,又話弟弟仲乜俾D針拮住隻手(種豆),話會整痛弟弟 ...

好 touching 呀..... 佢地兩兄弟真係好好感情....

kayingivy  佢地唔爭玩具時,真係好friend架  發表於 11-4-28 08:32

珍珠宮

bighung1 發表於 11-4-29 08:23
嘩!!引死人呀............

樓主~~~ 快申請批文買部玩啦~~~~

珍珠宮

veronna 發表於 11-4-29 08:45
樓主已經係格離團購度攞緊資料喇

係喎..... 咁即係批文出左啦喎

珍珠宮

tammy2008 發表於 11-4-29 23:01
百度搜吓麵包機....麵包之類...都有好多資訊架 ~

收到~~~~ 有時間去扒下文先

珍珠宮

火石 發表於 11-4-30 17:45
Tammy , 但....你好像做了...... 柏翠的客戶服務 主任 咁喎

cat , 你唔好笑呀! 我睇你 ...

我都係最近先浦番出黎, 我好過 tammy 小小

珍珠宮

Michelle_Hung 發表於 11-4-30 22:24
你好叻啊~ 我係用三杯粉, 我估我D Yeast本物都麻麻地(平時我自己搓包包直頭唔覺佢有發大過, 但我試過D Ye ...

你仔都話正.... 應該好快清左 d 包又可以再整新既

珍珠宮

tammy2008 發表於 11-5-1 02:31
我又分享吓 ~

450g粉 洋蔥包

珍珠宮

bighung1 發表於 11-5-1 10:37
經過連夜努力終於囉到不反對通知書!!

連夜努力<---- 咁你咪好辛苦囉

珍珠宮

bighung1 發表於 11-5-1 18:16
係呀........都幾辛苦嫁~

咁辛苦都值既.......

珍珠宮

tammy2008 發表於 11-5-1 20:04
不如妳接濟咗我d天然酵母啦...

佢地個個好活潑又好動架..

點解咁講呢??

珍珠宮

tammy2008 發表於 11-5-1 21:46
天然酵母整嗰d包, 會有d似中種咁囉 (有d ).... 好有彈性...唔同日式包包咁鬆軟...

即係似鬼佬嗰d石頭包 ...

哦....原來係咁....

珍珠宮

christy-mama 發表於 11-5-1 22:21
遲d有機會向你們學習整包包....

你係咪中左毒

珍珠宮

tammy2008 發表於 11-5-1 22:29
keep sharing ~

好靚~~~

珍珠宮

kayingivy 發表於 11-5-2 18:44
大仔上星期三開咗學啦,我表妹帶佢返學,聽日暫時回覆正常,暫時大仔都無乜問題,希望真係無
...

咁你比番多 d 時間陪大仔.....

kayingivy  一定會  發表於 11-5-2 20:32

珍珠宮

tammy2008 發表於 11-5-2 12:49
唔係呀~ 唔係咁set架 ~

我全部用自編程式架 ~

大 D 你個慢發幾耐時間??? 咁包包出黎會唔會因為慢發包包密度高 D??

珍珠宮

Jac 發表於 11-5-2 21:11
我係有興趣買返部,不過仲要睇家姐用成點,如果要幫佢回收的話,咁又無理由買多部,你不如等搬好屋先諗啦 ...

部機去左你家姐度未?

珍珠宮

Jac 發表於 11-5-2 21:34
應該今個星期先去家姐屋企!

應該~~~ 你好似仲未玩夠

珍珠宮

tammy2008 發表於 11-5-2 21:35
2次發酵共 要2小時20分鐘左右啫 ..... (機子本身整一般白麵包的話, 2次發酵大約只是 1小時15分鐘左右 )

...

都夠....不過見你整個 d 靚到呢~~~~好綿細
實在忍唔住要問下..... 我睇象仔食譜佢
發姣既時間唔止 1小時15分鐘..... 其實

我都有小小縑佢窿窿大或者我試下落小
d 酵母再睇下出黎效果點先

珍珠宮

tammy2008 發表於 11-5-2 23:23
窿窿細 唔等於一定會綿細架....

自己做型反而會有好大幫助....

咁又係.... 由得部機發就會咁.....我有時見佢發完之後唔係圓碌碌...
我都會忍唔住手攪攪佢, 不過我就無分
兩三份放入去.... 下次試下分兩份放入
去.... 睇下出黎效果點先....唔該晒....

首頁
23456...23

尾頁

跳至