跳至

首頁

尾頁

複式洋房

幫bb攞出世紙

想請問各位幫左bb攞出世紙嘅媽咪,等得耐唔耐呢,駛唔駛預約, 會唔會有機會派完籌要第二日再去? 麻煩晒

複式洋房

Re: 幫bb攞出世紙

各位媽咪, 唔該晒!!

複式洋房

hello, rkbaby,

記得我嗎?你同bb好嗎?你bb而家幾重呀?

複式洋房

hi, rkbaby,

尋日去左攞出世紙, 真係好快, 好 good.
你個囡囡都大得幾好喎, 不過喺e院已經知佢勁, 食得快又食得好, 不過佢會似你夠高夠白就 ok la
我個b囡都算係咁, 出院 2.86kg, 上星期就 3.86kg, 最緊要都係佢地健健康康!
肚紋膏又真係無研究,都算好彩,個肚無物紋, 但係就收唔到個肚同大大脾, 成個籮咁, 唔知點算
:-( :-(

puff 寫道:

[/quote]
rkbaby 寫道:
Puff, 我梗係記得啦. 我同BB都幾好呀. BB上星期返醫院打滿月針時有5.1kg (出世時3.78kg). 醫生話BB都係屬於中大碼!! 女仔人家........ 哈哈, 我都唔想佢重得太快!! 不過, 又無可能節制佢, 我BB而家飲緊4.5oz奶, 你BB呢? 你BB同你又好嗎??

另外想問下你有無肚紋膏介紹呀?? 而家過左個多月, 我個肚都仲係花花碌碌咁 !!

:-( :-(

[quote]
puff 寫道:

[/quote] :-(

複式洋房

rkbaby,

係呀, 有時我個女都會眼bear bear, 最鍾意係差唔多瞓著時會偷笑同埋單眼及下你仲係咪抱住佢, 老豆勁 lum,
但係食就一秒都唔等得, 瞓醒第一件事就係叫食, 如果好似你咁遲10分鐘唔知會發生物野事, 一家喊到發紫, 都幾担心.
你話仲有10磅 + 6 磅, 咁你咪10個月先重16磅, 你就好喇,我 total 重左36磅, 而家仲有14磅, 死得.

複式洋房

good morning,

仲以為你係唔駛返工tim, 你做邊行架?你返工之後邊個幫你湊。我做marketing, 返工後會將bb放喺我老公個阿公屋企比工人湊•夜晚放工湊返屋企•希望個女會聽話, 到時戒食夜奶啦.

複式洋房

做得阿媽,就預左無物自己私人時間, 我諗頭兩年都唔駛諗, 唉...

首頁

尾頁

跳至