跳至

首頁
12345...7

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 cyiuch 於 09-2-11 22:46 發表
救命!!!
阿仔功課 :
長生不老 猜迷 答案有3個字 ???

我估 " 萬年青"

長春騰都有可能喎

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 HILLBB 於 09-2-11 23:01 發表

我個仔個班就係有人去咗救世軍補習,點知佢有時仲要欠交功課添,我諗真係太多學生啦!

我想問:如果每日補習補兩個半小時(包做功課時間)$1300,ok嗎?

如果人多真係會咁GA, 個導師管得秩序嚟都唔得閒詳細咁對功課啦

$1300兩個半鐘, 要睇埋包D乜喎, 仲要睇埋佢一個老師對幾多個學生啦, 就算係貴都係同其他唔差得多LOR

LL而家每日三個鐘,$1100, 大約1:4-5人,

其實補習都好人夾人,價錢都係次要. 最緊要係補咗真係對佢有幫助, 如果無效, 幾平幾貴都係廢, 如果係好貴少少都無所謂, 你可以試一個學期睇吓點先LOR

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 cyiuch 於 09-2-11 22:59 發表
係自由寫作(功課)
無題目, 隨你寫咩, 無限字數.
只係阿仔興致到, 就水蛇春寫唔停, 我無理佢由佢寫, 難得佢咁專心投入, 我可以清靜下.

哦....原係係無限GA

我LL上到二年級, 佢對中文課就思緒好亂, 成日都會諗多咗, 一係一路諗一路寫就會離題.....我而家叫佢諗好想講D乜先, 先再由口語變返書面咁寫, 所以都要陪住佢做

而家我每日都要同佢溫中文,真係一得而家佢瞓咗我先有得靜吓咋, 但係唔可以太耐, 因為聴日仲要返工

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 cyiuch 於 09-2-12 00:58 發表
我鍾意住村屋, 多D地方...可以種花, 晾衫, BBQ...
只係擔心治安問題, 不過C6唔喜歡.

我驚有蛇蟲鼠蟻壁虎蜈蚣多d

我有個朋友住小坑村嗰邊, 交通係唔方便, 但係佢住地下, 有個超大花園, 如果小朋友有嗰大地方比佢哋走動真係好正, 又可以bbq

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 bonnie_swk 於 09-2-12 20:28 發表
健朗媽咪

LL係边間補習呀??

勵誌比左份單張我, 如果補7:00-8:30PM會有95折, 不過唔知好唔好呀??

新x維,

不過如果補到咁夜咪好攰lor, 咁咪要成9點先開飯

其實補上就會唔會仲好少少呀, 夜晚放學返屋企做晒d功課, 第二朝落去對功課兼溫書,而家都得返二三間學校係下午班, 少人補可能又會平d 呢

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 florence0204 於 09-2-12 21:27 發表
呢d我全部都見過哂喇 ~~

我就係最怕呢d小動物

住二樓或三樓會唔會好d呢

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 florence0204 於 09-2-12 22:13 發表
我住二樓 ...............
最怕係飛 "小強"

識得飛ga小強我都好驚

仲有d四腳蛇半夜叫,

我個fd話試過係水渠度爬條蜈蚣出嚟

落完雨d蛇會出嚟, 真係諗起都

不過我個fd話如果住d公苑式ga村屋, 又住係條村ga中間住, 無咁易會見到蛇喎, 驚就住二樓或三樓

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 bonnie_swk 於 09-2-15 22:49 發表

有病一定慘D LA, "O"多D清潤湯水LA, 咁無計唔舒服一定要早D休息嘞

我早派都試過因為比晒D時間比仔仔, 都無心情上網呀, 教完佢做功課同温黙書, C左咁, 唯有早D瞓, 只係上吓BK望你地兩眼, 無回應, 咁就瞓LOR ...

我而家都有keep住每晚同ll溫書, 所以都無乜時間上網

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 emily22 於 09-2-16 22:02 發表
你真是好媽媽,你又要工作又要顧屋企,重要同仔溫埋習,真係佩服

我就懶好多了..........

無法啦, 唔係咁, 點同亞仔追返d成績呀

其實我ga新年願望係可以做返個全職媽媽, 尤其係月頭亞仔入咗醫院嗰陣, 真係好想唔做份工返屋企照顧佢

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 YanYan0116 於 09-2-18 13:00 發表

係傳統的味道, 好香旦味個D, 食得"美心"多, 轉下都好, 又可以畫公仔呢, 佢D椰TART及旦糕仔都好味.

你記唔記得上次ICE生日, 佢個"他MAMA"旦糕都好靚.

tamama蛋糕, 係咪聖安娜嗰d呀
聖安娜攞咗版權出軍曹蛋糕

ll都就快生日la, 都唔知點攪, 我想好似上年咁bbq, 但係c6就話係屋企開大食會喎

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 florence0204 於 09-2-18 22:55 發表
聖安娜d生日蛋糕好難食架 mouth:mouth:" />

我試過ll4歲定5歲生日嗰時, 去m記開生日會, m記送聖安娜蛋糕卷, 於是我哋訂咗個三磅, 仲要加錢轉芒果餡, 有d芒果唔新鮮, 有幾舊仲爛爛哋咁

c6話收得咁貴一磅, 都比d咁野人食

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 florence0204 於 09-2-22 13:45 發表
?ib_____D0AuPZi4f

nono~

搵到自己做 3D 立體 Barbie 蛋糕個 blog .............

http://hk.myblog.yahoo.com ...

我ll係男仔, 無得整公主蛋糕, 如果唔係我實會深入研究點整個公主比佢

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 florence0204 於 09-2-22 14:30 發表
ll ma............

ha ha ........妳又研究下先...........
公主蛋糕呢門生意, 該有得諗吓 ~~

咁都比你諗到.....

講開又講........

ww, cc, yy, ty,晴晴, connie, ada
你哋3月8號星期日去唔去ll生日bbq, 都係同上年一樣下就係蝴蝶灣公園

公爵府

好媽媽勳章

今日同LL去圖書館, 我幫LL申請埋圖書証, LL借咗幾本書

LL今年豆咗一仟蚊利是, 我話比一佰佢買玩具, 我佢攞三十蚊買野比兔食

我同佢去買咗包乾草比兔仔食, 去反斗城買咗盒高逹模型, 然後就返屋企

我話有淨嗰D利是錢要儲起佢呀

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 nono913 於 09-2-22 17:55 發表
ww...既媽咪,第一個報名啦...

好彩係8/3,如果早一個星期日,我地就去唔到啦,
因我book左28/2-1/3去西貢戶外康樂營宿營呀,
依家電話booking真係好方便呀...

你又去bbq幫LL搞生日會,你hb唔係反對咩. ...

因為我真係唔想執屋,玩之前要執, 玩之後又要執mouth: 同埋屋企咁細, 大食會都唔請得幾多人啦,又一樣要準備咁多野, 左諗右諗都係bbq把啦

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 florence0204 於 09-2-22 22:58 發表
又要一早去霸位 .....................

今次唔會la, 應該9點幾先去霸位

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 ada29 於 09-2-22 23:46 發表
你地幾點開始呢?
玩到幾點完呀?

下午點幾兩點開始
玩到大約7點

上年都係差唔多時間

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 HILLBB 於 09-2-24 00:42 發表
我想問你地的小朋友在補習社補習係咪日日都唔同導師?
thank you!
[/quote]

LL嗰間係每科唔同導師,但係就嚟嚟去去都係嗰幾個LOR

公爵府

好媽媽勳章

上星期公司annual dinner, 我無去, 因為太遠, 嗰兩日去ga同事都會有公司ga禮品包, 我無去但係都有比返我,我今日終於都收到la

個禮品包有藍x曲奇, hersxxx"s朱古力, 美麗日x面膜, 水樽, 微波爐飯盒, 潤膚霜, 洗手液, 牙膏, 肝油糖, 美白e丸,計數機, 一大袋, 仲要好多都唔係試用裝, 有一大支/盒咁喎 , d同事係咁唬住我d美麗日x, 同朱古力, 我話無呀, 係我ga, 你哋唔駛望lA:;pppp: , 你哋嗰上次已經攞咗, 唔準唬住我嗰d

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 bonnie_swk 於 09-2-24 20:19 發表

嘩! 好豐富呀!

我記得職員聯歡會只係得兩樣好CHEAP 0既野, 我都唔記得LOR

想問吓你, 你係萬0 買野係唔咪平D GA, 因我見美麗X記要$69蚊, 如果你無得平D, 咁知唔知边樹平D呀, 我想試其他呀?? 黑珍珠好嗎? ...

梗係喺台灣買最平啦, 台灣買為起一片4-5蚊到咋

如果係萬o, 我用enjoy咭買, 逢1號同1&15號有95折, 再加員工9折, 大概係85折, 應後平唔過莎莎, 不過就多款同埋一定係正貨, 其他地方買到嗰d都係水貨嚟

如果你想再平d, 你可以買佢節日特惠裝, 22片再加一片白金補濕(呢塊出面買要拾幾蚊),買$138, 如果折買都係買大約120蚊到, 有齊咁多款, 可以款款試吓

我最鍾意用紅酒, 黑珍珠, 珍珠, Q10, 薰衣草, 盧荟, 清酒, 都好好用, 我仲有納豆同青蘋果未試,但係玫瑰就麻麻, 用完成日都痕痕地咁

首頁
12345...7

尾頁

跳至