跳至

首頁
23456...9

尾頁

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Bearbearmatthew,
自己仔女有病,父母就最心痛.希望你大仔快d好返.小朋友一病,白血球就低.好返就back to normal.你都休息多d,小心身體.

原文章由 bearbearmatthew 於 07-10-9 03:27 發表
hello, how are you? 幾天冇時間上來bk。因為我大仔發高燒左5日,doctor同佢驗血、白血球超低。所以令他燒度數一陣好高、一陣好低!上星期五晚去左醫院睇急症、燒到104、 !現在好好多,冇燒、tomorrow with go to see d ...

大宅

Carrie,
我會天日做完個glucose test就試飲鹽水,依家唔敢食甜同鹹. Thank you for the suggestion.

Babygigi,
之前Corey有着Nike Flex,真係好舒服,之後已經買唔到.e+佢着stride rite都唔錯,但我覺得對鞋唔夠輕身.等我下次俾佢試Ecco.

Vivi ma,
Nillie話有7個月身孕就可以食涼.依家你食住燕窩先啦!

Alisonli,
我今cut down咗好多carb 喇!希望有幫助啦!

Dorisbee,
今日我忙到冇時間理個嘴咁趕ah…
Corey is doing fine.佢仲未知我大肚,但知有baby 喺我肚入面.所以佢会打下我個肚
Queens County Farm Museum 只距離我屋企十幾分鐘車程,LIE32出口跟住轉右一條直路就到.嗰度我只stay 2 hours.因個場地layout得唔好,不過CoreyAmanda之後去BaysideMcDonald就玩得好開心.
細細鐘唔鐘意返学? Make makenew friends?

大宅

Babygigi,
Corey好難買到舒服鞋,佢對又寬仲有flat feet.每次要買新鞋我就頭痛

大宅

Vivi ma,
你試下makeearly appointment响朝早抽血,跟住先食早餐啦!2 hours before抽血前係唔可以進食飲嘢ga.
我佗Coreyd頭髮又有光澤,皮膚又靚,又係嘔到cc,生出嚟嘅係仔.今次嘔到九彩,皮膚又差,照出嚟都係仔所以你買bb衫都係買多些中性咁穩陣d.

大宅

Nillie,
我冇用antibiotic cream,剩係用凡士林only. Just curious,如果用antibiotic响孕婦喥会点? Result要find out in a week ah.
Will keep you gals posted.

Pauline83y,
Thanks for your advice.我會試下煲豬骨湯飲喇!

Vivi ma,
我生第一胎時買咗好多藍色衫褲俾Corey.真係睇得多都悶,今胎我已開始買衫俾細b (shhhhhhhh!!我老公唔知ga. lol),多數都係白色,黃色,&小數藍色.多小小變化.過如果你生女就miss咗好多cutie衫喇!响生前去Gap, Macys喥入定批bb女衫.啱用响坐月後先return.

大宅

Dorisbee,
我間唔中都見到Nikewide width sneakers.不過响outlet就未必有size.所以我都係俾Corey着stride rite咋!不過我下次去Woodbury会去Ecco睇下有冇鞋仔啱Corey囉.
細細鐘意学校生活好喇!
之前俾Corey返学佢都鐘意,但我覺得佢lost in the class. D先生唔理repeat住玩同一個toy.獲益較慢.但佢又enhance social skill.

Glucose test仲未有result, will find out in a week wor.

Rose-mag,
我估湊2個小朋友嘅壓力係會more than double than去湊一個.你試下鼓勵一下個老公,男人好多時都係受軟唔受硬,…鬧交就多數講咗d唔好聽嘅說話.緊要事後大家有共識,d咩係唔可以講.
而我都係my parents照顧小朋友,我成日都会話俾老公知Corey同公公婆婆d生活趣事.c6知道嗰仔係得到悉心照料加埋响有愛嘅環境下生活.所以c6respect my parents more than his…

大宅

Rose-mag,
实對於夫婦,好難去計較边個做得多边個做得.我覺得有時間同能力嘅就去做.如果你老公唔贊成你stay home嘅就唔好夾硬,費時將來有錢銀問題又會閙交.不過你應該同佢講清楚你唔係要critize佢d乜嘢,你只係想有better communication.佢唔好too sensitive.
我唔認為边個賺$多就可以响屋企講嘢大聲d,做夫妻要互相尊重.者你weekend同老公去個getaway w/o kids.大家relax吓同傾下.

大宅

Carrie,
22 weeks9lbs.但身形巳經好大份lu.我上一胎都嘔到19weeks ga.

大宅

Vivi ma,
我上一胎買stroller and car seat時係去Toys r us問d
manager
冇咩嘢on sale,跟住佢check咗inventory後就响online show埋customer review我先買咗set Graco Metrolit stroller and car seat.$100蚊only.原價要$200.只要你揾到個nicestaff &同佢chat 下先,哋都會幫你search &你又可以save d $.

原文章由 vivi_ma 於 07-10-13 04:58 發表
soloudy / carrie,
我宜家淨係focus買BB's furniture, carseat, stroller etc coz nille gave me some babies rus coupons mar . I will wait a little bit cold to get some infant (0-3 months) clothes, hope ...

大宅

Hiuyeeyee,
食西瓜都好清涼又方便.

原文章由 hiuyeeyee 於 07-10-13 05:09 發表
SOCLOUDY, VIVI_MA

我宜家都29weeks啦~~你地知唔知仲可以食咩涼野清下胎毒呀~~我本身就好熱氣~又唔忍得口 ~~口痕就食少少零食~~我都日日食菜同水果架啦~~便便都好正常~
不過仲係覺得唔夠~因為近lee個月又好多 ...

大宅

Nillie,
OIC.
Thank you.
interview nanny点呀?搵啱?

原文章由 Nillie_Mami 於 07-10-13 09:36 發表
Socloudy,
topical cream 嘅side effect 好細, but 我唔想你take risk, as antibiotics 好傷liver.. 唔值一摶, although, condition 太差, OB 先會consider用 steriod or antibiotics during pregnancy!

...

大宅

Nillie,
希望enanny合格啦!要肥bear stay屋企都好慘,份工喥又冇咗seniority,你家務喥又要兼顧

原文章由 Nillie_Mami 於 07-10-13 09:55 發表
interview 當中... next thursay, 第1個nanny會試工
希望ok la..

大宅

Hiuyeeyee,
我今胎唔會去醫院產房嘅orientation,因上一胎都去咗.大約知要点做.但我過多2,3個月会去register.唔駛等要生時先辦手續.

Vivi ma,
$150for a travel system is a good deal wor.不過你最好開咗嚟响屋企試用吓先.Quattro係好重ga.我老公嗰堂妹有一部,但佢話成日放上車、落車會好tired喎.雖然我部metrolite都算重,但我老公負責搬車仔, so 我都唔會投訴.

大宅

Pauline83y,
Halloween嗰日要返工呀,邊樹有parade做呀?

大宅

Carrie,
我婦科喥喺唔幫產婦去eregister ga.惟有靠自己囉!

大宅

Vivi ma,
你有hubby負責搬車仔就唔驚啦!之前都係俾老公搬&推車仔.Corey 8,9個月大時先買個 light weight d ge stroller.不過e+又要買多個double stroller ,真係要有一批唔同stroller for 唔同occasional use.:lol:

Nillie,
麻煩你留enfamil coupon俾我!e+都唔知細b飲唔飲,但買定就冇走雞.bb奶粉真係好貴.Thank you.

大宅

first glucose test 咗喇!真係好沮喪22weeks先重咗9 lbs.我仲以為我嗰intake in rangetim. e+開始 on diet,下個week去再驗3-hour glucose test,不過我this Saturday有得去飲呀老細嫁女,仲等我滿懷其待去個cocktail party喥食番餐好tim…

大宅

Carrie, Vivi ma,
係啦!我介緊口喇!真係好慘,見到セ都唔敢食.啱啱c6仲想俾雪糕我食…

大宅

Nillie,
11/11唔嚟得呀!哋玩得開心d la.

大宅

Carrie,
我真係忍得好辛苦喇!天日仲有得飲,真係驚出事呀!:-(

原文章由 Carrie210 於 07-10-20 03:40 發表
socloudy
哈哈..你老公想引你出錯...唔好制..點都要忍埋呢個星期攪店個test先..

首頁
23456...9

尾頁

跳至