跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

勁勁勁, PART 43
原文章由 chickenwing2006 於 08-8-12 17:58 發表
報到 ....

我閃啦 ....

男爵府

講得好,bicycle有冇都得,反正你推多過佢踏,車尾有2部bicycle,屋企都1部三輪車,電動警車,仲有部用腳行車,
原文章由 hallonatalie 於 08-8-13 12:41 發表
但係我就覺得 bicycle 唔係必需品喎 !
我有一部係我細佬送畀大囡生日禮物, 玩咗無好多次, 依家放咗喺樹, 又阻地方 !
講真我哋 working mami, weekend 先有假放可以同佢哋去踩下啫, 平日邊樹有時間去玩呢 ??? :badfee ...

男爵府

沙灘好好玩,但回家洗餐飽,仲洗勁都有沙
原文章由 winwin815 於 08-8-13 13:35 發表
你地成左租車先問下文爸啦, 不過佢話去沙灘好辛苦, 好多野要care, 上次已叫怕怕, 同埋我下午3點約左人嘛

男爵府

大仔就係唔肯去女廁,仲好,我唔駛煩,我企係門口等佢,如果佢冇洗手我就帶佢去女廁洗,但好多時有好多好人心會幫佢開水喉
原文章由 Elmo_MaMa 於 08-8-14 16:18 發表
好快,hehe會同你講:媽媽人地去廁所,你唔好跟住黎啦,我要關門....
我諗緊個畫面係,亞囝同我講:媽媽,我唔要跟你入女廁,我要去男廁,你唔好跟住我呀!! ...

男爵府

中秋去一轉,星期五下午上機都有4日玩
原文章由 hallonatalie 於 08-8-14 13:22 發表
aiya ... 您哋一個二個都話要去 Thailand 走番轉, 搞到我都心郁郁想去添 !!!

但係下個月大囡開學, 無奶油同學校請假去旅行架 !!!

...

男爵府

女仔就唔好,男仔可以接受

試過同仔仔搭mtr,上車時仲問佢去唔去,佢唔不用,一信佢就出事,仲有一個站就落車,佢話要尿尿,叫佢忍又話忍唔到,我拿拿聲俾佢樽佢,竟然一樽唔夠,成地都係,好醜怪
原文章由 Elmo_MaMa 於 08-8-14 16:34 發表
有時我係樓下見到d小妹妹俾大人當眾除褲去尿尿個樣都好無助....我估佢地已有意識唔想通街尿尿,只係無力反抗.........

男爵府

我有好介紹打針:KINETICS 水痘 $300 肺炎鏈球菌$680 應該全港最平
www.kinetics.hk

要列印先有優惠,我諗住年尾先打
原文章由 chickenwing2006 於 08-8-15 15:04 發表
小美人 ma,

係我超無記性同無聊姐 , 同埋最緊要 babyhome
比左 $$ 到 yearend 會比番隻 dvd 留念架 !

我想留比 cash 大過睇番自己細過d 野 , so 我迫
自己唔好半途而費 lor

...

男爵府

講開babyhome, 我好耐冇寫,
原文章由 chickenwing2006 於 08-8-15 15:37 發表
wawa,

梗係唔係啦 , 好多野我都半途而費架 ! 今次
係開左個頭真係唔想天一半地一半 LOR ,
再講我 CASH 叫早瞓麻 .......
.... 佢瞓左我都仲有時間去攪呢攪路 !!

反正我係夜鬼 , 一般無 1:00 都唔 SLEEP
架 :wah ...

男爵府

係咩,我張LIST 同你唔同?
原文章由 chickenwing2006 於 08-8-15 16:10 發表
catmilk ....

唔係 wor , 水痘 $400 貴左 $ 100 呀 !!

而肺炎鏈球菌$ 700 呀 !!

男爵府

一OR 二 啖就得,但中藥要飲成碗,點餵?
原文章由 SSAAMM 於 08-8-15 16:26 發表
我阿媽最勁..."夾"住我o地, 用spoon頂住條tongue. 再唔吞就"鏈"埋nose......記憶"由"新.

男爵府

不用怕,我打左去問,佢問我邊個介紹,I SAY BABYKINGDOM,冇加價,你再打多次
原文章由 chickenwing2006 於 08-8-15 16:28 發表
可能 update 左 , 我入去 look 左同
print 左 !!

加哂價都唔定呀

男爵府

I FAX TO U OF OLD PRICE LIST
原文章由 chickenwing2006 於 08-8-15 16:28 發表
可能 update 左 , 我入去 look 左同
print 左 !!

加哂價都唔定呀

男爵府

俾你發現,爸爸試過同妹妹去TOYRUS玩,走時,妹妹拿住個BALL,爸爸都唔知,搭車時我發現,又話爸爸,次次去TOYRUS你都買玩具俾佢,佢會習慣性,爸爸死口話冇,我話妹妹隻手揸你仲話冇,佢先知妹妹偷野

仔仔仲離譜,換左對CROCS 鞋走左去,當SALES 發現我仔仔對鞋以為俾人偷鞋,我同爸爸都唔知仔仔去左邊,好彩,仔仔玩完都識得返來,如果唔係真係要打999
原文章由 cookiengau 於 08-8-15 16:31 發表
唔好再研究過去唔開心 d 歷史啦﹗完全不符合經濟效益﹗
講d開心野好過﹗

剛剛睇完完中醫,等羅藥時,我由得曳妹 c圍 run (系商場入面),點知曳妹去左隔離鋪,羅左人地對demo crocs 行出鋪,重跑添,即系下意識知自己偷野啦﹗激到我又鬧又 ...

男爵府

但佢話可以一次過打2支,但大仔時要分開打

你地有冇人打過,是否可一次過打2支
原文章由 chickenwing2006 於 08-8-15 16:35 發表
唔水啦 , 打電話問左係 $ 300 同 $ 680 !

不過要夠 24 個月先打得肺連 , 我要等下先 lur !!

唔該哂你呀

男爵府

SAY SORRY,人地見係小朋友拿都唔會閙你
原文章由 Elmo_MaMa 於 08-8-15 16:41 發表
hehe媽,
我想知你追返hehe之後,點拎返對鞋俾人?

男爵府

我BOOK 左11月15日打
原文章由 chickenwing2006 於 08-8-15 16:35 發表
唔水啦 , 打電話問左係 $ 300 同 $ 680 !

不過要夠 24 個月先打得肺連 , 我要等下先 lur !!

唔該哂你呀

男爵府

有冇人住海濱花園,因我想知有冇FREE PARKING?
原文章由 cookiengau 於 08-8-15 16:56 發表
硬系一支箭返轉頭道歉,再自己親手放返上架啦﹗個sales算仁慈呀,不停話唔緊要(apparently!)﹗

男爵府

我成日俾佢地就圍行,而家勁後悔
原文章由 hallonatalie 於 08-8-15 17:08 發表
so 我一向都好少放緃佢哋周圍跑嘅 !
落地行時, 一定要拖手, 唔係的話, 就要 "塔" 上 BB 車 !

男爵府

餵中藥好考功夫,唔係人人仗做到
原文章由 winwin815 於 08-8-15 17:20 發表
我都唔知點可以餵中藥, 所以冇諗過帶文文去睇

男爵府

natalie

你諗清楚先買,因我屋企有一部但我都冇點用,我怕你買完同我一樣唔用,就浪費,初頭買時,晚晚用,一開冷氣就用,跟住過左幾星期後就........
原文章由 hallonatalie 於 08-8-17 22:53 發表
朗媽 & 朗逸媽,

唔該晒先 !

今日行開街, 原來 3M 出咗部 mini 空氣清新機, 好似幾好噤 !

我諗我應該會買 3M 果部, 真係好慳地方, mannings 果部唔買啦, 唔好意思呀 !
...

首頁
12345...9

尾頁

跳至