跳至

首頁

尾頁

大宅

其實bb咩都唔識,只會在心情好時wave byebye 同flying kiss,都唔知有咩好in,過兩日就係啦,總之我希望佢訓醒之後先去in,如果唔係都無計,即係同間幼稚園無緣啦 ,in完再報告
仲有無人要去interview 呀?

大宅

原帖由 kwai_nam 於 09-11-18 16:06 發表
我bb都係今個星期六interview12pm,但系12pm系佢nap既時間,希望佢果日ok啦!

SAME HERE,所以我希望可以整到佢早D訓,訓醒先出發

大宅

原帖由 joeywongmy 於 09-11-18 20:38 發表
我星期六同星期一都係11:45要in
星期一仲要請假添

嘩...有兩間IN...好忙呀

大宅

原帖由 高齡產婦 於 09-11-19 11:00 發表
咦, 到底大家係咪IN同一間呀? 我囝囝星期六都要去IN沙田廣場好時光 呀...
本來係11:15, 但我改咗9:15...
唉, 我個仔仲一舊飯啦, 之前都會做同講BYEBYE, 依家又唔講...最多只識叫MOMMOM, MAMA...有玩具玩就咩都唔識 ...

我去IN 方方樂趣,都係因為交通方便... 其實唔知間學校點..

大宅

原帖由 WingniBB 於 09-11-19 16:37 發表
我個bb都下星期四都係要去interview, 係馬灣啟思, 我唔係好緊張, 當去玩下, 等bb習慣同陌生人交流下.

九龍塘啟思一早覆左我唔收細仔,有位先會再in插班..

大宅

上晝剛剛去完interview,囝囝平時上午要有1.5hr 小睡,但今朝就無訓到,不能集中精神.
內容:
1)一個籃有蘋果,香蕉,士多啤梨同車厘子,問BB係咩黎.
反應:我個仔緊係唔識啦.
2)於是叫BB拿籃中的生果俾媽咪同爸爸
反應:拿到一半就兩頭擰.
3)有一個有4個圖形的木板,老師取出兩個圖形叫囝囝放回去
反應:放左之後又自己拿出來玩.
4)由布袋中取出物件,如車,杯..看BB識唔識得玩.
反應:隻杯用來敲桌,車就用來推,但當然拿住個波波唔識得look俾老師.
5)問body parts.
反應:起初老師問眼睛在哪裡,BB無反應,之後我用英文問多一次,無反應,爸爸問BB,where is your nose,BB突然清醒,指住nose,之後問eyes,又指到(其實佢最叻都只係指鼻,其他都唔係次次得),之後ears又得,tongue又開口指脷,真係好神奇
無咩問題問家長,只係問我BB識講咩單字,咪係ma,dad,咁多,之後就走啦
其實間校舍好舊,難怪話40年校慶,不過乾淨同算大,C6話好似我地讀幼稚園的佈置,好有親切感

大宅

原帖由 karina828 於 09-11-26 09:28 發表
回應: chikkee (樽樽媽)
你仔仔好醒呀!
如果係問我仔仔....
1)一個籃有蘋果,香蕉,士多啤梨同車厘子,問BB係咩黎.
反應:唔識答
2)於是叫BB拿籃中的生果俾媽咪同爸爸
反應:拿來咬, 新玩具唔比人.
3)有一個有4個圖形 ...

我都係近排教BB body parts,佢唔係好知眼耳口鼻在哪裡,上PG時教我用顏色貼紙貼在個鼻上,BB會好自然咁想拿走,就不停同佢講係鼻,玩多幾次佢就識指住個鼻啦...你可以試下...

大宅

原帖由 caterpillar08 於 09-11-27 13:31 發表
hello, 您好, 我個仔都好似同你In同一間學校喎!! Interview內容都差唔多一樣, In完仲送套40周年碗筷, 係呢, 你收到信未?? 得唔得呀??

我未收到信呀,我都有40周年碗筷,講開40周年,佢套體育衫真係娘到震,大大個中文校名在背脊..

大宅

原帖由 caterpillar08 於 09-11-27 14:37 發表
請問你幾多號In 架??? 邊間?? 我係KT.我個b係11月7日 In, 果時都未滿1歲.....上星期已收信叫交留位費,我地報係下午雙語, 並唔係國際班. 仲要12月4日前交添~~你有消息都通知我.
係! 我都覺件運動衫"鑼"爆!! 不過見bk ...

我IN 20號,對衡道的,我報上午雙語,應該無咁快有消息呱..

大宅

原帖由 mumchow 於 09-11-29 00:14 發表
我o地呢d細b, 如果收到信即係幾時開始返學?

我個仔一間都未in, 最快有得in果間都要到bb 1.5歲先有得in. 不過睇返 chikkee 所講o既內容我個仔都係一樣都唔識.

...

我之前問過,因為BB係11月頭出世,所以老師話過左生日就可以返學,如果唔係就可以12月返學,其實mumchow你個囝都做到,不過佢一定要心情大佳先...

大宅

原帖由 caterpillar08 於 09-11-29 09:42 發表
可能我個b interview得早7號, 所以已經有消息! 聽你講你個b的表現, 好過我個b interview的表現好多好多(我個b仲好似舊粉團都收, 相信你阿b一定冇問題!! 我都係對衡道,我報下午雙語, 我見bb班等他上k才轉上午班, 因阿 ...

其實我個仔都係日間有兩次nap time,不過1年後可能唔同啦,我怕如果BB上午唔肯訓,下午又要返學就慘啦,所以報上午班,返屋企先一條心訓覺...

首頁

尾頁

跳至