跳至

首頁

尾頁

別墅

原帖由 leung-baby 於 11-3-2 11:44 發表
煒媽,細b而家ok呀。經過上星期催谷,而家已經過6磅。不過我全人奶就堅持唔到。初初仲可以3個鐘食一次,呢幾日開始要2個鐘。有時食食下又訓,焗住補奶粉。半夜叫工人幫手都係餵奶粉。所以我覺得你地d全奶媽好勁呀!

...

細b已經好叻啦,唔好俾咁大壓力自己呀,加油可能細b都好似哥哥一樣都係大隻B

別墅

原帖由 Okaya 於 11-3-2 09:34 發表
早晨呀, 好靜呀, 媽媽們係唔係忙梗NI interview ar???

我都仲係忙梗Clayton去interview 呀, 下個星期有兩日去interview呀, 雖然唔係心儀學校, 但都會去in 畀Clayton去睇下其他校園, 最近我發現至Clayton返0左Cannan ...

mama,你咁有誠意,希望cannan會俾個位Clayton啦!!

別墅

原帖由 cloudybobo 於 11-3-3 11:09 發表
多菌?? 我反而覺得麵包, 餅乾等都經過高溫處理, 應該而唔多菌。 比較之下, 反而生冷野會多菌 尤其cheese cake, 好多時都加入生雞蛋, 我就覺得真係不宜多食。

麵包應該係有益既食物, 但要注意......唔可以 ...

諾MA,你真係勁,俾10個你!

別墅

原帖由 NOPAN 於 11-3-2 17:13 發表
又無喎, 不過有返去做義工, 但無打交道(因我唔叻人際).

依架小朋友返學,最辛苦係MAMI,要幫佢地舖定路

別墅

原帖由 crystalnkp 於 11-3-4 00:30 發表
諾諾媽,多謝您關心!
大家誤會咗,唔係因為個BB囡食咗麵包而生癌,而家佢2歲時番託兒所,個老師發現BB囡個肚特別大建議佢睇醫生,點知一驗就話有肝癌,仲要第三期,第四期好似係未期,咁係治療期間醫生完全唔俾佢食餅乾同麵 ...

聽到都心痛,BB囡真係好勇敢,希望佢可以病魔啦!

別墅

原帖由 cacathepanda 於 11-3-8 15:15 發表

炒意粉時落埋舊cheese一齊炒,d意粉會變得sticky,同埋意粉表面就會coat住d cheese啦!

我都未試過整炒意粉俾Brendon,真係要試下先得,thank you 煒煒ma教路

別墅

原帖由 leung-baby 於 11-3-8 11:58 發表
上黎打個咭先!
其實我日日都有上黎,不過去咗2011媽媽會睇下人地湊b。唔知點解好似咩都唔記得哂。而家細佬3個鐘食一餐,早晚如是,想佢隔耐d食都唔得既?!我個人奶生崖都就黎玩完,唔夠食就快肚餓,有時補埋奶粉成粒幾鍾,都無覺好訓 ...

細佬好叻仔,重得幾好呀謙謙ma,繼續努力呀,加油!

首頁

尾頁

跳至