潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

jjmeiyu 發表於 21-3-3 23:11
會唔會輕過tc皮呢

唔會,重D。
work hard PLAY hard

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

jjmeiyu 發表於 21-3-4 17:41
吾知用下用下會否vintage feel, 其實我係吾鐘意tc 重,太軟,吾濕得水,所以諗barenia, 其實會唔會tm 好d
...

依家barenia fauborg有兩隻色,favue會變色,遇油十月印。ebene色一世唔變色,本身已經好vintage feel。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Miyazaki 發表於 21-3-5 11:01
係,仲有呢排好潮濕,我個favue calvi就咁放喺枱幾日,而家變咗好深啡色
...

變深啡先好。好多人鐘意barenia就係要呢種vintage感。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Nataleo 發表於 21-3-5 13:53
我成日搽hand cream係咪唔應該買barenia favue

用twilly包handle位。

favue就係強調果種主人的經歷感。如果喜歡新淨的jm,真係要諗清楚合唔合適自己。

所以老H粉對呢隻皮绝對係兩極化的。就算ebene和noir barenia越用越會有使用和歲月痕跡的美感。

如果唔知自己鐘唔鐘意呢隻皮,可以先買一d少皮件用下如apple watch錶帶。真係鐘意先去攻袋。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Nataleo 發表於 21-3-5 23:22
我隻apple watch俾左啊媽用 仲有咩小皮具係會出 barenia ? 除咗Calvi 同Bastia
...

上面已經係最易最到果d。仲有3c 4ccard holder,少少fashion jewelry。本身barenia難度已經好高。只係近兩年返多左少少。

首頁

尾頁

跳至