自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

chrisdina 發表於 18-3-27 04:43
我之前都係好似你咁做,train 佢室內痾,之後個trainer 話比pottypad害左好多狗,令佢地confuse, 以為有pa ...

唔明點解唔可以室內去, 我養十幾年lab, 都係室內外都可以去, 喺屋企只會去企缸 wee wee/poo poo

其實 train 既方法都係一樣, 吼準佢慣性 wee 既時候, 帶佢去適當地方, 要 wee 左先准出嚟, wee 左後勁讚, wee 錯勁鬧, 狗狗幾時學識都只係時間問題, 俾d 耐性

珍珠宮

toffeechoco 發表於 18-3-27 07:02
唔明點解唔可以室內去, 我養十幾年lab, 都係室內外都可以去, 喺屋企只會去企缸 wee wee/poo poo

其實 tra ...

仲有, 我從未試過咩 limit 水, 時常提供清水唔係最基本咩?!Lab 好易教又鍾意取悅主人, 其實你可以自己試下 train 下佢先, 唔使咁快求助 trainer, 我養過兩隻lab, 冇搵過trainer, 佢地都係超乖既狗狗

珍珠宮

chrisdina 發表於 18-3-27 08:43
我今日上午冇limit水,未到6點已經痾左peepee20次都算正常?
如果獸醫冇話佢身體出現問題, 佢痾幾多次都係同樣做法既啫, 痾錯咪勁鬧佢, 再指正確地方佢知, 都係嗰句, 俾D耐性, 抹屎抺尿係養狗必經過程

首頁

尾頁

跳至