夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

同c6識左2年, 半年前結婚, 前兩日發現c6 keep 好多cash 係佢秘書個file 櫃, 個秘書做左17年, c6 同秘書一家人好熟; d cash 部分係我比c6, 用黎做上車的訂金;我同c6講將d cash 比秘書keep 我唔feel comfortable, 我問c6知唔知嗰到有幾多錢, 佢話大概知, 我問如果秘書拎幾千蚊去用佢知唔知, c6無答; 我問c6 佢自己可唔可以keep番d 錢係佢自己office, 只有佢自己access 到; c6答以前 keep 錢係屋企,佢前妻拎曬去, 宜家一定唔keep 錢係屋企,錢一定擺office, 我明白c6 顧慮, 我話可以keep 係office, 但只可以c6 access 到, 我同秘書或其他人都唔可以access 到, c6 答佢d 錢一直都係咁様keep , 唔會因爲我唔feel comfortable 而改變; 最後我想問c6 我自己keep番自己錢, 我未講完, c6已經話比番我D錢我keep, 我諗宜家大家心裏都有條刺⋯

男爵府

PTMCYS 發表於 18-12-6 16:38
秘書結左婚未?

妳先生好似同秘書建立的關係和信任(唔好心邪), 比對妳還要深.

一定係, 我知道亦感覺到, c6好 depend on 佢秘書, 工作上及情緒上,秘書結左緍,佢husband對佢好好, 我哋好多時一齊食飯

男爵府

PTMCYS 發表於 18-12-6 17:22
妳先生應該係D 只顧大事, 不想花心思在小事上的人.

如果妳覺他們沒有其他的關係, 先不要太在意這部份, ...

你講得好有道理,事實上我老公就是只顧工作, 其他就交比秘書, 連c6仔仔衫褲鞋襪睡衣都係秘書幫手買;其實我c6今日已經在氹我, 我c6係對我好的, 今日也問我夠唔夠錢用; 我有D難過佢以為我想keep 佢D錢

男爵府

明白, 大家都講得好啱, 我唔應該過問的, 係佢自己的錢, 佢自己想點就點放, 我自己的我自己keep好就可以; 我唔會再提啦。我其實不是針對秘書, 我只是覺得甘KEEP 錢唔好, CASH對任何人都是引誘

今朝C6 邀請我同佢一齊去BUSINESS LUNCH, C6話BUSINESS LUNCH佢同我去, 唔同秘書去, 我諗C6係因為想氹番我, 比我知佢都信任我的; 但我堆左, 我想食快LUNCH, 因為公司有野做。

男爵府

lingfu 發表於 18-12-7 08:10
就咁睇
我都覺得你想keep返啲錢啦
你都識講你老公之前先俾前妻呃錢

I asked him.."Can you keep your own money at your own office?"

不過你講得啱, 聽落去人人都覺得我想keep 佢d $, 連C6一開始都廿諗, 如果我想KEEP 佢 $, 我就唔會比我D $ C6 keep. Anyway, 人人都覺得老婆想KEEP老公$。我只係想C6好好KEEP自己$ ! 如果佢覺得廿樣最好, it is fine with me.

男爵府

lingfu 發表於 18-12-7 09:02
或者咁講
人地17年個信任關係真係好深
唔建議你去影響佢

唔係17年都無問題, 係有問題C6都唔會知, 因為C6只知大概有幾$; 我諗C6根本唔介意秘書拎幾千去用。

所以你都講得啱, 冇問題

首頁

尾頁

跳至