爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都是非常蛇squre架! 手眼又唔協調, 總之就係慢手慢腳啦! 為左小朋友就立定決心去學車. 學左40個鐘2take pass. 開頭20個鍾都未能自己控制架車成日俾師傅鬧架. 不過有決心就會成功.
加油呀!

原帖由 cheapbombom 於 10-3-29 23:05 發表
本身很抗拒學車, 但長期唔懂有時又不太方便...
老公叫我dig起心肝克服佢...
家人都說唔明我有咩咁怕...

有無人有類似情況? 你地點面對?
約左c父星期六學第一堂, 同佢溝通好啦, 唔急考車, 一定會學到有信心先去考... ...

男爵府

我都係P牌仔, 成日俾人CUT 線及食位 .

我泊車都未係好得, 一定唔止十手呔 真係扭來扭去都泊唔到 不過我未放棄. 唔得咪泊夠三十次.

我未學車前都好怕D大車, 在馬路上見到D貨櫃駛近我架車就好驚, 而家自己揸反而無咁驚.
總之唔好怕瘀, 開車慢俾人bit 都當聽唔到.
加油! 加油! 我都得你都一定得.

男爵府

你形容得好好! 我老公都超煩, 明知我係新牌又要求多多, 又話我讓人cut 線. 快又話快慢又話慢 .
真係自信心少d都死. 不過我仍活在魔掌中..............
教車師傅真係細心好多.

原帖由 哥師奶2010 於 10-4-1 16:25 發表

我直頭系唔準我老公上我車.....個種壓迫感, 驚過考車牌個陣.

男爵府

我前兩日都好似你咁踏錯油門當剎車差d撞到個停車場"更停" 好彩反應得來及時停車. 唔係一定 . 我hb 冇鬧仲叫我定d先再泊車.

原帖由 elmolly 於 10-4-16 00:55 發表
我個人好無sense, 個牌考左兩年, 只係耐唔耐揸下, 不過一泊車老公就頂我唔順, 試兩下就叫我落車比佢泊

前幾個月老公停抵左架車去攞野, 我想"tun"前d架車, 點知想停車時踏錯油門, 撞左落前面架車到, 之後 ...

男爵府

我都係第一次PASS 左泊位肥左路試. 唔好放棄呀! 繼續努力! 我都第2 TAKE PASS. 你都一定得.

原帖由 ankle 於 10-4-16 09:17 發表
琴日我考完試啦, 得0左一半,路試肥0左, 話轉彎不當, 不過我轉彎都無踏線,唔知點解不當,不過算啦, 我都投降, 諗起駕車都怕怕~
學車時落斜去到四十幾,我嚇到標晒汗,但係我後面架車係咁b我~ ...

男爵府

你講晒我老公話我既對白

原帖由 goldvia 於 10-4-28 17:01 發表
唔知點解, 老婆"渣" 車, 老公實喺隔離ee哦哦....
"cut 啦, 有位做乜唔cut 呀??"
"俾油去啦....巴士都過你喇!"
"都話信我, 行呢條線啦...."
"點解泊呢個位, 唔泊嗰個位呀?"
(泊車時)"扭啦, 扭多d呀, 唉...."

人哋hor ...

首頁

尾頁

跳至