跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 shrekbb 於 10-6-5 01:04 發表
我就收工la,因而呢個已經係第2個,一囝一囡,心滿意足了~

大宅

原帖由 鯪魚球 於 10-6-5 10:48 發表
1.因為好多印印都唔多識英文,除非係新加坡做過啦,而且印印學中文快D!
菲菲根本本身就識英文,所以佢地唔會學廣東話,就算有都好少囉!
2.有D就黎完約會星期日揾工&留低資料,所以你可以留意下!當然大部份都好多被僱主抄啦,咁 ...

我個個有口氣, 吾知點同佢講好

大宅

原帖由 chikkee 於 10-6-6 23:35 發表

me 3,我成日叫佢飲多D水同埋叫佢唔好哄咁埋我對仔女

買涼茶比佢飲得吾得?我又吾好意思買瀨口水比佢

大宅

原帖由 鯪魚球 於 10-6-7 11:52 發表
我個個間唔中都有可能食得濃味野多啦!
大人大姐真係好難開口!

係ar,又吾係日日有

大宅

原帖由 js7081 於 10-6-8 12:44 發表
試下叫佢一日刷2次牙, 因為我工人之前都有口氣, 不過之後佢刷牙密咗就無再口臭~~

我會叫我工人飲湯, 一個星期至少有4晚會煲湯, 多d湯水咪無咁熱氣囉, 同埋我都會買埋水果俾佢食~~

...

我有買生果俾佢食,
湯就日日煲, 但我仲飲緊d 保湯, 所以更加吾敢比佢飲...

大宅

原帖由 HK1002 於 10-6-7 12:04 發表
鯪魚球,多謝你咁長細的分享同回應呀~~~你的資料好有用,我星期日同朋友傾開,佢話之前佢哋屋企人用過一個菲傭,做嘢非常清潔,煮食好好味,係香港做過幾年,之後返咗菲律賓結婚生仔,依家又想再返香港搵工,佢話幫我做聯絡,不過我就唔 ...

我个个係賓, 第1日, 我老公去接佢, 問佢, 佢話 prefer 我地講英文, so 我同阿爸阿媽就同佢講英文,

但我發覺佢其實識聽,仲聽得幾叻, 不過吾識講, 因有次係健康院,姑娘問野, 我望住佢, 我都未翻譯,佢已識答, 但佢就用英文答

如果你想佢聽+講都用中文,印會好d
如果只係識聽就ok, 你揾d黎咗5-6年到嘅賓 都ok

大宅

原帖由 js7081 於 10-6-7 14:17 發表
真係激死我喇...頭先食lunch, d同事叫我俾依家亞b d相佢地睇, 點知佢地係咁話我亞b肥, 重話亞b肥係得意但係就會吾健康, 講到好似我逼亞b食咁多咁~~

佢地重叫我吾好俾咁多亞b食, 我亞b一日先食5餐每四個鐘食一餐, 只 ...

照計,你b1日食1200ml 又吾算超多, 可能你d同事1聽到每歺8oz嚇親

大宅

原帖由 tiggerkitty 於 10-6-8 16:19 發表
放心啦!你個B頭5名,我估我阿B已超越第1名啦!
學chikkee講,只係慢D,一切正常
佢呢排又拉高左,同埋今日唔想食奶,到時你又會狂質佢啦,真係有得食就好食,放定D quota 响佢身先

...

你呢幅相超cutie

大宅

原帖由 tiggerkitty 於 10-6-8 18:25 發表
聽落你阿B都食好多,只係食得慢,實在佢依家幾重呀?

係ar, 量係ok ga, 呢排佢隔耐佐,有時3.5-4.5hrs先食,食得快咗...同埋而家我record 埋 start time 同 end time,
而家食30mins , 快咗1倍 ga la

上星期磅5.77kg (66日)...吾夠你BB勁

大宅

原帖由 PARROTMUM 於 10-6-8 18:36 發表

I like him

好靚仔喎,

好想百日宴同佢玩

大宅

原帖由 tiggerkitty 於 10-6-9 21:36 發表
佢個蛋撻頭係天生既,第一日就有,老土~~

佢呢套衫好型, 係边度買架?

首頁

尾頁

跳至