自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

悶死人!!我呢d老野都唔鍾意聽人講南嘸啦。年年越講越長。
十幾年前就話好多競爭對手,一獎難求,有感而發姐。而家樂壇一潭死水就唔好比d歌手講咁耐廢話,轉下個模式,比d活力!
其實呢d target青年人市場既節目,主辦既過左35歲就淘汰啦。帶浸老人徐入嚟!

大宅

義氣仔女 發表於 20-1-3 07:28
近年好討厭睇叱咤,d DJ個個扮哂人生教練咁勁講大道理,班歌手(有一半係我唔識)就扮哂煽情咁講到個獎對佢有 ...

係呀!!
咩事而家興講人生大道理??
Out 到呢

大宅

ChloeL 發表於 20-1-2 10:54
回覆 Ononluk 的帖子

同感,林狗段野,正正就係帶出你講嘅問題...明明就係香港人自己搞爛自己嘅樂壇,但都 ...

Bingo
佢地自己小圈子,唔比人上位,搞死自己個樂壇
選埋晒d冷門歌手攞獎,你唔鍾意就係你冇taste
新人一紅就打壓人(例如想當年既阿gem)
而家新一代完全唔聽廣東歌,抵死

大宅

Tigger2012 發表於 20-1-3 19:08
回覆 babyangie 的帖子

咁當年Gem有沒有拿到新人獎?姜濤可以拿到銅獎已好叻 ...

攞左新人金
但之後紅爆都攞唔到獎
佢唔服小圈子選舉,出聲。之後比成個娛樂圈針對
趕走左個 to be 一姐

https://evchk.wikia.org/zh/wiki/2012%E5%B9%B4%E9%84%A7%E7%B4%AB%E6%A3%8B%E6%9D%AF%E8%91%9B%E5%8F%B1%E5%90%92%E9%A2%A8%E6%B3%A2

首頁

尾頁

跳至