想生BB

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 史迪仔 於 10-10-18 10:06 發表
今日深粗後17日,高温15日,紅d呢兩日已經有90%左右深,綠d前日19%,尋日29%,但今朝又係得10%喎!究竟點解綠d會咁嘅?而我星期六朝check電子clearblue顯示係pregnant1-2,咁我究竟係唔係bingo呢?係唔係我hcg唔夠高?hcg唔夠高有無問 ...

唔使驚~
我到5w綠d先100%粗~ 紅d就早多兩日己經120%深粗~
放心啦~

公爵府

史迪仔~ 見你咁擔心~ 我特登整好d相比你對比下~

由排卵後12日開始的紅d同綠d 相~

我綠d都係深得好慢架~ 但我棒棒排卵後16日己經100%深粗了~ 所以唔使咁擔心呀~ 真係要放鬆呀

公爵府

原帖由 史迪仔 於 10-10-19 08:27 發表
好多謝你為我整呢d相呀!我好感動呀!

我今日紅d有100%,綠d同尋晚一樣係20%,同你排卵後16-17梁兩條差唔多,但你排卵後16日係驗邊隻棒棒?我尋日lunch去診所驗都係見到條好淺嘅線,好似浮出黎果種咁,但肉眼係見到,個醫生係用準快 ...

我係用曼仔check到100%深粗架~
準快易我無用過呀~ 但我覺得診所果d係敏感度低好多的~
其實唔好再量體温吧~ 好似令自己仲加緊張咁~ 因為體温會受好多嘢影響架嘛~ 真係要放鬆喇

公爵府

原帖由 charmingkitty 於 10-10-19 08:58 發表
嘩...好詳細呀, 你好好人呀
我今日第16日高温, 今日都用紅d綠d check過, 紅D同你Day 17一樣顏色, 綠D同你Day 19一樣顏色
我都係擔心食咋糊, 因我琴日同今日差唔多顏色, 都要睇多幾日先

...

因為想keep住d回憶~ 所以日日都check住紅綠d囉 (其實係未夠期睇醫生~ 都係唔多真實~ 要日日check )
我初初check到bingo時都係好淺架~ 係用曼仔隔日check咗3支我先相信自己真係bingo~ 所以而家你只可以做: 休息~ 等夠日子睇醫生~ 大家都加油啦

公爵府

原帖由 史迪仔 於 10-10-20 16:51 發表
各位, 我整咗尋日朝同今朝既紅綠d相, 你地睇下係唔係淺咗好多, thanks! (左邊磚底果張係尋日朝既, 右邊果張紙巾底既係今朝)

http://www.facebook.com/album.php?aid=244723&id=586419690&l=315388096d

msmmsm, 你 ...

其實我check到bingo後都試過兩三次淺色咗架~ 反而唔用晨尿深色d架~
我初初check到bingo係早午晚3次check紅綠d~ 係過咗一星期先check一次咋~ 放心啦~

首頁

尾頁

跳至